Pixel & Pixel XL: Η Google ξόδεψε 3.2 εκατ. δολ. για διαφήμιση σε δυο μέρες

Πριν από λίγες μέρες η Google ανακοίνωσε επίσημα τα νέα της smartphones Pixel και Pixel XL, τα οποία σηματοδοτούν το τέλος της σειράς Nexus. Η Google κινείται στα βήματα της Apple με 2 high-end συσκευές όπου έχει τον απόλυτο έλεγχο σε hardware και software. Όσο για την τιμή της σειράς Pixel, αυτή δεν έχει καμία σχέση με τα Nexus που είχαν λανσαριστεί ως οικονομικά smartphones.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Google βάζει μπροστά τα μεγάλα μέσα όσον αφορά στην προώθηση των Pixel και Pixel XL smartphone, ξοδεύοντας το ποσό των 3.2 εκατ. δολαρίων σε τηλεοπτικές διαφημίσεις τις δυο πρώτες μέρες της ανακοίνωσής τους.

Η ίδια η Google ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην επίσημη επιβεβαίωση του ποσού, όμως τα μεγάλα media μιλούν ήδη για μια ιδιαίτερα επιθετική πολιτική marketing από την πλευρά της Google, που αναμένεται να ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Google θέλει να προωθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα Pixel και Pixel XL, με τα οποία επιχειρεί να εδραιωθεί στην αγορά των smartphones και να συναγωνιστεί μεγάλα ονόματα όπως η Apple. Επιπλέον, για την ίδια θα έχει μεγάλη σημασία να πετύχουν οι δυο πρώτες συσκευές της νέας σειράς Pixel και να δημιουργήσει ένα ισχυρό brand.

O Mario Queiroz, VP of Product Management της Google, αρνηθηκε να μιλήσει για αριθμούς, όμως μιλώντας στο Reuters επεσήμανε ότι “πρόκειται να είναι μια πολύ σημαντική καμπάνια marketing”. Λογικά η Google θα πληρώσει για να διαφημιστεί την περίοδο των γιορτών και σε σημαντικά αθλητικά γεγονότα.

Όπως είπαμε είναι η πρώτη φορά που έχει τον πλήρη έλεγχο της συσκευής μέσα και έξω, μπορεί πλέον να σταθεί απέναντι σε ονόματα όπως Apple και Samsung, με την δεύτερη αυτή την περίοδο να είναι σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση ειδικά μετά την αποτυχία του Samsung Galaxy Note 7.

pixel campaign, Pixel & Pixel XL: Η Google ξόδεψε 3.2 εκατ. δολ. για διαφήμιση σε δυο μέρες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Οριστε και η απαντηση γι αυτους που αναρωτιουνται γιατι εχουν τιμες apple τα νεα τηλεφωνακια της google … εχουν βαλει ηδη στη τιμη πωλησης και τα διαφημιστικα εξοδα ? χαζοι ειναι ? προφανως και οχι ….

Antonis

Καλες πωλησεις Google χαχαχαχα

kostas_falcon

τρελή ασχήμια…..

Ιωάννης jb

Για μενα το κορυφαίο τηλ για φέτος…
Θα θέλαμε micro sd, στέρεο ηχεία κ καλύτερη αδιαβροχοποιηση… Αλλά εντάξει
Δίνει πόνο!!!!

Imerisios

Ρε παιδια μα τη παναγια. Το κοιταω το ξανακοιταω και σκεφτομαι σε ποιον μπορει να αρεσει εμφανισιακα αυτο το τηλεφωνο. Ρε πανε καλα;

Δημήτρης

Moto g4 plus και τα μυαλα στα καγκελα!

Geo pap

Ασχημο ειναι,καλες μπαταριες δεν εχει,ακριβο ειναι.οκ google keep going.

9gag

3,2 millions??? Ρε πάνε καλά; Ας έδιναν σε μένα 1000 ευρώ και θα επρηζα σόι και φίλους 24/7 για έναν μήνα! Κυρά google ξανασκεψου το…πιο φθηνός σου βγαινω 😉

bezilys

Όντως ρε παιδιά πολύ απλό είναι το κινητακι και άσχημο εγώ προσωπικά δεν θα το επερνα ιδικά και με την τιμή του που είναι ανεβασμένη να δω ποιος να το πάρει….

