Windows Phone store, ξεπέρασε τα 255,000 apps

Τον περασμένο Δεκέμβριο το Windows Phone store έφτασε να μετρά 200,000 εφαρμογές και παιχνίδια και τώρα σύμφωνα με αναφορές από την Αυστραλία, ξεπερνά τις 255,000 εφαρμογές. Ναι μεν ξεπέρασε τις 240.000 εφαρμογές που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες το Amazon για το Android app store του, όμως σε σύγκριση με το Google Play ή το iOS App Store βρίσκεται πολύ πίσω καθώς και τα δυο stores έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο apps.

Μπορεί η Microsoft να αναφέρει ότι το store της συνεχίζει να αναπτύσσεται σε πιο γρήγορους ρυθμούς σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, αλλά προφανώς δεν μπορεί να συγκριθεί ακόμη.

Ωστόσο για να μιλήσουμε με αριθμούς πρέπει να πούμε ότι το Windows Phone store έχει 10 εκατομμύρια downloads ημερησίως και προσθέτει 500 νέα apps ανα 24 ώρες. Οι εγγεγραμμένοι developers είναι στους 510,000, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε πολλά νέα apps σύντομα.
, Windows Phone store, ξεπέρασε τα 255,000 apps

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
Δεν μετράει η ποσότητα των apps αλλά η ποιότητα.Στο android και το IOS ξέρετε πόσες εφαρμογές δεν έχουν ούτε ένα update και έχουν ελάχιστα downloads επειδή απλά υπάρχουν για να υπάρχουν;Τα windows phone από άποψη ποσότητας τα πηγαίνει αρκετά καλά(με εξαίρεση κάποιες εφαρμογές που λείπουν αλλά και πολλά παιχνίδια που δεν υπάρχουν στο store).έχει σχεδόν τα πάντα,και αν όχι επίσημα σίγουρα από developers.Το θέμα είναι η ποιότητα των εφαρμογών που επί το πλείστων δεν είναι καλή.Η εφαρμογές των developers όπως του Rudy Hyun είναι πολύ ανώτερες από κάποιες επίσημες.Αν καταφέρει να αλλάξει αυτό το θέμα δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγο να μην προτιμήσει κάποιος τα πολύ ανώτερα windows phone από τα αντίπαλα λειτουργικά.

Ανδρέας

@nikos +1 όπως και να έχει τις ποιοτικότερες και περισσότερες εφαρμογές τις έχει το iOS και πολύ δύσκολα θα αλλάξει αυτό.

dimzi

Το θέμα δεν είναι η ποσότητα αλλα η ποιότητα των εφαρμογών.
ειμαι κάτοχος Lumia smartphone και δεν μπορω να βρω μια αξιόπιστη εφαρμογή facebook στο store. H δημοφιλέστατη εφαρμογή viber ειναι πολύ πίσω σε σχέση με την αντίστοιχη στο ios και στο android όπως και πολλές άλλες.
Ενώ ειμαι πολύ ευχαριστημένος με το λειτουργικό των wp8, ειμαι τελείως απογοητευμένος με τις εφαρμογές στο store.
Αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα στην ποιότητα των εφαρμογών με βλεπω να πηγαίνω προς android μεριά κανα….

Βαγγέλης

Εγώ σαν κάτοχος το ATIV S από την αρχή του έτους έχω να παρατηρήσω τα εξής: 1) Σαν εμφάνιση τα WP8 και τώρα τα WP8.1 που έχω είναι μεταξύ android (που μπορείς να βάλεις ότι customization θες) και iOS (που έχεις μόνο τις στάνταρ οθόνες με τα εικονίδια). 2) Σε θέμα αξιοπιστίας τα WP8, WP8.1 είναι μακράν το σταθερότερο και γρηγορότερο mobile λειτουργικό σύστημα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Μηδενικό lag και crashes σε αντίθεση με τις άλλες 2 πλατφόρμες. 3) Στο θέμα των εφαρμογών η κατάσταση σε WP8, WP8.1 είναι πολύ πίσω σε σχέση με τις άλλες δύο πλατφόρμες. Και καλά δεν υπάρχει επίσημη εφαρμογή facebook πχ που η Microsoft έχει φτιάξει πολύ καλή (Facebook Beta), αλλά και στις επίσημες τα πράγματα είναι πίσω και η κατάσταση δείχνει πως οι developers δεν την υποστηρίζουν την πλατφόρμα. Τρανό παράδειγμα το Viber που ανέφερε ο dimzi… Απλά τραγικό… Επίσης στο facebook messenger μετά από τα τελευταία updates δεν έχουν προσθέσει ακόμα τη δυνατότητα τηλεφωνικής κλήσης όπως στις άλλες δύο πλατφόρμες… Tο Spotify που πρέπει να έχεις premium για να κάνεις log in; Να μην συνεχίσω καλύτερα γιατί είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα… Ωραίο χρυσό και με μηδενικά κολλήματα το WP8.1, αλλά… Συνέχεια »

