LG G4: Προβλήματα με την οθόνη αφής;

Το LG G4 φαίνεται πως αντιμετωπίζει πρόβλημα με την οθόνη αφής η οποία λέγεται ότι καθυστερεί να ανταποκριθεί και δεν καταγράφει quick taps και swipes. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μη σωστή χρήση των χαρακτηριστικών του Knock On και του Knock Code.

Με το Knock On κάνεις tap δυο φορές στην οθόνη και ενεργοποιείται, ενώ με διπλό tap κλείνει και πάλι. Με το Knock Code ο χρήστης δημιουργεί μια σειρά από 2 έως 8 taps για να ξεκλειδώσει το κινητό.

Στο XDA υπάρχει thread που αναφέρεται στα παραπάνω ζητήματα και το XDA έκανε μια έρευνα ρωτώντας 194 κατόχους του LG G4 αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Το 40.21% απάντησε ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν το υπόλοιπο 60% απάντησε θετικά. Το 27.32% όσων ερωτήθηκαν είπε ότι αντιμετώπισε πρόβλημα με την οθόνη ενώ δεν χρησιμοποιούσε κάποιο screen protector.

Οι κάτοχοι του LG G4 μπορούν να ελέγξουν την απόδοση της οθόνης ως εξής:
Ανοίγετε το Dialer και βάζετε 277634#*# για να μπείτε στο Service Menu.
Πηγαίνετε στο Device Test -> Service Menu – Manual Test -> Touch Draw Test – Manual.
Κάνετε Τouch/tap/knock/slide στο test area και θα εμφανιστεί ένα κόκκινο σημάδι όπου αγγίξατε. Με το συγκεκριμένο test μπορείτε να καταλάβετε αν η οθόνη έχει κάποιο πρόβλημα.

Προς το παρόν αυτές είναι οι αναφορές που υπάρχουν και φανταζόμαστε ότι μπορεί να είναι πρόβλημα το οποίο λύνεται με κάποιο software update από την LG και δεν είναι θέμα hardware.

LG G4: Προβλήματα με την οθόνη αφής;, LG G4: Προβλήματα με την οθόνη αφής;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Impressive-Instant

Ας περάσουμε στην αντεπίθεση…
Απαράδεκτο για νέα ναυαρχίδα, η LG πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, άλλη μια μέτρια πρόταση από LG…

Αλήθεια, φέτος παρουσίασε τελικά καμία εταιρεία ολοκληρωμένη πρόταση χωρίς προβλήματα;

Giorgos

@Impressive-Instant Αφού κάνει και η MS την κίνηση της τον Αύγουστο με τις νέες Lumia ναυαρχίδες, ας ελπίσουμε πως ναι. Φτου μην τους ματιαξουμε

Darth

LG έχει ένα θέμα με αυτό, απλά δεν υπάρχει συσκευή (ναυαρχίδα) που να βγήκε day one χωρίς hardware issue.. και πρέπει να βγουν 3, 4 revisions για να στρώσει

JohnWave

Αυτό το θεωρώ ακόμα πιο σοβαρό από την υπερθέρμανση του Ζ3+. Ξεφτίλα πραγματικά φέτος από κάποιες εταιρίες που κάνουν το ήδη εύκολο έργο των Samsung & Apple ευκολότερο. Για μένα σε τόσο σοβαρά θέματα δεν υπάρχει η δικαιολόγια της διόρθωσης με μελλοντικό update.

dimitris

Το s6 ξεφλουδίζει και γρατζουνίεται από την ίδια του την ίδια του την θήκη (η και καλά premium θήκη), το z3 plus παίρνει φωτιά και το g4 χάνει στην οθόνη.
Μήπως τελικά να πάμε σε κανά iphone? χαχαχα

