Microsoft: πάνω από 300.000 apps στο Windows Phone Store

Η Microsoft σήμερα αποκάλυψε ότι το Windows Phone Store προσφέρει πάνω από 300.000 εφαρμογές, με εκατοντάδες νέες να εισάγονται στο store καθημερινά. Τον Δεκέμβριο του 2013, ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών ήταν 200.000 ενώ τον Απρίλιο του 2014 είχε φτάσει τις 250.000.

Οπότε όπως βλέπει κανείς το store μεγαλώνει κατά 50.000 εφαρμογές το τετράμηνο ή αλλιώς πάνω από 10.000 εφαρμογές τον μήνα. Επιπλέον ανέφερε ότι μέχρι σήμερα οι χρήστες έχουν κάνει download από το store πάνω από 4 δισεκατομμύρια εφαρμογές.

Όμως, όσο εντυπωσιακά και να είναι τα νούμερα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα αντίστοιχα App Store της Apple και το Play Store της Google (και τα δύο store έχουν πάνω από 1 εκατομμύριο apps το καθένα). Αλλά ο σταθερός ρυθμός ανάπτυξης είναι οπωσδήποτε πολύ καλό νέο για τους χρήστες των Windows Phones οι οποίοι εξέφραζαν διάφορα παράπονα, ιδιαίτερα στην αρχή.

windows phone store, Microsoft: πάνω από 300.000 apps στο Windows Phone Store

windows phone store, Microsoft: πάνω από 300.000 apps στο Windows Phone Store

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
geraldo.aliai

Αντικειμενικα ως χρηστης του android εχω να πω οτι παρα πολλες απο τις εφαρμογες του play store ειναι παντελος αχρηστες.

Konstantinos

Συμφωνώ, μόλις έκανα switch επειδή έβρεξα το WP μου.

Οι εφαρμογές κακογραμμένες, οι περισσότερες με παρεμβατικές διαφημίσεις κ το κινητό αν και με 1GB και διπύρηνο κάνει reboot. Ειδικά για να το φέρω σε ανεκτά επίπεδα έσβησα Facebook, foursquare και twitter. Θα τσιμπησω το 520 που είναι το πιο φθηνό να ησυχάσω!

Αλεξανδρος

Ειμουν υποστηριχτης του Android.
Προσφατα μου την εδωσαν τα ψιλοκολληματα του και αγορασα ενα nokia lumia 630 με 120 ευρω.
Περαν του γεγονοτος οτι ειναι ενα απιθανο κινητο χωρις λαγκες κλπ κλπ, ειδα οτι το store των windows ειναι γεματο με καλογραμμενες και παρα πολυ χρηστικες εφαρμογες.
Πριν αποκτησω windows phone νομιζα οτι οι εφαρμογες ειναι πολυ χειροτερες απο τις αλλες 2 μεγαλες πλατφορμες (οπως και οι περισσοτεροι κατοχοι android-ios νομιζουν) αλλα καθε μερα, ναι καθε μερα, βρισκεις καινουριες εφαρμογες που αξιζουν την προσοχη σου.
Το play store (δεν ξερω για το ios τι ισχύει) μπορει να εχει 900.000+ εφαρμογες αλλα οι περισσοτερες ειναι κακογραμμενες και χωρις καποια συνοχη με το στιλ του android.
Πιστευω οτι το windows phone, σαν πλατφορμα, πετυχαινει πιο γλυκια εναλλαγη αναμεσα στο UI και τις εφαρμογες γεγονος που παρακινει ολο και περισσοτερους developers που θελουν να φτιαξουν ποιοτικες εφαρμογες χωρις να εχουν στο μυαλο τους το γρηγορο χρημα.

Αυτες ειναι οι παρατηρησεις μου.
Συγγνωμη για το γιγαντιο ποστ.

