Τρίτη
24/06/2014

Windows Phone store, ξεπέρασε τα 255,000 apps

Τον περασμένο Δεκέμβριο το Windows Phone store έφτασε να μετρά 200,000 εφαρμογές και παιχνίδια και τώρα σύμφωνα με αναφορές από την Αυστραλία, ξεπερνά τις 255,000 εφαρμογές. Ναι μεν ξεπέρασε τις 240.000 εφαρμογές που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες το Amazon για το Android app store του, όμως σε σύγκριση με το Google Play ή το iOS App Store βρίσκεται πολύ πίσω καθώς και τα δυο stores έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο apps.

Μπορεί η Microsoft να αναφέρει ότι το store της συνεχίζει να αναπτύσσεται σε πιο γρήγορους ρυθμούς σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, αλλά προφανώς δεν μπορεί να συγκριθεί ακόμη.

Ωστόσο για να μιλήσουμε με αριθμούς πρέπει να πούμε ότι το Windows Phone store έχει 10 εκατομμύρια downloads ημερησίως και προσθέτει 500 νέα apps ανα 24 ώρες. Οι εγγεγραμμένοι developers είναι στους 510,000, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε πολλά νέα apps σύντομα.
windows-phone-store-apps-570

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


25 Σχόλια

 1. Ο/Η Nikos λέει:

  Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
  Δεν μετράει η ποσότητα των apps αλλά η ποιότητα.Στο android και το IOS ξέρετε πόσες εφαρμογές δεν έχουν ούτε ένα update και έχουν ελάχιστα downloads επειδή απλά υπάρχουν για να υπάρχουν;Τα windows phone από άποψη ποσότητας τα πηγαίνει αρκετά καλά(με εξαίρεση κάποιες εφαρμογές που λείπουν αλλά και πολλά παιχνίδια που δεν υπάρχουν στο store).έχει σχεδόν τα πάντα,και αν όχι επίσημα σίγουρα από developers.Το θέμα είναι η ποιότητα των εφαρμογών που επί το πλείστων δεν είναι καλή.Η εφαρμογές των developers όπως του Rudy Hyun είναι πολύ ανώτερες από κάποιες επίσημες.Αν καταφέρει να αλλάξει αυτό το θέμα δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγο να μην προτιμήσει κάποιος τα πολύ ανώτερα windows phone από τα αντίπαλα λειτουργικά.

 2. Ο/Η Ανδρέας λέει:

  @nikos +1 όπως και να έχει τις ποιοτικότερες και περισσότερες εφαρμογές τις έχει το iOS και πολύ δύσκολα θα αλλάξει αυτό.

 3. Ο/Η dimzi λέει:

  Το θέμα δεν είναι η ποσότητα αλλα η ποιότητα των εφαρμογών.
  ειμαι κάτοχος Lumia smartphone και δεν μπορω να βρω μια αξιόπιστη εφαρμογή facebook στο store. H δημοφιλέστατη εφαρμογή viber ειναι πολύ πίσω σε σχέση με την αντίστοιχη στο ios και στο android όπως και πολλές άλλες.
  Ενώ ειμαι πολύ ευχαριστημένος με το λειτουργικό των wp8, ειμαι τελείως απογοητευμένος με τις εφαρμογές στο store.
  Αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα στην ποιότητα των εφαρμογών με βλεπω να πηγαίνω προς android μεριά κανα….

 4. Ο/Η Βαγγέλης λέει:

  Εγώ σαν κάτοχος το ATIV S από την αρχή του έτους έχω να παρατηρήσω τα εξής:

  1) Σαν εμφάνιση τα WP8 και τώρα τα WP8.1 που έχω είναι μεταξύ android (που μπορείς να βάλεις ότι customization θες) και iOS (που έχεις μόνο τις στάνταρ οθόνες με τα εικονίδια).
  2) Σε θέμα αξιοπιστίας τα WP8, WP8.1 είναι μακράν το σταθερότερο και γρηγορότερο mobile λειτουργικό σύστημα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Μηδενικό lag και crashes σε αντίθεση με τις άλλες 2 πλατφόρμες.
  3) Στο θέμα των εφαρμογών η κατάσταση σε WP8, WP8.1 είναι πολύ πίσω σε σχέση με τις άλλες δύο πλατφόρμες.