dimitrisdim14

Παιδιά όταν εγώ ήρθα στην πλατφόρμα τον WP με το νοκια 610 (χρηστης I phone 4 και android στο παρελθόν …)Είδα ότι δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα από εφαρμογές … Οπότε ένα μήνα μετά ξαναγύρισα στο android … Όταν όμως βγήκε το wp8 είπα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία … Και από τοτε μέχρι και σήμερα που χρησιμοποιω wp8.1 έχω δει τεράστια βελτίωση στο στορ και οι εφαρμογές κάποιους είναι ποιοτικες και κάποιες όχι … Αρκεί να ξέρετε ότιτο 1/3 των εφαρμογών του play store δεν έχουν ούτε ένα download …δεν μετράει η ποσοτητα πάντα …

George E.

Και εις ανώτερα! Προσωπικά δουλεύοντας και τα τρία λειτουργικά, διαπιστώνω ότι το marketplace των Windows δεν έχουν ούτε την ποιότητα, ούτε την ποσότητα των άλλων δύο… Ας ελπίσουμε ότι η Microsoft θα συνεχίσει τον αγώνα προσέλκυσης developers για περισσότερες και καλύτερες εφαρμογές.

Erevos

Είναι θετικό που βλέπουμε να ανεβαίνει ο αριθμός των εφαρμογών αλλά ακόμη παραμένουν και σε ποσότητα και ποιότητα πολύ πίσω. Το Facebook και το viber ή το candy crush που αναφέρουν μερικοί είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου πχ. αν δείτε τις εφαρμογές που έχουν εφημερίδες και περιοδικά ή τα Ελληνικά κανάλια δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου υποστήριξη WP. Είναι βέβαια και το μερίδιο αγοράς που δεν βοηθάει , δύσκολα θα ασχοληθεί μια εταιρεία να βγάλει εφαρμογή για το 4% των κινητών.

killbillgr

Πολύ σωστά μιλάτε για την ποιότητα όπως κάποτε και Πυθαγόρας έλεγε ότι δεν χρειάζεται να έχεις ποσότητα για να έχεις ποιότητα κάπως έτσι τέλος πάντων. Αλλά όμως η αλήθεια είναι ότι είμαστε πίσω πολύ και θέλουμε πιο γοργούς ρυθμούς από την MS αφού μάλιστα γεγονός είναι ότι κάποιοι δεν επιλέγουν WP για υατονςτον λόγο.

tasos

Αν και δεν είμαι σίγουρος, το iPhone App store δεν έχει ξεπεράσει το 1.000.000 ακόμα καθώς τα apps για το iPad είναι κοντά στις 400.000 οπότε άλλο iPhone, άλλο iPad. Στο θέμα τώρα όντως το store έχει ακόμα δουλειά για να είναι ανταγωνιστικό. Όσο για τα downloads οι απλοί χρηστές των Windows Phone έχουν τουλάχιστον 60-65 apps εγκατεστημένα.

X

Μάπα το καρούζι έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους – και στη φάση που είναι θα έπρεπε να κάνουν και μερικές free προσφορές όπως για παράδειγμα μια premium εφαρμογή την εβδομάδα (για να μην πω την ημέρα) αλλιώς δεν τους βλέπω καλά – φυσικά η MS θέλει και τα παθαίνει αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα

Αντρέας

Σε έναν χρόνο θα έχει 182,500 εφαρμογές περισσότερες.