Andreas

μιλαμε για ενα κινητο που θα παει κομματια.,αλλα και ασχημο ταυτοχρονα.απο εκει και περα θα επιλεξω.. Xiaomi Mi5 plus ή Le eco pro 3 που πανε καλα. 700 ευρο για κινητο δεν δινω ουτε για πλακα.. επειδη αυτοι τα πετανε στην διαφιμιση

Ιωάννης jb

Καλά από γούστο οι περισσότεροι είστε άστα να παν!!
Εντάξει απ ότι δείχνει δεν θα είναι κ το πιο όμορφο τηλ που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, αλλά όχι κ κακασχημο..
Έλεος!!
Μου αρέσει που κραζετε την εταιρία που τόσα χρόνια όλοι αγοράζετε…
Αν δεν ήταν η google ποιος ξερει που θα ειμασταν…
Κ από που κ ως που ακριβό??
Τα iphone πιο ακριβά είναι..
Τα galaxy πάλι κ αυτά εκεί κυμαίνονται..
Εδώ μιλάμε για καθαρό android με άμεσες αναβαθμίσεις και top χαρακτηριστικά…
Το έχετε καταλάβει ή το θέλετε κ πιο λιανα??
Κ ποιός σας είπε ότι δε θα πέσει η τιμή??
Τη νοοτροπία είναι αυτήν δε μπορώ να καταλάβω

Gvirginia

Ρε άνθρωπε τι προσπαθείς να επιβάλεις τη γνώμη σου και τα γούστα σου στους άλλους? Άκου εκεί “από γούστο οι περισσότεροι είναι άστα να παν”… Το ότι κράζουν τη Google γιατί έκοψε τα Nexus για να βγάλει high end (και συνάμα ακριβές) συσκευές δεν έχει καμία σχέση με το Android (για το “αν δεν ήταν η Google”) Άλλο υποκειμενικό κριτήριο είναι η τιμή της συσκευής. Αν εσύ παίρνεις 5000€ το μήνα, κινητά των 800€ σου φαίνονται φθηνά. Άλλος που παίρνει 400€, του φαίνονται πανάκριβα. Δεν είπε κανένας ότι είναι ακριβότερα από την τιμή κυκλοφορίας των iPhone / Galaxy. Στην ίδια σκέψη μπαίνουν και τα χαρακτηριστικά της συσκευής. Όταν υπάρχουν Galaxy ή Κινέζικα στη μισή τιμή (τώρα) με τα ίδια χαρακτηριστικά γιατί να προτιμήσει κάποιος μία συσκευή με τα διπλάσια χρήματα? Όταν και όποτε πέσει η τιμή τους, είναι άλλη συζήτηση. Εγώ προσωπικά θεωρώ ωραίο το πίσω μέρος, αλλά κακάσχημο το εμπρός. Έχει μεγάλα περιθώρια πάνω/κάτω τα οποία θα μπορούσε να τα έχει ελαττώσει κατά πολύ. Να είχε στερεοφωνικά ηχεία / αναγνώστη – κουμπί / capacitive κουμπιά μπροστά να πω οκ, αλλά δεν αξιοποιούνται καθόλου αυτά τα περιθώρια. Θα μπορούσε αυτός ο σένσορας κάτω από το ακουστικό να πάει δεξιά από… Συνέχεια »

petros

Andreas@ Είχα ενα Κινεζο φιλο και αρρωστησε, πηγα στο νοσοκομείο να τον δω και με την ευκαιρία να τον ρωτησω για τις συσκευές που ρωτας, μολις με ειδε κιτρινισε… και ελεγε συνεχεια ομως, μια φράση, chu yuan shi και μετα απο λιγο πέθανε δυστυχώς, στενοχωρημένος πηγα σπίτι και εβαλα στο google να δω τι σημαίνει .. και μου έβγαλε (ρε μ… κα πατας τον σωληνα του οξυγόνου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured Google

Sony Xperia 1 VI: Αυτές είναι όλες οι προδιαγραφές – Διέρρευσαν λίγο πριν την παρουσίαση

Λίγες ώρες πριν την επίσημη αποκάλυψη του Sony Xperia 1 VI, μια διαρροή έρχεται να μας δώσει αναλυτικά όλες τις προδιαγραφές.

Software Android featured Google

Google I/O: Νέες δυνατότητες για το Circle to Search και το Gemini στο Android

Στο Google I/O, ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε μια νέα δυνατότητα για το Circle to Search που μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Pixel 9: Έτσι θα μοιάζουν τα μοντέλα της σειράς – Όλες οι αλλαγές

Η Google αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα της σειρά τον ερχόμενο Οκτώβριο αλλά τα leaks για αυτή δε σταματούν.

Software ChatGPT Google

Το Gemini της Google αποκτά μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του ChatGPT

Το chatbot Gemini της Google με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα, τον προγραμματισμό των διακοπών και πολλά άλλα.