Κάτοχος z3

JimK

καλα ρε παιδια, ηρεμηστε λιγο… περιπου 2 βδομαδες ειναι στην αγορα το g4. λογικο και αποδεκτο (μεχρι ενα σημειο βεβαια…) ειναι να υπαρχει καποιο θεματακι στο software που με καποιο update θα διορθωθει.
σε ολες τις ναυαρχιδες εχει συμβει (π.χ. το s6 αν θυμαμαι καλα ειχε και αυτο ενα θεματακι με την οθονη αφης στις ακρες και υπηρχε και ενα bug που αδειαζε την μπαταρια πιο γρηγορα)

@JohnWave προσωπικα θεωρω πως δεν συγκρινεται το προβλημα του z3+ με του g4 γιατι πολυ απλα του z3+ ειναι θεμα hardware… και τα software update με underclocking και throttling τα θεωρω “επιφανειακη” λυση και οχι ουσιαστικη.

peristeri

δεν εχω ακουσει για καποιο κινητο που να μην ειχε προβλημα στην κυκλοφορια του φετος. Μου φαινεται ο κινεζος κανει την καλυτερη δουλεια, μονο γι’αυτα δεν εχω ακουσει ακομα κατι εκτος του οτι καποιοι κραζουν επειδη… ειναι κινεζικα!!! Λες και τα αλλα φτιαχνονται καπου αλλου…

elias

Για να δούμε τώρα τι θα πουν μερικοί fan της LG που κράζουν άλλες εταιρίες όπως τη SONY. Μεγάλη αποτυχία η LG φέτος.

djfapples

Z3+ με οθοναρα που ανταποκρινεται κ υποθαλασσια (θα μου πουν κάποιοι ότι λαμπαδιαζει από τον 810 αλλά αυτό διορθώνεται με update όπως κ στο z4 tablet που δεν έχει θέμα)

spirosd

@djfapples Για αυτό το έκαναν αδιάβροχο το πετάς στο ψυγείο η κατάψυξη και ηρεμεί…

Spiros

Ακόμα κατι απαράδεκτο από την LG. Το αντιμετώπισα και σε G2 G3 GPab.
Μείωση της φωτεινότητας λόγο υπερθέρμανσης.
Τα νεύρα μου κρασιά… Και την φωτεινότητα πρέπει να την ανεβάζεις πάλι εσύ.
Ρώτησα την εξυπηρέτηση πελατών και μου είπαν ότι το να μειώνεται η φωτεινότητα είναι μια καινοτομία της LG
Κατά την γνώμη μου είναι μια Μ@Λ@ΚΙ@ ΤΗΣ LG

pazzo

δεν είμαι iphonakias, lumia έχω, αλλά ρε παιδιά, φέτος πολλες οι αντροιντ κυρίως συσκευές έχουν αρκετά προβλήματα. LG, Sony, Samsung, εβγαλαν συσκευές με προβλήματα. Δεν με νοιάζει εαν αυτά λινοντε με “ένα απλό update”. Όταν δίνεις 500 θέλεις μια συσκευή ετοιμη για χρήση χωρίς προβλήματα. Τέτοια προβλήματα η apple, ή και η HTC, δεν έχουν. βγάζουν ετοιμες συσκευές, δοκιμασμένες 1000 φορές για τυχόν προβλήματα. Έστω και λίγο αντικειμενικοί να είστε οι όποιοι “φανατικοί” των εταιριών αυτόν, θα συμφωνήσετε.

peristeri

@pazzo Εχεις δικιο, η htc δεν εχει τετοια προβληματα και βγαζουν ετοιμες συσκευες!!!
https://techblog.gr/mobile/htc-one-m9-overheating-9876/

Φώτης

Το lg g4 ειναι κινηταρα οτι κ να λέτε!!!Ο άλλος συγκρίνει την υπερθέρμανση του Ζ3 με το ξεκληδωμα της οθόνης του lg g4..ρε πάτε καλα;;;;Αν δε παρω note 5 θα ειναι το επόμενο κινητο μου..