Someone

Και εγώ επειδή χρησιμοποιώ και τα τρία λειτουργικά μπορώ να πω ότι πρώτο είναι το App store (ποσότητα+ποιότητα) μετά το play store και τελευταίο το wp store.

basilisk

χρησιμοποίησα ενα lumia 625 για δυο μήνες και το store του windows είναι απλά απαράδεκτο. κάνουν ότι μπορούν για να έχουν ποσότητα σε γρήγορο διάστημα και έχουν αφήσει την ποιότητα και την χρηστικότητα σε άθλιες συνθήκες… μέχρι και το Symbian καλύτερα apps είχε…κρίμα παντως

lumia

αμα η ms δεν σκασει λεφτα σε devs προκοπη δεν θα δει με το στορ …….υπαρχουν κατι εφαρμογες που κλεινουν 6 μηνες χωρις αναβαθμιση και διασημες οχι της πλακας..

Erevos

Περιμένετε προκοπή από την Microsoft? Εδώ ένα προϊόν της προκοπής έβγαζε το Xbox 360 και το κατέστρεψε στην επόμενη γενιά (βλέπε Xbox one). Ακόμη και η Sony που πάει από αποτυχία σε αποτυχία σε laptop , τηλεοράσεις και κινητά και τους κάνει πλάκα.

tolkien

@Βαγγέλης αυτα που ειπες ακριβως, γι’ αυτο και εγω αναγκαστικα πηγα σε android. Ειχα iphone μετα Lumia 920 & Lumia 925 αλλα τωρα ποια μακρια απο WP και παραμενω με LG G2 32gb.
Ας το φτιαξουν το store τους και βλεπουμε. Το οτι οπως λεει καποιος φτιαχνει απο εφαρμογες δεν μου λεει κατι (ΚΑΙ η πλειοψηφια των apps ειναι χαλια), γιατι μεχρι να μπουν οι εφαρμογες (εστω οι κλασικες) θα εχουν βγει αλλα WP ΚΑΙ ΑΡΑ θα πρεπει να παρουμε νεο κινητο. Αρα βλεπουμε.
Παντως μπορω να πω οτι τα WP ειναι το μονο λειτουργικο που δεν κολλαει (αλλα ως εκει προς το παρον).

Sh1t

Χάλια το Windows store!

gathan

Μια χαρά είναι για όποιον είναι πάνω από 15 χρονών …

tech21man

Συμφωνω με τον gathan…Ειμαι μαλλον απο τους λιγους που παραδοξως τις εφαρμογες που προσωπικα χρησιμοποιω τις ευχαριστηθηκα περισσοτερο απο το android δε βαριεσαι. Αλλα δεν μπαινω facebook, καμακι εκανα παντα εκτος οθονης και δεν ξερω τι ειναι καν το spotify!

To viber ρε παιδια τι προβληματα αντιμετωπιζετε? Δεν το πολυχρησιμοποιω αλλα ειναι…ενοχλητικα εκει. Δουλευει δηλαδη.

Sh1t

@gathan δηλαδή οποίος είναι πάνω από 15 δεν χρειάζεται εφαρμογές όπως Facebook, YouTube και άλλα τέτοια;

ntwnhs

Ακριβώς λίγα πράγματα λείπουν που μπορείς να τα κάνεις και αλλιώς.δεν χρειάζονται τα πάντα εφαρμογές να γίνουν

lumia

gathan..θα συμφωνησω μαζι σου οτι και οι παμπολες εφαρμογες στυλ απστορ δεν χρειαζονται για εναν ανω των 18 αλλα οταν βλεπεις την ιδια εφαρμογη σε ios & android καλογραμενη και με συνεχη update και στα wp κακογραμενη και παρατημενη τι να πεις ….
το λειτουργικο παντως ειναι το καλυτερο για μενα και απο αποψη design (τερμα μοντερνο ) αλλα και σε σταθεροτητα ακι αποδοση ….