  Και καλά δεν υπάρχει επίσημη εφαρμογή facebook πχ που η Microsoft έχει φτιάξει πολύ καλή (Facebook Beta), αλλά και στις επίσημες τα πράγματα είναι πίσω και η κατάσταση δείχνει πως οι developers δεν την υποστηρίζουν την πλατφόρμα. Τρανό παράδειγμα το Viber που ανέφερε ο dimzi… Απλά τραγικό… Επίσης στο facebook messenger μετά από τα τελευταία updates δεν έχουν προσθέσει ακόμα τη δυνατότητα τηλεφωνικής κλήσης όπως στις άλλες δύο πλατφόρμες… Tο Spotify που πρέπει να έχεις premium για να κάνεις log in; Να μην συνεχίσω καλύτερα γιατί είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα…

  Ωραίο χρυσό και με μηδενικά κολλήματα το WP8.1, αλλά επειδή δεν βλέπω να αλλάζει η κατάσταση με τις εφαρμογές με βλέπω να ξανά επιστρέφω στο android όταν θα έρθει η ώρα να αλλάξω πάλι τηλέφωνο… Δεν λέω ότι δεν έχει γίνει πρόοδος καθόλου, αλλά πρόοδο κάνουν και οι ανταγωνιστές με αποτέλεσμα να τα WP να είναι εκεί που είναι…

 5. Ο/Η dimitrisdim14 λέει:

  Παιδιά όταν εγώ ήρθα στην πλατφόρμα τον WP με το νοκια 610 (χρηστης I phone 4 και android στο παρελθόν …)Είδα ότι δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα από εφαρμογές … Οπότε ένα μήνα μετά ξαναγύρισα στο android … Όταν όμως βγήκε το wp8 είπα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία … Και από τοτε μέχρι και σήμερα που χρησιμοποιω wp8.1 έχω δει τεράστια βελτίωση στο στορ και οι εφαρμογές κάποιους είναι ποιοτικες και κάποιες όχι … Αρκεί να ξέρετε ότιτο 1/3 των εφαρμογών του play store δεν έχουν ούτε ένα download …δεν μετράει η ποσοτητα πάντα …

 6. Ο/Η George E. λέει:

  Και εις ανώτερα! Προσωπικά δουλεύοντας και τα τρία λειτουργικά, διαπιστώνω ότι το marketplace των Windows δεν έχουν ούτε την ποιότητα, ούτε την ποσότητα των άλλων δύο… Ας ελπίσουμε ότι η Microsoft θα συνεχίσει τον αγώνα προσέλκυσης developers για περισσότερες και καλύτερες εφαρμογές.

 7. Ο/Η Erevos λέει:

  Είναι θετικό που βλέπουμε να ανεβαίνει ο αριθμός των εφαρμογών αλλά ακόμη παραμένουν και σε ποσότητα και ποιότητα πολύ πίσω. Το Facebook και το viber ή το candy crush που αναφέρουν μερικοί είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου πχ. αν δείτε τις εφαρμογές που έχουν εφημερίδες και περιοδικά ή τα Ελληνικά κανάλια δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου υποστήριξη WP. Είναι βέβαια και το μερίδιο αγοράς που δεν βοηθάει , δύσκολα θα ασχοληθεί μια εταιρεία να βγάλει εφαρμογή για το 4% των κινητών.

 8. Ο/Η killbillgr λέει:

  Πολύ σωστά μιλάτε για την ποιότητα όπως κάποτε και Πυθαγόρας έλεγε ότι δεν χρειάζεται να έχεις ποσότητα για να έχεις ποιότητα κάπως έτσι τέλος πάντων. Αλλά όμως η αλήθεια είναι ότι είμαστε πίσω πολύ και θέλουμε πιο γοργούς ρυθμούς από την MS αφού μάλιστα γεγονός είναι ότι κάποιοι δεν επιλέγουν WP για υατονςτον λόγο.

