Xiaomi Mi Note Pro: Προβλήματα υπερθέρμανσης με τον Snapdragon 810

To Xiaomi Mi Note Pro είχε ανακοινωθεί επίσημα από τον Ιανουάριο αλλά την Δευτέρα ξεκίνησε η διαθεσιμότητα από την Κίνα με τιμή στα 483 δολάρια. Έρχεται με οθόνη 5.7 ιντσών ανάλυσης QHD, Snapdragon 810, 4GB LPDDR4 RAM, 64GB ενσωματωμένη μνήμη και μπαταρία 3090 mAh.

Για τον πολυσυζητημένο Snapdragon 810 η Xiaomi είχε τονίσει ότι έλυσε τα προβλήματα υπερθέρμανσης χάρη στο ειδικό design που βοηθά στην σωστή κατανομή της θερμότητας. Οι πρώτοι χρήστες όμως που πήραν το Xiaomi Mi Note Pro στα χέρια τους μάλλον έχουν διαφορετική άποψη.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες από την Κίνα, αρκετοί είναι εκείνοι που παραπονιούνται για προβλήματα υπερθέρμανσης ειδικά όταν χρησιμοποιούν το κινητό την ώρα που φορτίζει. Επίσης κάποιοι ανέφεραν προβλήματα με οθόνες που δεν ανταποκρίνονταν.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε εκατό τοις εκατό σίγουροι ότι για τα προβλήματα ευθύνεται ο Snapdragon 810, αλλά μιας και υπάρχει παρελθόν, αυτό φαίνεται ως η πιο πιθανή αιτία. Μάλιστα τα προβλήματα αυτά ήταν η αφορμή να στραφεί η Samsung στον δικό τηw Exynos 7420 για τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του τμήματος marketing της Qualcomm είχε μιλήσει για το γεγονός την προηγούμενη εβδομάδα, χαρακτήρισε τις φήμες αυτές “σκουπίδια” και άφησε να εννοηθεί ότι κάποιος που είχε συμφέρον από όλη αυτή την ιστορία διέρρευσε τις πληροφορίες.

Xiaomi Mi Note Pro: Προβλήματα υπερθέρμανσης με τον Snapdragon 810, Xiaomi Mi Note Pro: Προβλήματα υπερθέρμανσης με τον Snapdragon 810

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης σε λέω

Bullshit! Μάλλον οι συγκεκριμένοι χρήστες ήταν τόσο πορωμένοι που έλιωναν το κινητό ακόμα και την ώρα που φόρτιζε με αποτέλεσμα αυτό να ζεσταίνεται. Και όντας επηρεασμένοι από την ανόητη προπαγάνδα της Samsung, και αδύναμοι να κρίνουν αντικειμενικά τα πράγματα, απέδωσαν αυτό το ανέβασμα της θερμοκρασίας στα όσα ανόητα ακούγονται για τον snapdragon 810. Ας θυμηθούμε ότι σε άλλο ποστ τα ίδια έλεγαν και κάποιοι που αγόρασαν το Galaxy S6, ότι δηλαδή και αυτό ζεσταινόταν όταν το χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια της φόρτισης και γενικά υπήρχε αύξηση της θερμοκρασίας όταν αυτό ζοριζόταν και εκτός φόρτισης.

Γιώργος

Μου θυμίζεις τον πόντιο που πήγαινε ανάποδα στην εθνική οδό και έβριζε και τους υπόλοιπους οδηγούς. Παραδέξου ότι έκανες λάθος να μην εκτίθεσαι περισσότερο. Πάρε και κανένα κινητό της προκοπής.

Γιάννης σε λέω

@Γιώργος

Όποιος ενδιαφέρεται να κρίνει αντικειμενικά, χωρίς παρωπίδες και εμμονές τα πράγματα, ας ρίξει μια ματιά στο παρακάτω link να δει τι έλεγαν οι ίδιοι οι χρήστες που αγόρασαν το Galaxy S6. Όχι τίποτε άλλο, για να δείξω κιόλας πόσο φτωχός είσαι στο να κρίνεις καταστάσεις.

https://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-s6-edge-brakes-all-brightness-record-6729/

VasilisA3

Και κάπως έτσι αξιολογεί η Xiomi την άποψη των καταναλωτών της “σκουπιδια”

VasilisA3

Sorry της Qualcomm ήθελα να πω.

