Google: Τα αυτόνομα οχήματα της εντοπίζουν τα σήματα που κάνουν με τα χέρια οι ποδηλάτες

H Google σταθερά εδώ και πολλά χρόνια επενδύει στην εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων της και τα τελευταία νέα θέλουν τα οχήματα της να εντοπίζουν αυτόματα τα σήματα που κάνουν με τα χέρια οι ποδηλάτες.

Συγκεκριμένα η Google έχει τοποθετήσει μια σειρά αισθητήρων στα αυτόνομα οχήματα της με στόχο τον εντοπισμό και την ερμηνεία των σημάτων με τα χέρια που πραγματοποιούν οι ποδηλάτες έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται το σύστημα τις προθέσεις τους. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία πλέον τα αυτόνομα οχήματα της χάρη στους νέους αισθητήρες αντιλαμβάνονται κινήσεις που κάνουν οι ποδηλάτες με τα χέρια και αφορούν πρόθεση τους να στρίψουν ή να μειώσουν ταχύτητα.

Μάλιστα επειδή οι ποδηλάτες κάνουν συχνά το σήμα με τα χέρια τους αρκετά νωρίτερα το λογισμικό έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρακολουθεί τον προπορευόμενο αναβάτη και να “θυμάται” τα προηγούμενα σήματα του έτσι ώστε να προβλέπει καλύτερα το πότε θα στρίψει για παράδειγμα.

Σύμφωνα με τη Google το συγκεκριμένο λογισμικό είναι αρκετά εξελιγμένο πλέον ώστε να αναγνωρίζει με ασφάλεια τα δίτροχα στον δρόμο με στόχο την αποφυγή συγκρούσεων ή και απλών ατυχημάτων, ενώ έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει υπόψη του ποδηλάτες ή άλλους αναβάτες δίτροχων οι οποίοι κινούνται στο σκοτάδι.

Google, Google: Τα αυτόνομα οχήματα της εντοπίζουν τα σήματα που κάνουν με τα χέρια οι ποδηλάτες

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 9: Επίσημα wallpapers αποκαλύπτουν τα χρώματα της σειράς

Λίγα πράγματα αγνοούμε πλέον για την επερχόμενη σειρά Google Pixel 9, καθώς αποκαλύφθηκαν και τα πιθανά χρώματα μέσα από μια παρτίδα επίσημων ταπετσαριών συσκευών.

Software Apple Chrome Google

Το Circle to Search έρχεται στα iPhone;

Η λειτουργία “Circle to Search” της Google επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αντικείμενα κάνοντας κύκλους γύρω τους μέσα σε εικόνες.

Software Google Google Search

Google Search: Αλλάζει η αναζήτηση όπως την ξέραμε χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

H Google δε συνηθίζει να κάνει αλλαγές στη μηχανή αναζήτησής της που αποδεικνύεται σχεδόν παγκοσμίως δημοφιλής, αλλά τώρα φέρνει ένα νέο φίλτρου Ιστού.

Software Android featured Google

Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.