Windows Phone, Ποσοστό 10% στην Ευρωπαϊκή αγορά

Windows Phone, Windows Phone, Ποσοστό 10% στην Ευρωπαϊκή αγορά

Τα Windows Phone κατέχουν ποσοστό 10% στην αγορά της Ευρώπης. Αυτό προκύπτει από την τριμηνιαία έκθεση -που συμπεριλαμβάνει και τον μήνα Οκτώβριο- της εταιρείας αναλύσεων της αγοράς Kantar Worldpanel. Το ποσοστό είναι διπλάσιο από αυτό που κατείχε το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, την ίδια περίοδο πέρυσι. Τότε, τα Windows Phone κατείχαν ποσοστό 4.7% στην αγορά. Σύμφωνα με την Kantar Worldpanel, τα περισσότερα από τα κινητά με Windows Phone ανήκουν στην κατηγορία “low-end”. Αυτό ωστόσο δεν αποτελεί έκπληξη αν συνδυάσουμε αυτό το αποτέλεσμα με το γεγονός ότι το Nokia Lumia 520 κατέχει ποσοστό τουλάχιστον 25% στην αγορά των Windows Phone smartphones.

Σε πέντε επίσης αγορές στην Ευρώπη, τα Windows Phone γνώρισαν αύξηση 7 μονάδων, ωστόσο και το Android, το λειτουργικό σύστημα της Google αύξησε το ποσοστό του από 63.9% στο 70.9% σε ένα χρόνο. Η ίδια έρευνα αποκαλύπτει ότι η Apple τα πηγαίνει εξαιρετικά στις αγορές της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, με ποσοστά 76.1% και 52.8% αντίστοιχα. Στην Ευρώπη πάντως, το ποσοστό της εταιρείας είναι 15.8% (Γερμανία, Μ.Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία).

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Cj Georgio

Σε κάνα χρόνο θα ήθελα να δω Nokia lumia με 5′ οθόνη full HD μπαταρία 3.000, κάμερες Καλές μπρος πίσω και λειτουργικό ποιο ζωντανο. Αμάν με αυτή την μαυρίλα.

Yannis

Η υποτιθέμενη αύξηση υπάρχει επειδή κάποιοι από Nokia Symbian πάνε σε Nokia WP.
Αλλά το ποσοστό της Nokia (Symbian +WP) πέφτει.

Spukie

Δεν ειναι τοσο το λειτουργικο οσο τα μοντέλα της νοκια που δεν πείθουν για να παρει καποιος wp.
τώρα που η νόκια άρχισε να δημιουργεί ναυαρχίδες και δυνατά κινητα τα ποσοστά της λογικό ειναι να ανεβαίνουν.καλημέρα techblogers.

Πανος

Κορυφη τα windows phone.Οποιος αγοράζει καποια απ τα τελευταια μοντέλα της nokia απλα δεν επιστρεφει ποτε ξανα σε android.Προσωπικα ειμαι κατοχος του 920 και ειναι το καλυτερο κινητο που ειχα ποτέ.(και περασανε απ τα χέρια μου παρα πολλά κινητά)

μιχαλης

Όμως η νοκια ή Microsoft υποστηρίζουν το λογισμικό τους και ικανοποιούν τις ανάγκες των χρηστών τους . Αν δείτε σήμερα εκπλήρωσε πολλές επιθυμίες των χρηστών που είναι χρήσιμες όπως file manager και αλλα . Αυτο είναι το καλο και του χρόνου με τις εφαρμογές και τις αναβαθμίσεις του λογισμικού τα είναι πολύ ανταγωνιστική και απο τώρα την φοβάται η google

tech21man

Ακομη δεν τρο λαρισαν οι γνωστοι ευτυχως ειχε γινει κουραστικο.

Μετα το android και πιο πριν symbian και ios απολαμβανω τα wp πραγματικα. Ελπιζω, να πανε ακομη καλυτερα.

tiamat

techman να σε δω αν χρειαστει να παιξεις κανενα σοβαρο καλο παιχνιδακι ποτε στο κινητο σου (σε κανα κτελ,αεροπλανο η’ καραβι ας πουμε..) οπως τα νεα final fantasy και assasins creed να δουμε τι θα κανεις…

alexandros

Χρειαστεί……. Παιχνίδι…….
χμμμ δεν ταιριάζουν. 😀
tiamat SONY φίλε μου! The best!!! Χαχαχαχαχα
spukie αν βταν έτσι τότε το ativ θα πούλαγε με το κιλό! Η νοκια τραβάει τα wp.
όσο για τη 2η παράγραφο σου… Τόσο λάθος! Τα οικονομικά κινητά πουλάνε πολύ περισσότερο. Δες το αρθρο.

Nikolas

@Georgio η “μαυριλα” που λες κανει την διαφορα, αντιθεση στο ματι με οποιο χρωμα και αν βαλεις, απλα εκπληκτικο και ξεκουραστο στο ματι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.