Στεφος

Εγώ ένα θα πω εχθές έκανα το update για τα 8.1 το τηλέφωνο μου έγινε άλλο επίπεδο πολύ γρήγορο άπιαστο έχω πάθει πλάκα

Γιάννης

Καλημέρα σε όλους! Είμαι κάτοχος Nexus 5 και στο παρελθόν έχουν περάσει από τα χέρια μου όπως είπα νωρίτερα και το android αλλά και το ios μέσω του iPod Touch. Όλα καλά και όμορφα αλλά επειδή θα ήθελα να έχω μια διαφορετική εμπειρία χρήσης το σκέφτομαι για ένα Lumia. Απλά έριξα μια ματιά στα σχόλια χρηστών WP συσκευών στο store και οι περισσότεροι εκφράζουν πολλά παράπονα για την ποιότητα των εφαρμογών και πως για παράδειγμα οι αντίστοιχες εφαρμογές σε android και ios είναι ανώτερες (viber, Facebook) άσε που το YouTube αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει ακόμα. Τι θα μου προτείνατε; Συμφωνείτε με τα παραπάνω η κάπου εγώ έχω καταλάβει κάτι λάθος;

takis

Δε θα συμφωνήσω. Χρησιμοποιώντας το store στο PC ήταν ο λόγος να μη γυρίσω σε win phone. Το βασικότερο ήταν τα προβλήματα στο WiFi που απο ότι είδα στο διαδίκτυο είναι συχνό πρόβλημα. Επιπλέον οι reading εφαρμογές υπολείπονται σημαντικά. Το kobo απλά απουσιάζει ενώ το kindle δίνει λιγότερες δυνατότητες. Ελπίζω να διορθωθεί γιατί προτιμώ ενα εννιαίο σύστημα για όλες τις συσκευές με κοινή χρήση εφαρμογών

RigoMS

Oσοι έχουν WP να κατεβάσουν την εφαρμογή store deals καθημερινά δινονται εφαρμογές ακόμα και των 10€ εντελώς free…oσο για YouTube το mytube στα WP ειναι κλάσης ανώτερη…

takis

Λοιπόν είμαι κάτοχος,χρηστής windows phone τα τελευταία 2 χρόνια έφυγα από Android με τελευταίο τηλ το Samsung advance.Το είχα ένα χρόνο και ήμουν με την 3.6 όταν όλοι σχεδόν είχαν πάρει την 4.1 και 4.2..Έφυγα λοιπόν και πήρα το Lumia 520 και τώρα έχω το Lumia 920.Η μεγάλη διαφορά με το Android είναι πώς εδώ γίνονται 2 φορές το χρόνο αναβαθμίσεις για ΟΛΕΣ τις συσκευές!!!Όσο αφορά το store ναι οι άλλοι μπορεί να έχουν τις τριπλάσιες εφαρμογές αλλά οι περισσότερες είναι άχρηστες με ιούς κτλ.Οι γνωστές εφαρμογές δουλεύουν μια χαρά με συνεχείς αναβαθμίσεις..Όσο για το you tube ναι δεν υπάρχει η επίσημη μου έκανε αρνητική εντύπωση στην αρχή αλλά δεν με πειράζει υπάρχουν εφαρμογές όπως το my tube που είναι ανώτερη..

nick

Εγώ παλι που χρησιμοποιώ nexus 5 δεν ειμαι απο το αντροιντ ευχαριστημένος.
Μυθος το χωρις λαγκ pure..
Ηδη πάγωσε δεύτερη φορά η οθόνη, μικρά λαγκ κ αστοχίες λειτουργιας στις εντολές που πρεπει να κανει (οχι συχνα) αλλα ειναι εκνευριστικο.Με βλέπω σύντομα πίσω στα wp.
Κ το βαριεσαι εξισου οπως τα αλλα λειτουργικα οτι κ να βάζει πανω.-Οσον αφορα τις εφαρμογές δεν έχω ιδιαιτερες απαιτήσεις κ με τον καιρό θα αυξηθούν κατακόρυφα στα wp.

