Samsung Galaxy Note 7 vs iPhone 6s: Drop test video

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα εδώ και λίγες μέρες το πολυσυζητημένο Samsung Galaxy Note 7, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται τα πρώτα του βασανιστήρια. Ωστόσο, από την Apple περιμένουμε το iPhone 7 αρχές του επόμενου μήνα, γι αυτό η σύγκριση γίνεται με το iPhone 6s.

Tο PhoneBuff πήρε τα Samsung Galaxy Note 7 και iPhone 6s προκειμένου να δούμε ποιο από τα δυο είναι πιο ανθεκτικό στις πτώσεις. Ανάλογο τεστ είχε γίνει και με το Samsung Galaxy S7, αλλά στην περίπτωση του Note 7 έχει προστεθεί επικάλυψη από Gorilla Glass 5, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να έχει μεγαλύτερη αντοχή στις πτώσεις από το ύψος των ώμων (όχι όμως και στις γρατζουνιές).

Η πρώτη πτώση έγινε με την πλάτη των δυο smartphones και το μεταλλικό iPhone 6s δεν είχε κάποιο πρόβλημα, το Note 7 τα πήγε επίσης καλά μόνο που στις κάτω γωνίες έγινε αισθητή η πτώση. Όταν έπεσαν με την κάτω πλευρά, και τα δυο τα πήγαν πολύ καλά όμως επιδεινώθηκε το πρόβλημα στις γωνίες του Note 7. Η πτώση στο πλάι πήγε πολύ καλά, αλλά η πιο σημαντική ήταν η πτώση με την οθόνη.

Όταν έπεσαν με την οθόνη, το Samsung Galaxy Note 7 τα πήγε καλύτερα με το Gorilla Glass 5 να κάνει καλή δουλειά, το σπάσιμο της οθόνης είναι λιγότερο εμφανές απ ότι στο iPhone 6s, ωστόσο και τα δυο smartphones ήταν λειτουργικά. Ακολούθησαν κι άλλες πτώσεις με το iPhone να παραδίδει πνεύμα στις επόμενες 5 ενώ το Samsung Galaxy Note 7 άντεξε για ακόμη 50 πτώσεις (και συνέχισε να λειτουργεί) κάτι που ήταν άκρως εντυπωσιακό.

Δείτε το video:

galaxy note 7 iphone 6s drop test, Samsung Galaxy Note 7 vs iPhone 6s: Drop test video

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Φέτος η Corning έδωσε ρέστα, όχι μόνο χαράζεται πανεύκολα το gorilla glass 5 αλλά σπάει και στην πρώτη πτώση… Και μάλιστα απ το 1 μέτρο!

Thanosgr13

Αφήστε τα αυτά βάλτε το speed test

Αλέξανδρος

Μπορεί όντως να γρατζουνιέται σχετικά εύκολα αλλά μετά από τόσες πτώσεις να λειτουργεί ( και να πέφτει και με την “μάπα” ); Μπράβο στην Sammy.
Αυτό μη σας φαίνεται κάπως γιατί αν π.χ. ραγίσει το γυαλί και υπάρχει ανάγκη για κλήση εκείνη την στιγμή τι κάνεις; Φυσικά το gorilla 6 πρέπει να γίνει πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές αλλά κάτι είναι και αυτό.

t-shock

@Thanosgr13 Στην Αμερική υπάρχει η snapdragon έκδοση που είναι πιο αργή από την exynos. Άρα δεν μπορείς να πεις ότι είναι δίκαιος ο αγώνας speedtest

Thanosgr13

T-shock το ίδιο είχε γίνει και με το s7 αλλά και με τον exynos βγήκε πάλι το iPhone αν θυμάμαι καλά

flash

Ότι τωρα θα μου πέσει το κινητό 50 φορές κάτω ……….!
Το θέμα είναι 1 αντε 2 πτώσεις αλλιώς έχεις θέμα και βάζεις θήκη.
Από την άλλη δεν καταλαβαίνω το νόημα
αν η οθόνη σπάσει λίγο ή πολύ αν οι γωνίες γρατσουνιστούν λίγο ή πολύ, ο χρήστης που δεν θέλει να το βλέπει έτσι θα το πάει για service. To θέμα είναι να έπεφταν και να μην πάθαιναν το παραμικρό τότε μάλιστα όμως η τεχνολογια δεν έχει φτάσει μέχρι εκει ….. ακόμα!

t-shock

@Thanosgr13
Με πολύ μικρότερη διαφορά. Άμα δεις το exynos vs snapdragon, σφαγή

tester

Συμπέρασμα, το μέταλλο αντέχει περισσότερο απο το GG5 και το GG5 περισσότερο απο το GG4

Thanosgr13

Δεν ξέρω πάντως πολύ απογοήτευση από το note 7 και ήθελα να το πάρω αλλά με απογοήτευσε η μπαταρία

ΑΝΔΡΕΑΣ

Εννοείται πως το note θα άντεχε περισσότερες πτώσεις .
Έχουν προβλέψει πως λόγω android θα κολλάει και οι χρήστες τσαντισμένοι θα το πετούν κάτω! Από την άλλη η apple σου δίνει 5 ευκαιρίες ,λόγω απροσεξίας.Ελπίζω ο Κος Κούκ να έχει προβλέψει αν πέσει ανάποδα , το μηλαράκι να παραμένει ακέραιο και φωτεινό! Αυτό μετρά για εμάς τους μαγεμένους πιστούς.Τώρα για την οθόνη, δε τρέχει και κάτι.Θα δώσουμε μια 300 άρα να αλλάξουμε.ΠΡΟΣΟΧΗ ! Όχι τρίτων με λιγότερα λεφτά ! Μόνο original apple! Αλλιώς εισηγούμαι στον Κύριο Κούκ να δώσει εντολή κατασκευής firmaware για imitation υλικό και θα έχετε ένα φιλικό error 59 , τούβλιασμα οριστικό.Για την ασφάλεια σας πάντα!
Apple rules! Haters gona hate!

Anakin

Χαχχαχχαχχαχ @Ανδρεας ωραίος

John N

Μπορω να πω πως στην αρχη που διαβαζα τα σχολια του @ΑΝΔΡΕΑΣ ηταν καπως σπαστικα. Τωρα οφειλω να ομολογήσω πως ειναι ακρως ψυχαγωγικα με την καλη εννοια. Αγαπαμε ΑΝΔΡΕΑΣ <3

petros

Δειχνει εμφανισιακά πολυ γερασμενο πια το iphone και να σκεφτείς οτι το ιδιο design θα το κρατήσει 2 χρόνια ακόμα

bezilys

Χάλια μαύρα το note 7 με το πρώτο πέσιμο και σπάσιμο στην πλάτη!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.