 9. Ο/Η tasos λέει:

  Αν και δεν είμαι σίγουρος, το iPhone App store δεν έχει ξεπεράσει το 1.000.000 ακόμα καθώς τα apps για το iPad είναι κοντά στις 400.000 οπότε άλλο iPhone, άλλο iPad. Στο θέμα τώρα όντως το store έχει ακόμα δουλειά για να είναι ανταγωνιστικό. Όσο για τα downloads οι απλοί χρηστές των Windows Phone έχουν τουλάχιστον 60-65 apps εγκατεστημένα.

 10. Ο/Η X λέει:

  Μάπα το καρούζι έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους – και στη φάση που είναι θα έπρεπε να κάνουν και μερικές free προσφορές όπως για παράδειγμα μια premium εφαρμογή την εβδομάδα (για να μην πω την ημέρα) αλλιώς δεν τους βλέπω καλά – φυσικά η MS θέλει και τα παθαίνει αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα

 11. Ο/Η Αντρέας λέει:

  Σε έναν χρόνο θα έχει 182,500 εφαρμογές περισσότερες.

 12. Ο/Η Someone λέει:

  Και εγώ επειδή χρησιμοποιώ και τα τρία λειτουργικά μπορώ να πω ότι πρώτο είναι το App store (ποσότητα+ποιότητα) μετά το play store και τελευταίο το wp store.

 13. Ο/Η basilisk λέει:

  χρησιμοποίησα ενα lumia 625 για δυο μήνες και το store του windows είναι απλά απαράδεκτο. κάνουν ότι μπορούν για να έχουν ποσότητα σε γρήγορο διάστημα και έχουν αφήσει την ποιότητα και την χρηστικότητα σε άθλιες συνθήκες… μέχρι και το Symbian καλύτερα apps είχε…κρίμα παντως

 14. Ο/Η lumia λέει:

  αμα η ms δεν σκασει λεφτα σε devs προκοπη δεν θα δει με το στορ …….υπαρχουν κατι εφαρμογες που κλεινουν 6 μηνες χωρις αναβαθμιση και διασημες οχι της πλακας..

 15. Ο/Η Erevos λέει:

  Περιμένετε προκοπή από την Microsoft? Εδώ ένα προϊόν της προκοπής έβγαζε το Xbox 360 και το κατέστρεψε στην επόμενη γενιά (βλέπε Xbox one). Ακόμη και η Sony που πάει από αποτυχία σε αποτυχία σε laptop , τηλεοράσεις και κινητά και τους κάνει πλάκα.

 16. Ο/Η tolkien λέει:

  @Βαγγέλης αυτα που ειπες ακριβως, γι’ αυτο και εγω αναγκαστικα πηγα σε android. Ειχα iphone μετα Lumia 920 & Lumia 925 αλλα τωρα ποια μακρια απο WP και παραμενω με LG G2 32gb.
  Ας το φτιαξουν το store τους και βλεπουμε. Το οτι οπως λεει καποιος φτιαχνει απο εφαρμογες δεν μου λεει κατι (ΚΑΙ η πλειοψηφια των apps ειναι χαλια), γιατι μεχρι να μπουν οι εφαρμογες (εστω οι κλασικες) θα εχουν βγει αλλα WP ΚΑΙ ΑΡΑ θα πρεπει να παρουμε νεο κινητο. Αρα βλεπουμε.
  Παντως μπορω να πω οτι τα WP ειναι το μονο λειτουργικο που δεν κολλαει (αλλα ως εκει προς το παρον).

 17. Ο/Η Sh1t λέει:

  Χάλια το Windows store!

 18. Ο/Η gathan λέει:

  Μια χαρά είναι για όποιον είναι πάνω από 15 χρονών …

 19. Ο/Η tech21man λέει:

  Συμφωνω με τον gathan…Ειμαι μαλλον απο τους λιγους που παραδοξως τις εφαρμογες που προσωπικα χρησιμοποιω τις ευχαριστηθηκα περισσοτερο απο το android δε βαριεσαι. Αλλα δεν μπαινω facebook, καμακι εκανα παντα εκτος οθονης και δεν ξερω τι ειναι καν το spotify!

