Pixel & Pixel XL: Δεν είναι αδιάβροχα επειδή η Google δεν πρόλαβε

Σε πρόσφατο video είδαμε το Pixel smartphone της Google να δοκιμάζεται μέσα σε μπολ με νερό για να δούμε αν και πόσο αντέχει. Η ίδια η Google δίνει πιστοποίηση IP53, που σημαίνει ότι αντέχει αν πέσει πάνω του νερό υπό συγκεκριμένη γωνία.

Γιατί όμως από την στιγμή που μεγάλα ονόματα (ακόμη και η Apple) βάζουν πιστοποίηση στα κινητά τους για να μπορούν να βυθιστούν στο νερό, η Google δεν το έκανε; Μην ξεχνάμε επίσης ότι με την κυκλοφορία των Pixel και Pixel XL, η Google έχει διαφορετικό στόχο απ ότι με τα Nexus και θέλει να σταθεί απέναντι στα μεγάλα ονόματα της αγοράς.

Η εξήγηση έρχεται από το The Wired και την Kelsey McClellan, η οποία μίλησε με στελέχη της Google λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση των Pixel smartphones. Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε ότι τα πρώτα smartphones made by Google δεν είναι αδιάβροχα, επειδή απλά η εταιρεία δεν είχε χρόνο.

Αναφέρεται ότι η Google εργαζόταν για πολύ καιρό πάνω στα δικά της smartphones και αποφάσισε λίγο πριν το τέλος του 2015 να τα αφήσει όλα και να ξεκινήσει πάλι από την αρχή, πράγμα που σημαίνει ότι τα Pixel και Pixel XL ετοιμάστηκαν μόλις σε 9 μήνες. Δεδομένου του περιορισμένου χρόνου, η Google έπρεπε να “κόψει” κάποια χαρακτηριστικά και ένας συμβιβασμός ήταν να μην γίνουν τα smartphones αδιάβροχα.

Είπαμε ότι τα Pixel και Pixel XL έχουν πιστοποίηση IP53, ενώ ναυαρχίδες όπως iPhone 7 και Samsung Galaxy S7, διαθέτουν IP67 και IP68, αντίστοιχα, που σημαίνει ότι μπορούν να βυθιστούν στο νερό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Αφού η Google σκόπευε να κάνει τα φετινά smartphones αδιάβροχα, αλλά δεν πρόλαβε, το πιο πιθανό είναι να βάλει το χαρακτηριστικό στα Pixel που θα κυκλοφορήσει του χρόνου.

pixel smartphone not waterproof, Pixel & Pixel XL: Δεν είναι αδιάβροχα επειδή η Google δεν πρόλαβε

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat

Nαι δε πρόλαβε να αντιγράψει και σαυτό την apple …

Geo pap

Ναι εφτιαχνε την ομορφη εμφάνιση γι αυτο…

ΝΙΚΟΣ

Παπαροκά έχεις πολύ πλάκα! Αδιάβροχο κινητό από το 2012 η Sony

bezilys

@ΝΙΚΟΣ συνφωνο απόλυτα όταν έφτιαχνε η Sony αδιάβροχα κινητά η άλλη φτιαχναν πλαστικά παιχνίδακια!

Παπαροκας tiamat

Nαι φτιάχνει από το 12 και όλοι τρεξαν να την αντιγράψουν στην αδιαβροχοποιηση το…. 17….

rizo

Ρε φίλε παπαροκά δηλαδή αμα βγεί κινητό σήμερα ολόιδιο με το iphone 4 του 2012 δεν θα πείς οτι είναι αντιγραφή??
Οτι να ναι λες γιατί η αδιαβροχοποίηση δεν είναι καν αντιγραφή. Η αδιαβροχοποίηση μπαίνει είτε λίγο είτε πολύ φέτος σε όλες τις ναυαρχίδες και αντί να πείς οτι την έβαλε και η apple όπως όλοι οι άλλοι θα μας πείς στο τέλος οτι και η sony το αντέγραψε.
ΑΝ το ψάξεις με την σειρά Ζ η Sony έχει κάνει τρελή διαφήμηση για την αδιαβροχοποίηση απο την αρχή που έβγαλε την σειρά.
Κάνε κανένα ευχέλαιο φίλε και μην γίνεσαι προκλητικός.

NikosAr

Ακόμα αυτό δεν είδαμε και θα περιμένουμε του χρόνου για αδιαβροχοποίηση ?
@Παπαροκας tiamat + συμφωνώ πάντα με τις απόψεις σου γιατί είσαι γνώστης του αντικειμένου και δίνω βαρύτητα στα σχόλια σου… να σαι καλά !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.