obi

@takis 10:59
Για το Kobo δεν καταλαβαίνω γιταί λες ότι δεν υπαρχει:
https://www.windowsphone.com/el-gr/store/app/kobo-books/9ab261dc-7aef-4c5f-9224-cdc626608160
Και να μην υπήρχε δηλαδή, υπάρχουν εναλλακτικές. Αν είναι να ψάξουμε τις εφαρμογές που λείπουν σε iOS και Android αλλά υπάρχουν σε WP , τότε δε θα βγάλουμε άκρη.
Εφαρμογές reading πάντως εγώ μια χαρά έχω βολευτεί μ’ αυτή που χρησιμοποιώ, άμεση σε απόκριση λειτουργική και όμορφη.
Και γενικά ελπίζω όταν λες είδες το store σε PC, να εννοείς ότι μιλάς για το WindowsPhoneStore και όχι το Windows8 PC store.
Τέλος για ένα πράγμα που δε θα περίμενα κριτική αρνητική για τα WP είναι το WiFi : δεν εχω υπόψιν και δεν έχω να θυμηθώ κανένα πρόβλημα στο WiFi ποτέ, ίσα ίσα σήμα δυνατό και σύνδεση σταθερή σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

@Γιάννης
Με τις εφαρμογές πρόβλημα δε θα έχεις. Αν δε βρίσκεις τις ίδιες με το ίδιο όνομα, θα βρίσκεις άλλες για την ίδια δουλειά. Σε όλα τα οικοσυστήματα συμβαίνει το ίδιο, αλλού επίσημες εφαρμογές αλλού εναλλακτικές αλλού αποκλειστικές. Πχ για disqus θα βρεις επίσημη, για Youtube θα βρεις εναλλακτικές (ας πούμε της Microsoft ή το MyTube).

Konstantinos

Φίλε γιάννη. Αρνητικά σχόλια θα δεις σε όλες τις πλατφόρμες για τις εφαρμογές που αναφέρεις. Εγώ προσωπικά δεν τις χρησιμοποιώ. Το θέμα είναι όμως πως τα προβλήματα στο android είναι πολλά περισσότερα και έχουν να κάνουν με μη ενημέρωση (updates) για low-end συσκευές (τις φθηνές).

Προσωπικά το θέμα της διαχείρισης μνήμης είναι για μένα το χειρότερο. Τα wp δεν laggaroun απλά γιατί αν μια εφαρμογή φουλάρει κλείνει χωρίς να κολλάει όλο το σύστημα. Έχω την αίσθηση ότι λειτουργούν σαν απομονωμένες.

Γενικά πιστεύω πως αν δώσεις 400+ ευρώ για ένα android τετραπύρινο, 2gb+ ram δε θα έχεις θέμα ούτε στο android. Πόσοι όμως μπορούν να τα δώσουν και πόσα updates θα βγουν.

Για το viber/facebook θα σου έλεγα να κάνεις uninstall/reinstall και υπομονή για να λυθούν τα θέματα. Συνήθως με τα updates βελτιώνονται και δε χειροτερεύουν. Τα βίντεο παίζουν αυτόματα σε full screen και σε περίπτωση που θες browsing experience κατεβάζεις μια άλλη εφαρμογή. Ακόμα και το m.youtube.com είναι πλήρες πλέον

Konstantinos

Ενδεικτικά με κλειστές όλες τις εφαρμογές και από reboot από το 1GB έχω σε χρήση 527mb δεσμευμένα τουτέστιν 313mb ελεύθερα για εφαρμογές.

από τις εφαρμογές που εκτελούνται είναι: ρυθμίσεις 43mb, υπηρεσίες google play 45mb, email 15mb, αρχική οθόνη 44mb και swype εργοστασιακό της moto 37mb!

