Samsung, Κατέθεσε πατέντα για smartphone με διπλή οθόνη

Η Samsung είχε ήδη καταθέσει πατέντα για την δημιουργία ενός smartphone με διπλή οθόνη πίσω στον Σεπτέμβριο του 2011, αλλά μία πιο πρόσφατη ευρεσιτεχνία που κατατέθηκε από την εταιρεία για το ίδιο θέμα μας δείχνει ότι οι Κορεάτες βλέπουν το θέμα πολύ σοβαρά, βελτιώνοντας το αρχικό σχέδιο σε πολλά σημεία, καθιστώντας το ένα βήμα πιο κοντά στο να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα.

Οι δύο οθόνες μπορούν να δείχνουν ταυτόχρονα πολλές εφαρμογές, όπως γίνεται για παράδειγμα στην περίπτωση της προβολής μίας εικόνας και ενός πλαισίου διαλόγου chat σε μία άλλη. Εννοείται ότι οι χρήσεις ενός τέτοιου συστήματος είναι απεριόριστες και ξεπερνούν την παραπάνω περιγραφή, ενώ είναι αξιοσημείωτο το ότι θα μπορούν να ενοποιηθούν οι δύο οθόνες προκειμένου να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη κοινή προβολή.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η πρώτη πατέντα της Samsung ήταν ο σύνδεσμος των δύο οθονών μεταξύ τους, κάτι που διορθώθηκε με τη δεύτερη ευρεσιτεχνία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός συνόλου που μένει σταθερό στη θέση του σε όλες τις συνθήκες.

Λέτε να δούμε smartphones του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος με τεχνολογία multidisplay και απεριόριστες δυνατότητες προβολής;

, Samsung, Κατέθεσε πατέντα για smartphone με διπλή οθόνη

, Samsung, Κατέθεσε πατέντα για smartphone με διπλή οθόνη

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
zak

Θα μου αρεσε η ιδεα, που πιστευω οτι ειναι και η πιο ρεαλιστικη, μιας ευκαμπτης οθονης που θα λειτουργει ως διπλη οταν ειναι το κινητο διπλωμενο, αλλα θα εχει και τη δυνατοτητα οταν ξεδιπλωνεται το κινητο να λειτουργησει ως μια οθονη. Αν ειναι δυο ξεχωριστες οθονες πως θα ενωνονται να προβαλλουν το ιδιο περιεχομενο χωρις να υπαρχει ενα ενοχλητικο κενο αναμεσά τους (το σημειο αναδιπλωσεις δηλαδη) ;

takis1994

To φοβαμαι λιγο , μου φαινεται παρα πολυ ευαισθητο σε πτωσεις ..

petsas

nintendo 3ds ειναι χαχα απλα αισχος

Πανος.Λαστ

και η σονυ δεν ειχε παρουσιασει κατι τετοιο κανα χρονο πριν η κανω λαθος και εμεινε και στο ραφι!!

Michael

Guys υπάρχει ήδη https://www.echobykyocera.com/

Ευριπίδης

Θυμιζει λιγο Nitendo DS

Κώστας Βλαχάκης

Ναι παιδιά έχουμε το Kyochera Echo στα κινητά και το Sony Tablet P στα tablets.

lefteris

Κοίτα να δεις που στο μέλλον θα βγει τέτοιο μηχάνημα με διαφορετικό λειτουργικό σε κάθε οθόνη…Φαντάζεστε android και windows phone μαζί….πλάκα θα έχει…

Paris Kts

Κατα την γνωμη μου…επειδη εχω ακουσει και κατι παρομοιο σχετικα με τα λαπτοπς της επομενης γενιας…πιστευω πως δεν χρησιμευουν σε κατι οι δυο οθονες πανω στο smartphone ή το λαπτοπ..
δημιουργει μπερδεματα στον χρηστη ενω ειναι και κουραστικο..:/
δεν ξερω για εσας παιδια και Κωστα…αλλα πιστευω πως δεν χρειαζονται 2 οθονες πανω σε μια συσκευη…wtf :/

Tony Cool

Eιχαμε δει κατι αναλογο και απο τη nec.Προσωπικα δεν με χαλαει καθολου μια συσκευη που οταν την εχω στην τσεπη μου και την μεταφερω η οταν μιλαω εχει νορμαλ μεγεθος ενω οταν θα ειμαι αραχτος θα μπορω να διπλασιαζω το μεγεθος της οθονης της.Σαφως καλυτερο απο το να κουβαλας μια συσκευη σαν το note παντου.Το θεμα ειναι να υλοποιηθει σωστα και πιστευω οτι η samsung μπορει να πετυχει ενα πολυ ικανοποιητικο αποτελεσμα.

fanis

είναι λίγο άσχημο ή είναι ιδέα μου…..?

Panos7GR

Ενα τέτοιο smartphone με δuo οθόνες θα άξιζε αν ήταν ένα από τα επόμενα Galaxy Note… Θα ήταν από τα must για τους bussinesman, ότι πρέπει επαγγελματική χρήση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.