Kougelas

Δεν θελω να σας χαλάσω τα παιδικα όνειρα αλλα φετος τα G4 είναι η πιο ολοκληρωμένη ναυαρχίδα με το S6 να ακολουθεί σε απόσταση Αναπνοής… Δυστυχώς όσες εταιρείες προτιμησαν τον SD810 εχουν προβλημα και ΟΧΙ δεν θα διορθωθεί με κανενα software update να εισαστε σιγουροι… Επισης ειναι πολυ λογικο να μην δουλευει 100% σωστα το knock on/code. Βαλτε το μυαλο σας να δουλεψει και θα καταλαβετε γιατι…

Γιάννης σε λέω

Και η προπαγάνδα προς όλες τις κατευθύνσεις καλά κρατεί… Δε νομίζω προσωπικά να είναι γενικευμένο το φαινόμενο και η έρευνα μέσω ιντερνετ για μένα είναι τρίχες κατσαρές. Οποιοσδήποτε hater θα μπορούσε να δηλώσει κάτοχος G4 και να απαντήσει θετικά. Η ουσία βρίσκεται αλλού… Ο πόλεμος και τα λαδώματα μεταξύ εταιριών καλά κρατούν!

apostolos

Τέτοιες ατυχες στιγμές έχουν όλοι και φαντάζομαι θα φτιάξουν με ένα update.
Για όσους σκεφτονται να πάρουν iPhone, ένα θα πω. Δοκιμάστε το πρώτα.
Εγώ εχτές έπιασα στα χέρια μου το ιλιθιο iPhone 6 και ακόμα να καταφέρω να σβήσω κάτι φωτογραφίες που έκανε Sync με το ηλιθιο iTunes. Και δεν είμαι άσχετος με τα κινητά πιστέψτε με.

giannis ηλιας

Παιδια εγω εχω το lg g4 και εκανα αυτα που εγραφε πανω στο κειμενο και δεν ηδα καπιο προβημα και με γρηγορο πατημα τα πηγενε εξαιρετικα. Δεν βρηκα καπιο προβλημα στο πατημα.

dimostenis

Εαν παρατηρεισατε στο βιντεο το αλο ηταν το lg g3 που εκαναι το βιντεο και τα πηγεναι πολη καλητερα απο το lg g4 εαν εβαζε το αφης του lg g3 πολη καλητερα θα ηταν.

LeoG4

Σήμερα παρέλαβα το G4 απο γνωστό κατάστημα του skroutz στα 519 ευρώ και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Αυτά τα διαδίδουν κάτοχοι ξεπερασμένων τεχνολογικά συσκευών με μόνο προσόν ότι είναι αδιάβροχα (παντελώς άχρηστο feature).

lefteris t.

Ναι τεράστιο πρόβλημα γιατί όλοι καθόμαστε και χτυπάμε με τα δύο δάχτυλα όσο πιο γρήγορα μπορούμε τηννοθονη είναι πολύ χρήσιμο και το κανείς κάθε μέρα στο κινητό σ!
Όσο για το swipe και σε μενα έτσι άμα ίσα ισα το ακουμπησεις κ πας δεξιά αριστερά ή δν κουνιεται ή ανοίγει το app που υπάρχει γνκα κάνει click!
Το δοκιμασα κ στο nexus 6 μου και σε gs5 και σε iPhone !
Ο καθένας βγάζει την μ**ία του και ρίχνει λάσπη σε ότι βρεί!

prokopis82

κατοχος lg 2 flex απο την προσφορα μεγαλης εταιριας,στην αρχη ειχα λυπηθει για την επιλογη μου μετα απο λιγο καιρο ηρθε η αναβαθμιση σε 5.1.1 και το κινητο πραγματικα πεταει,πιστευω οτι η lg αν υπαρχει προβλημα στο g4 θα το διορθωσει με καποιο update

Μητσαρας Αλανιαρης

Καλησπέρα Παιδιά όλα Είναι Τα Ίδια.Εγω Είμαι Κάτοχος htc one m7.Και Δεν Με Βλέπω Να Αλλάζω Με Όλα Αυτά Που Ακούω.

apostolos

Καθόλου αχρηστο φιτσουρ το ότι είναι αδιάβροχα

Gregory Peck

Μην κάνετε λες και είναι ζητήματα ζωής & θανάτου.