  To viber ρε παιδια τι προβληματα αντιμετωπιζετε? Δεν το πολυχρησιμοποιω αλλα ειναι…ενοχλητικα εκει. Δουλευει δηλαδη.

 20. Ο/Η Sh1t λέει:

  @gathan δηλαδή οποίος είναι πάνω από 15 δεν χρειάζεται εφαρμογές όπως Facebook, YouTube και άλλα τέτοια;

 21. Ο/Η ntwnhs λέει:

  Ακριβώς λίγα πράγματα λείπουν που μπορείς να τα κάνεις και αλλιώς.δεν χρειάζονται τα πάντα εφαρμογές να γίνουν

 22. Ο/Η lumia λέει:

  gathan..θα συμφωνησω μαζι σου οτι και οι παμπολες εφαρμογες στυλ απστορ δεν χρειαζονται για εναν ανω των 18 αλλα οταν βλεπεις την ιδια εφαρμογη σε ios & android καλογραμενη και με συνεχη update και στα wp κακογραμενη και παρατημενη τι να πεις ….
  το λειτουργικο παντως ειναι το καλυτερο για μενα και απο αποψη design (τερμα μοντερνο ) αλλα και σε σταθεροτητα ακι αποδοση ….

 23. Ο/Η gathan λέει:

  Φίλε Sh1t έχεις χρησιμοποιήσει windows phone και δεν έχει youtube facebook κτλ…?
  Γιατί σε εμένα έχει και δουλεύουν μια χαρά …
  και δεν έχω και κανένα κινητό φοβερό το 630 το δίκαρτο ..
  Το μόνο που λείπει είναι λίγο καλύτερο action center γιατί κάνω 4 κινήσεις για να ανοίξω την κίνηση δεδομένων..
  Αν ακούγατε όσα ακούτε για την google να τα κάνει η Microsoft θα κράζατε αυτό με παραξενεύει και γενικά μπαίνω και γράφω … λες και είστε εκπρόσωποι της google, apple Microsoft

  Τέλος πάντων εγώ και από το S3 mini και από το lumia είμαι υπέρ του δέοντος ικανοποιημένος + είχα βαρεθεί το πρωτότυπο UI του android

 24. Ο/Η Τομ λέει:

  Πολυ σωστα μιλατε ολοι. Να προσθεσω επισης οτι σημασια εχει να υπαρχουν οι 50-100-whatever πιο δημοφιλης εφαρμογες. Το windows store εχει τρομερη ελλειψη σε εφαρμογες που χρησιμοποιουνται απο παρα πολλους. Ασχετως αν το λειτουργικο ειναι ισως το πιο ομορφο και πιο γρηγορο απο ολα, εχει σημαντικες ελλειψεις. Κριμα γιατι και οι συσκευες αλλα και το ιδιο το λειτουργικο σαν interface και optimisation ειναι κορυφη. Δεν γινεται ομως να αγνοηθουν ολα αυτα για τα οποια μιλατε και οι πιο πανω.

  Επισης +1 για το σχολιο του Νικου (το πρωτο σχολιο).

  Που λεει ο λογος θα προτιμουσα 1000 εφαρμογες κορυφαιες και χρησιμες παρα 1000000 γεματες σκουπιδια που δεν λειτουργουν καλα η ειναι παρατημενες και επισης (για να πιασουμε και το θεμα) εφαρμογες που ειναι υποκαταστατα των Official.

 25. Ο/Η xaralabos... λέει:

  Ειλικρινα δεν καταλαβαίνω γιατι πραγμα μιλατε σιγα τις τρομερες ελλειψεις παιδια!!! ο μεσος χρηστης δεν προλαβαινει να χρησιμοποιησει ουτε καμια τριανταρια στην καθημερινοτητα του και θα συμφωνησω απολυτα με τον φιλο gathan….ηρεμηστε ολοι με την Microsoft και την ανωτεροτητα της aplle ελεος…..

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.