και λέω τώρα… πως το android σηκώνει τη μισή+ μνήμη μόνο για τις ανάγκες του λειτουργικού και το wp μπορεί να λειτουργεί με 512mb συνολική μνήμη ram λειτουργικό και εφαρμογές

Φίλοι μου θα σας συμβουλεύα να εξετάσετε το lumia 620 και οχι το 520 ή το 630 ειναι στα ιδια χρήματα αλλα εχει κατα την αντίληψη μου τον καλύτερο όρο σε αυτα που προσφέρει με αυτα που κοστίζει… Εχει καλύτερη αναλογικά ανάλυση απο τα αλλα δυο, εχει φλας και εχει μπροστινή κάμερα… Το 630 εχει καλύτερο επεξεργαστη, μόνο που δε φαίνεται στην πράξη σε αυτη την κατηγορία και με τις βασικές εφαρμογές… Δεν εχει ομως τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά- εξεταστε και τα τρία και δείτε! Όπως και να εχει με τα 8.1 και στις τιμές αυτές ειναι εντυπωσιακά- σε βασική καθημερινή χρήση δε καταλαβαίνω διαφορα απο iPhone 5 και nexus 5 ( τηρουμένων των αναλογιών παντα) σίγουρα στην χαμηλή κατηγορία κινητών τα windows phone εχουν συντριπτικό πλεονέκτημα των αντίστοιχων android… Και σε τιμές και σε εμπειρία χρήσης

Genesis

Γιάννης το youtube υπάρχει( όχι επίσημο αλλά είναι το ίδιο μπορείς να μπεις και με το λογαριασμό σου στο youtube) κατέβασε το YoutubeHD είναι τέλειο. τώρα όσον αφορά κάποιες εφαρμογές όπως facebook και viber εγώ με το facebook δεν είχα κανένα πρόβλημα θα έλεγα ότι μετά το τελευταίο update είναι αρκετά καλύτερο. τώρα για το viber υπάρχουν κάποια προβλήματα. βέβαια στο android και ios είναι πολύ καλύτερα το facebook, viber άλλα θα φτιάξουν και στα wp.

Γιάννης

Ένας γνωστός μου έχει το Nokia 820 και όταν πάμε για καφέ ούτε στο wifi της καφετέριας δεν μπορεί να συνδεθεί και παρόλα αυτά κάθονται μερικοί και προπαγανδίζουν υπέρ του αποτυχημένου λειτουργικού της MS.

Genesis

πρώτη φορά το ακούω Γιάννη αυτό που λες προφανώς να έχει κάποιο πρόβλημα η συσκευή του φίλου σου. και που κολλάει το wifi με το λειτουργικό? και άμα είναι αποτυχημένο τότε γιατί διαβάζεις τα άρθρα του και σχολιάζεις κιόλας?

Χρήστος Γ.

@Γιάννη, δηλαδή εσύ τώρα μας λες ότι τα wp έχουν κακή λήψη wi-fi και αυτό το συμπέρανες από το κινητό ενός φίλου σου… Εντόπισες και την αιτία στο αποτυχημένο λειτουργικό… Να πεις στο φίλο σου να πάει τη συσκευή του στο service, να ηρεμήσει αυτός, να ηρεμήσεις κι εσύ.

Γιάννης

Έχει γίνει 3 φορές που έχουμε βγει έξω σε διαφορετικά μέρη , μάλιστα η απάντηση του υπεύθυνου του ενός καταστήματος ήταν ότι όλα τα WP έχουν θέμα και δεν συνδέονται , αντίθετα κινητά Android και IOS δεν έχουν θέμα. Μάλιστα είναι πολύ γνωστό πρόβλημα και ας κάνεις ότι δεν το ξέρεις>>https://forums.wpcentral.com/nokia-lumia-1520/256138-odd-wifi-problem.html
Ο λόγος που σχολιάζω είναι η παραπληροφόρηση που επιχειρούν κάποιοι.

Apostolos

Σαν χρηστης windows phone εδω και ένα χρόνο μπορώ να πω ότι δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα. Ειδικά με την έκδοση 8.1 πετάει.