Μία ριμαδοσυσκευή είναι κι αν πείτε πως “έδωσα 500 ευρώ -π.χ.- κι έχω απαιτήσεις” θα πω σε όσους το πούν αυτό : ας προσέχατε, να μην γίνεστε “best testers”

alexis touba

Huawei honor6 plus τοχω μια βδομαδα και πηστευω ειναι οντως ολοκληρωμενη προταση.Μπαταριαρα ωραιο εμφανησιακα αποδωση ακαριαια ολα γηνονται καμερα αψογη σε gaming απαιχτο.Ειχα mate7 iphone5 galaxys5 lg g3 32gb και τωρα με το honor απολυτα ευχαρηστημενος.Το mate7 και το honor6 plus πολυ καλυτερα απο τις αλες συσκευες που ειχα.Λιγο καλυτερη καμερα ειχε το galaxy αλα οι διαφορες ειναι αμελυτεες

Θελετε να πειτε οτι τα LG εχουνε προβλημα και δεν εχουνε προβλημα APPLE SAMSUNG το κινητο το δοκιμασα στον Κωτσοβολο ουτε LAGG OUTE BUG η οθονη λειτουργοι αψογα ενα SMARTHPONE 2015 απο την LG μονο η APPLE ειναι καλη και η SAMSUNG την LG την εχετε ετερια σκουπιδι με αρεσουνε τα LG κινητα να ξερετε η LG εβγαλε πρωτη Plasma IPS η LG τα εβγαλε για γωνια θεασης και των κινητων και τηλεωρασεων και απο αυτην πηραν ολοι εκτος απο SAMSUNG IPS PANEL APPLE η Apple δεν ειναι πρωτη πουθενα.αμα θελετε μηλοφωνο εκτυπωστε μηλαρακη και ολοκληρο και βαλτε το να λετε εχω Iphone σηγα το κινητο ουτε SAMSUNG S6 S6 ENGE ειναι καλα και αμα δεν κανεις ROTT SAMSUNG κολαει επειδη τα φορτωνει με ασχετα το UI ειναι ασηκωτο

apostolos

I ❤ stylianos

silentb0b

Ούτε lagg ούτε bug. Ftw!

vladimiros

Δωσε πονο ΣΤΥΛΙΑΝΕ δεν ξερουν τιποτα και μιλανε!!!

παπαροκάς tiamat

Πραγματι σε αυτο το blog η φωνή του Στυλιανού αποτελεί αχτιδα και οαση ορθολογισμου!

Giorgos

Ποια lg ρε παιδιά. Καμία αλλαγή από το g3 στο g4. Μόνο η Sammy βγάζει βελτιωμένα μοντέλα

pazzo

@giorgos ε όχι και καμια αλλαγή το G4. Για αρχή μόνο η κάμερα που φοράει είναι μεγάλη αλλαγή. Και ισως η καλυτερη αυτη την στιγμη σε smartphone. Φοραει snap 808 και κρατησε την καλη οθονη του, και αυτην την στιγμη κοστιζει 500 και οπως φενεται θα φτασει το 400αρι πολυ σύντομα. Γίνε και λίγο αντικειμενικός. Η Samsung που λες, με το s6, ναι οκ πρωτοπορία η καμπύλη στην οθόνη, αλλά που είναι η sd card, η αποσπώμενη μπαταρία, η αδιαβροχοποίηση που έκαναν το galaxy το ονομα που ήταν.? Πιστεύω πως πολλά άτομα με s3, s4 και s5 θα πάνε σε G4 και όχι για το S6. Η μεγάλη αλλαγή που έκανε το s6 είναι να χάσει τον χαρακτήρα του σαν galaxy S. To μόνο που κέρδισε είναι πολλούς iphonakηδες που δίσταζαν να κάνουν την αλλαγή σε αντροιντ, αλλά τώρα βρήκαν την ευκαιρία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.