παπαροκάς tiamat

Ενα μονο note υπαρχει και ειναι της samsung. Καλα να παθουν που θελαν τον 810

joni

Εχουν βαλθει ολοι να συκοφαντουν την κουαλκομ..ακους εκει υπερθερμανσεις κ βλακειες..μια χαρα ζεστο ειναι.Το πολυ να ριξουν λιγο το χρονισμο γιατι φτανει κ ιουνιος..

Miko

Αν και δεν είμαι φαν του 810 και δεν θα έπερνα κινητό με τον εν λόγω επεξεργαστή, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι οτι αυτός είναι ο λόγος υπερθέρμανσης. Σίγουρα έχει τις πιο μεγάλες πιθανότητες, λόγω της φήμης που έχει, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για να υπερθερμανθεί μια συσκευή… όποτε, μην είμαστε και 100% σίγουροι, γιατί μπορεί να δούμε κανένα update στο firmware και να φτιαχτούν τα προβλήματα.
Επίσης, όλα μα ΟΛΑ τα μοντέλα, είτε είναι της Samsung, είτε της Apple, είτε απο την Κίνα, είτε όποιας άλλης εταιρίας θέλετε, έχουν ελλατωματικά μοντέλα με υπερθερμάνσεις, με μη σωστή λειτουργία της σύνδεσης (βλέπε Nexus 6) και πάντα υπάρχουν χρήστες που θα παραπονιούνται σε φόρουμ γιατί πολύ απλά τους έκατσε η ελλατωματική συσκευή της παρτίδας.

Olethron

Εγώ παιδιά που έχω κινητό (One M9) με αυτον τον επεξεργαστη δεν έχω παρατηρήσει τίποτα τέτοιο. Εκτός του οτι πετάει, το έχω λιώσει το κινητό με games, και πολύ, πολύ όμως multitasking συνεχώς, δεν παρατηρώ να θερμαίνεται. Η θερμοκρασία ειναι η τυπική θερμοκρασία που συναντάμε σε κινητά όταν τα χρησιμοποιούμε κάτω απο τον ήλιο, με data ανοικτό ή όταν παίζουμε κάποιο game. Παράδειγμα, χτες το βράδυ το είχα φορτίσει 100% και το έλιωσα στο Hearthstone, που μπορούμε να πούμε πως είναι αρκετά βαρύ, μέχρι να τελειώσει η μπαταρία, περιπου 2:30 ώρες έπαιζα. Δεν ηταν ζεστό, μονο καμια φορά, όταν έχω ανοικτές πολλές εφαρμογές μαζί, και κάνω stream στο Chromecast με το YouTube ανοικτό, messenger να τρέχει παντα απο πίσω και σίγουρα κάποιο browser, την ωρα που φορτίζει, τοτε ναι, θερμαίνεται. Όσο για την Samsung, επειδή δηλαδή επέλεξε να βάλει τον δικο της επεξεργαστη στην ναυαρχίδα της, τι πιο λογικό δηλαδή, παει να πει πως ο 810 υπερθερμαίνεται? Όχι!!! Παει να πει πως θέλει περισσότερα κέρδη. Είδε πως ο επεξεργαστής που έφτιαξε ηταν δυνατοτεροςτ απο τον 810, και είπε ας βάλουμε τον δικο μας φέτος. Και αυτό που λέει το άρθρο, οτι υπερθερμαίνεται το κινητό την ωρα που φορτίζει, δηλαδή ποιο… Συνέχεια »

Γιάννης σε λέω

@Olethron

Άντε να πείσεις τους κολλημένους με την μπάλα να δουν και την άλλη όψη του νομίσματος… Εγώ προσπάθησα με λογικά επιχειρήματα και αντικειμενική τοποθέτηση να το κάνω, αλλά μάλλον χρειάζεται να το σπουδάσω κιόλας το αντικείμενο (ψυχολογία και επιστροφή στη λογική του αρρώστου)

dark_master

@ καταρχήν θα πρέπει να λάβουμε υπόψην μας ότι για να μην ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες πρέπει το software με το hardware να δένουν ιδανικά. Εδώ κινητά με το ίδιο hardware,με την ίδια χρήση, με τον ίδιο χρήστη κ μετά από update έιτε πετάνε είτε σέρνονται.