Konstantinos

Σε λίγο καιρό θα έχουμε όλοι wp από ότι καταλαβαίνω. πάντως φιλοι μου πηραν wp γιατι βαρέθηκαν το android έτσι για αλλαγη. λολ

Genesis

Γιάννη θα στο ξαναπώ που κολλάει το λειτουργικό με το wifi, και με το wifι sense τον wp 8.1 κανονικά πρέπει να έχει λυθεί αυτό το πρόβλημα στα κινητά που είχανε αυτό το πρόβλημα. anyway πες του φίλου σου να κάνει την αναβαθμίσει να δει άμα του φτιάξει και αν όχι πάντα μπορείς να ρωτήσεις στο wpcentral μήπως μπορούν και βοηθήσουν. πάντως εγώ που έχω το κινητό έχω συνδεθεί σε 7,8 διαφορετικά wifi χωρίς κανένα πρόβλημα και ξέρω καμιά 10αρια άτομα που έχουν wp τέτοιο πρόβλημα δεν είχανε προφανώς είναι σε λίγες συσκευές.
μπορεί να δοκιμάσει και ένα reboot στο κινητό να το επαναφέρει όπως ήταν. όταν ο αδερφός μου είχε ένα πρόβλημα με το κινητό του το reboot βοήθησε. άμα δεν το ψάξεις δεν το φτιάχνεις.

να σου πω ότι τέτοιο πρόβλημα δεν έχουν μόνο τα wp έχω ακούσει και άλλους που έχουνε προβλήματα με wifi που έχουν android.

ironmanmark40

εχει παρει κανεις απο εσας που εχει την wp 8.1 dev preview update την lumia cyan; ειναι διαθεσιμη εδω και μια μερα , αλλα θα δοθει σε χρηστες της dp , οπως ειπε ο j.b. ; εαν την παρετε ενημερωστε!

RigoMS

@ironmanmark40 θα την πάρεις αλλα λογικά θα καθυστερήσει λίγο παραπάνω…αν θες οπωσδήποτε κάνε downgrade στα 8.0 να σου έρθει η επίσημη…αλλα το gdr1 για τα 8.1 που δόθηκε προχθές εμένα μ έχει βολέψει…ποιος κάθεται τωρα να ξαναστηνει κινητό απ την αρχή…

Haris M.

Γιάννη πάντως ήμουν με την ξαδέλφη μου σε παραλία και εγώ έπιανα Wi-Fi από μία καφετέρια 50-60 μέτρα μακριά μας ενώ η ξαδέλφη μου με το Z1 ούτε γραμμή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΑΑΑΑΑΑ και μετά από το τελευταίο του FB έγινε τέλειο . Κατά τη γνώμη μου καλύτερη από του iOS και Android.

dark_master

Επειδή πέρασα σχεδόν από όλες της γενιές των WP (από 6 έως και 8) η ερώτηση που έχω να κάνω είναι η εξής μιας κ δεν έχω κρατήσει επαφη πλέον.
Αν στο what’s app,viber πατήσεις το home button οι ενημερώσεις, Νέα μηνύματα, έρχονται?
Γιατί όσο το είχα αν κ έβγαινες από την εφαρμογή δεν έπαιρνες τπτ

Μιχάλης

Έρχονται και πλέον έχεις και το action center ( notification bar ) που τραβάς από πάνω και βλέπεις όλες τις ειδοποιήσεις που έχεις

Αντωνης

παιδια αυτο το με το wifi ισχυει , δε ξερω τωρα αν το εχουν φτιαξει.. επρεπε να κανω restart το router Καθε φορα π ερχοταν ενας φιλος με windows phone για να κανει επιτυχης συνδεση!

