Microsoft, νέα πατέντα κάνει τα κινητά λιγότερο ενοχλητικά στο σινεμά

Πόσες φορές σας έχει τύχει να μπείτε σε μια κινηματογραφική αίθουσα όπου ο μπροστινός ή ο διπλανός σας ασχολείται με το κινητό του και το φως να σας αποσπά την προσοχή; Ή πόσοι είναι αυτοί που ξεχνούν να απενεργοποιήσουν ή να βάλουν το κινητό στο αθόρυβο; Η Microsoft θέλει μέσω μιας νέας πατέντας να προσαρμόζει αυτόματα το κινητό μόλις μπούμε στην αίθουσα.

Η πατέντα η οποία εγκρίθηκε 13 Ιανουαρίου, ενώ περίμενε 2 χρόνια, φέρνει το “inconspicuous mode” (αόρατη/αφανής λειτουργία σε ελεύθερη μετάφραση) που προσαρμόζει αυτόματα (ή και χειροκίνητα) τη φωτεινότητα της οθόνης, τους ήχους και δίνει περιορισμένες πληροφορίες στην lock screen.

Η αφανής λειτουργία θα ενεργοποιείται μέσω της χρήσης αισθητήρων οι οποίοι θα χρησιμοποιούν, GPS, NFC, Wi-FI και άλλα data όπως η αγορά του εισιτηρίου μέσω του κινητού για να εντοπίζει την ώρα της προβολής. Επιπλέον, θα χρησιμοποιεί και το ημερολόγιο για να δει για πότε είναι κανονισμένο ένα event κι έτσι να προγραμματίζει το “inconspicuous mode”.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μετά από πόση ώρα να βγει το κινητό από το συγκεκριμένο mode ή να το κάνει χειροκίνητα

microsoft patent, Microsoft, νέα πατέντα κάνει τα κινητά λιγότερο ενοχλητικά στο σινεμά

microsoft patent, Microsoft, νέα πατέντα κάνει τα κινητά λιγότερο ενοχλητικά στο σινεμά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ioankav

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να ασχοληθείς με το κινητό σου όταν είσαι στο κινηματογράφο… Πας εκεί να δεις μια ταινία για 2-3 ώρες, δεν πειράζει, πόσταρε στο facebook, δες φωτογραφίες στο instagram μετά… Υπάρχουν κάποιοι απλοί “κανόνες” καλής κοινωνικής συμπεριφοράς…

koutsis

Απο το να χρησιμοποιεί όλη αυτή την τεχνολογία το κινητό( GPS, NFC, Wi-FI και άλλα data),πόσο πιο εύκολο ειναι να είσαι απλά ευσυνείδητος και να το βάζεις απλά στο αθόρυβο όταν μπαίνεις σε σινεμά ή θέατρο ??

Νίκος

Τρομερή πατέντα, 10 χρόνια μπροστά αυτή η Microsoft. Πραγματικά αυτό που όλοι ονειρευόμασταν τόσα χρόνια θα γίνει πραγματικότητα. Ελπίζω απο την στιγμή που θα κυκλοφορήσει, σε συνεχή εξέλιξη και τακτικές ενημερώσεις, πχ να αυξομειώνεται η ένταση ανάλογα το είδος της ταινίας που παίζει, τα εφέ κτλ. Πράγματα που έπρεπε να είχανε γίνει εδώ και 15 χρόνια δηλαδή αλλά τέσπα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αφήστε την χολή, Haters.

Theodore.

Και γιατί δεν κάνουν οι ιδιοκτήτες,ό,τι γίνεται στη Βουλή και στο Μέγαρο,δηλαδή το μπλοκάρισμα όλων των κινητών,με ένα μηχανάκι;Μη σου πω ότι μπορείς να αγοράσεις κι εσύ ένα απο τον Κινέζο,και να το ανοίξεις ,μέσα,και να μη μπορεί κανείς γύρω σου να πιάνει.
Εκεί να δεις πλάκες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.