MotionSavvy, το app για tablet που διαβάζει την νοηματική

Υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές για τα tablet οι οποίες είναι κυρίως για να «σκοτώνεις» την ώρα σου, αλλά υπάρχουν και εφαρμογές οι οποίες μπορούν να κάνουν την ποιότητα ζωής κάποιων ανθρώπων καλύτερη. Μια τέτοια είναι το MotionSavvy η οποία έχει σχεδιαστεί για να διαβάζει τα σύμβολα της νοηματικής.

Πριν από λίγο καιρό είδαμε και το πρώτο κινητό με σύστημα Braille για άτομα με προβλήματα όρασης.

Η ομάδα αποτελείται από 6 άτομα τα οποία έχουν προβλήματα ακοής, πράγμα που τους κινητοποίησε να φτιάξουν μια εφαρμογή, η οποία θα χρησιμοποιεί τον αισθητήρα κινήσεων Leap Motion accelerator AXLR8R, με την οποία θα αναγνωρίζει τις κινήσεις των χεριών σε τρισδιάστατο χώρο.

Η κύρια λειτουργία του MotionSavvy είναι να μεταφράζει την Αμερικανική νοηματική σε γραπτό αγγλικό κείμενο. Μπορεί να κάνει και το αντίστροφο. Για παράδειγμα αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί σου, μπορεί απλά να δείξει το μήνυμα με την νοηματική στην εφαρμογή και αυτή θα το μεταφράσει σε γραπτό λόγο.

Η εφαρμογή έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει, καθώς αυτή την στιγμή αντιλαμβάνεται 100 λέξεις. Αυτοί που αναπτύσσουν την εφαρμογή πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να μαζέψουν τα κεφάλαια που χρειάζονται για να εξελίξουν των κώδικα ώστε να αντιλαμβάνεται εκτενές λεξιλόγιο της νοηματικής.

Μέχρι στιγμής 800 δοκιμαστές έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για την δοκιμαστική έκδοση και η εταιρεία πιστεύει ότι θα έχει το προϊόν έτοιμο για τον Σεπτέμβριο του 2015. Όσο για την την τιμή, θα κοστίζει 600$ (ένα windows tablet) και 20$ συνδρομή τον μήνα για το app. O τελικός σκοπός είναι να δημιουργήσουν εφαρμογές για iOS και Android πλατφόρμες, ώστε οι χρήστες να χρησιμοποιούν την συσκευή της επιλογής τους.


, MotionSavvy, το app για tablet που διαβάζει την νοηματική

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.