GiannisMix

LG Optimus 7 με wp7 και wp7.5
NOKIA Lumia 920 με wp8 και wp8.1
ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα με Wi-Fi.
δεν αμφισβητώ οτι μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα (διάβασα και σε κάποια φόρουμ για αυτό άλλωστε) αλλα τουλάχιστον εμένα (δόξα το θεό) δε μου έχει παρουσιαστεί. πληροφοριακά το αναφέρω.
όσον αφορά τις εφαρμογές δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα όλα δουλεύουν σωστά οτι χρησιμοποιούν οι φίλοι μου το έχω κι εγώ στη δική μου συσκευή.

GiannisMix

***το LG Optimus 7 είχε πάρει και WP7.8
σε καμια έκδοση του OS δεν είχα συναντήσει πρόβλημα

Konstantinos

Είμαι 99% σίγουρος πως πρόκειται για θέμα του ρουτερ κάτι τέτοια τα ορισμένα της wind έβγαζαν κ ήθελαν επανεκκίνηση.

Εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στο πανεπιστήμιο που στο ics δε δεχόταν wpa2 enterprise PEAP/MS-CHAPv2

Θοδωρής

Έχω τηλέφωνα σε όλες τις πλατφόρμες.
Όλες με τα καλά τους και τα κακά τους.
Τα WP είναι η καλύτερη πλατφόρμα για να αποκτήσεις φτηνό τηλέφωνο που τα κάνει όλα γρήγορα και σταθερά.
Μετα το update 8.1 οι εφαρμογές μπορούν να εγκατασταθούν και στην microsd οπότε λύθηκε το βασικότερο πρόβλημα. Όλες οι εφαρμογές· όχι μερικές σαν το Android.
Για το wifi που διαβάζω εγώ στο 625 που έχω κανένα ποτέ κανένα πρόβλημα.
Καλύτερο το iOs για μένα· υπερεκτιμημένο το Android· χρυσή τομή τα wp
Και πάντα απ την ΝΟΚΙΑ.

X

Το windows store είναι μακράν πιο πίσω από τα άλλα δύο και όσο για τις εφαρμογές δεν είναι και τόσο καλογραμμένες όσο λένε ίσα ίσα που πολλά παιχνίδια είναι πίτα στο lag και τα κρασαρίσματα κατά τα άλλα τα WIndowsPhone μια χαρά τηλέφωνα είναι αλλά η Ms πρέπει να δει μερικά πράγματα με μεγαλύτερη σοβαρότητα και να μην κάνει τσαπασουλιές επιτέλους ας καταλάβει ότι δεν μπορεί να αναγκάσει όλους τους Gamers τους κόσμου να αγοράσουν το Xbox της με το έτσι θέλω!

christos

Πάρτε wp για να ξενοιάσετε. Τι να τα κάνετε τα smartphones;

dark_master

Άρα Christos σύμφωνα με τα λεγόμενα σου τα WP δεν αποτελούν smartphones….Γιατί από τα λεγόμενα σου αυτό καταλαβαίνω
εκτός κ αν δεν εκφραστηκες σωστά.

GiannisMix

@dark_master 👀
he is trolling…
don’t give him your attention

gathan

Nokia 630 κανένα πρόβλημα ποτέ με Wifi όπως και με το προηγούμενο το Htc S
Αν σε κάποιους δεν αρέσει είναι οκ..
Αλλά μην παραπληροφορούμε για να κάνουμε το κομμάτι μας

Αν θες μπορώ να μπω σε φόρουμ με Αντρόιντ να βρω ένα πρόβλημα και να έρθω εδώ να σου πω ξέρεις έχουν και αυτό για δες…

Νίκος

Παιδιά καλησπέρα. Είμαι κάτοχος του 920. (Παραεισαγωγή από Πολωνία) σε skroutz κατάστημα.
Δίκτυο wind . Τι παίζει με την cyan ? Περιμένω αρκετά (Όπως πολλοί φαντάζομαι..)
Υπάρχει τρόπος να το κάνεις το Update manual ? Αν θέλετε κ γνωρίζετε κάτι..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.