Πέραν αυτού και το S6 έχει εμφανίσει προβληματα υπερθερμανσης. Και το edge προβλήματα με την οθόνη όσον αφορά κάποιες περίεργες γυαλλάδες στην οθόνη. Αυτό τι σήμαίνει? ότι όλα τα Edge θα έχουν το ίδιο πρόβλημα και όλα θα υπερθερμαίνονται? έχω δεί το ίδιο τηλέφωνο από χρήστη σε χρήστη (εμένα και τον αδερφό μου) να έχει διαφορετική συμπεριφορά (με το ίδιο λειτουργικό). Τι πάει να πει αυτό? Για το ίδιο τηλέφωνο μιλάμε. Οπότε ας μην το γενικεύουμε κιόλας.
Επίσης η HTC φαίνεται ότι έλυσε το θέμα της υπερθερμανσης. Το ίδιο θα κάνει κ η Xiaomi. Software είναι ως επί το πλείστον (ειδικά από τη στιμγή που δεν έχουμε custom cores…)

tech21man

Που ειναι εκεινο το κουτουκι που επεμενε οτι ηταν ψευδης προπαγανδα η υπερθερμανση του 810, δε θυμαμαι σε ποιο αρθρο, τουρτα στα μουτρα χρειαζεται, πως τον λεγανε.

Α, nevermind.

Γιάννης σε λέω

@tech21man

Παιδί μου χαζό είσαι?? Τα παραπάνω σχόλια τα διάβασες?

Γιώργος

Ο έξυπνος μαθαίνει από τα λάθη του , o χαζός επιμένει μέχρι τέλους. Κακό πράγμα το κόμπλεξ , σε τυφλώνει και δεν βλέπεις μπροστά σου.

Chris

Εγώ θα συμφωνήσω με Γιάννη, dark_master και Olethron. Ξεκολλάτε λίγο ορισμένοι.

Sotiris

Άλλη μια γελοιοποίηση του Γιάννη και της σοβαρότητας των γραφομένων του.
ΥΓ. Υπενθυμίζεται οτι είναι κατοχος Lumia 930.

Chris

@Sotiris με το συμπάθειο κιόλας τουλάχιστον αυτός ξέρει να μιλήσει και ας έχει ότι smartphone θέλει. Ο καθένας επιλέγει κινητό σύμφωνα με τις ανάγκες του.

χαρης

@ Γιαννης σε λεω λεει
Φιλε μην τσιμπας και μην ασχολησε.Αστο τρελο στην τρελα του

Petrakis 7

Snapdragon 810 και κινεζια κινητο ο συνδυασμός που σκοτώνει !!! Το χειμωνα εβαζα κολοτσεπη το S6 στο αμαξι και νομιζα οτι ειχα θερμαινομενα καθίσματα

DIREFEAR

Ας μην τσακωνομαστε για τις κινησεις της καθε εταιριας…οσο καλος να ειναι ενας επεξεργαστης,οταν το κινητο “λιωνει” στα χερια σου ακομα και οταν κοιμασαι,τοτε θα επελθει υπερθερμανση.Αυτο συμβαινει παντου!ειναι σαν να πηγαινεις με πρωτη στον κοφτη συνεχως και μετα να παραπονιεσαι γιατι εμεινες με τα πιστονια στο χερι…απλα η σαμσουνγκ ηθελε να προωθησει το προιον της,το οποιο μαλιστα υπερεχει σε καποια σημεια,και κατηγορει την κουαλκομ για υπερθερμανση και τα ρεστα…Αν ηταν η μονη που θα το εκανε δεν θα εδινα σημασια.Αλλα βλεποντας και την ξιαομι να λεει τα ιδια συν το γεγονος οτι το g4(η ναυαρχιδα)θα βγει με τον ελαφρως κατωτερο 808,τοτε μαλλον κατι τρεχει με τον 810.Ακομα κι αν η τριχα εγινε τριχιά,οπως συμβαινει συνηθως σε αυτες τις περιπτωσεις,καποιο προβλημα θα υπαρχει…δεν γινεται 3 εταιριες να μην επιλεγουν για τις ναυαρχιδες τους το τοπ προιον της κουαλκομ και να μην συμβαινει εστω και κατι το απειροελαχιστο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.