gathan

Φίλε Sh1t έχεις χρησιμοποιήσει windows phone και δεν έχει youtube facebook κτλ…?
Γιατί σε εμένα έχει και δουλεύουν μια χαρά …
και δεν έχω και κανένα κινητό φοβερό το 630 το δίκαρτο ..
Το μόνο που λείπει είναι λίγο καλύτερο action center γιατί κάνω 4 κινήσεις για να ανοίξω την κίνηση δεδομένων..
Αν ακούγατε όσα ακούτε για την google να τα κάνει η Microsoft θα κράζατε αυτό με παραξενεύει και γενικά μπαίνω και γράφω … λες και είστε εκπρόσωποι της google, apple Microsoft

Τέλος πάντων εγώ και από το S3 mini και από το lumia είμαι υπέρ του δέοντος ικανοποιημένος + είχα βαρεθεί το πρωτότυπο UI του android

Τομ

Πολυ σωστα μιλατε ολοι. Να προσθεσω επισης οτι σημασια εχει να υπαρχουν οι 50-100-whatever πιο δημοφιλης εφαρμογες. Το windows store εχει τρομερη ελλειψη σε εφαρμογες που χρησιμοποιουνται απο παρα πολλους. Ασχετως αν το λειτουργικο ειναι ισως το πιο ομορφο και πιο γρηγορο απο ολα, εχει σημαντικες ελλειψεις. Κριμα γιατι και οι συσκευες αλλα και το ιδιο το λειτουργικο σαν interface και optimisation ειναι κορυφη. Δεν γινεται ομως να αγνοηθουν ολα αυτα για τα οποια μιλατε και οι πιο πανω.

Επισης +1 για το σχολιο του Νικου (το πρωτο σχολιο).

Που λεει ο λογος θα προτιμουσα 1000 εφαρμογες κορυφαιες και χρησιμες παρα 1000000 γεματες σκουπιδια που δεν λειτουργουν καλα η ειναι παρατημενες και επισης (για να πιασουμε και το θεμα) εφαρμογες που ειναι υποκαταστατα των Official.

xaralabos...

Ειλικρινα δεν καταλαβαίνω γιατι πραγμα μιλατε σιγα τις τρομερες ελλειψεις παιδια!!! ο μεσος χρηστης δεν προλαβαινει να χρησιμοποιησει ουτε καμια τριανταρια στην καθημερινοτητα του και θα συμφωνησω απολυτα με τον φιλο gathan….ηρεμηστε ολοι με την Microsoft και την ανωτεροτητα της aplle ελεος…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows Phone Store

Windows και Windows Phone Stores, έφτασαν τα 500,000 apps

Τον χρόνο που μας πέρασε ο Joe Belfiore είχε κάνει την τολμηρή πρόβλεψη και είχε πει ότι “app gap” που υπάρχει μεταξύ των Windows Phone και άλλων πλατφορμών θα κλείσει μέσα στο 2014. Το 2014 φτάνει προς το τέλος του, αν και το κενό υπάρχει ακόμη, η Microsoft ανακοίνωσε τους νέους αριθμούς για να δείξει […]

Software Microsoft Windows Phone Store

Microsoft, βάζει τέλος στα ψεύτικα apps στα Windows Stores

Apple και Google έλυσαν το πρόβλημα με τις fake και παραπλανητικές εφαρμογές στα stores τους και τώρα που η δική της πλατφόρμα μεγαλώνει, ήρθε και η σειρά της Microsoft να το κάνει. Με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει επιτέλους το πρόβλημα των ψεύτικων εφαρμογών στα Windows και Windows Phone app stores.

Software Microsoft Windows Phone Store

Microsoft: πάνω από 300.000 apps στο Windows Phone Store

Η Microsoft σήμερα αποκάλυψε ότι το Windows Phone Store προσφέρει πάνω από 300.000 εφαρμογές, με εκατοντάδες νέες να εισάγονται στο store καθημερινά. Τον Δεκέμβριο του 2013, ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών ήταν 200.000 ενώ τον Απρίλιο του 2014 είχε φτάσει τις 250.000.

Software Microsoft Windows Phone Store

Microsoft, θέλει ίδια τιμή στα apps σε Windows Phone Store και Windows Store

Πριν από λίγο καιρό στο συνέδριο Build μεταξύ άλλων η Microsoft προέτρεψε τους developers να δημιουργούν universal εφαρμογές οι οποίες μπορούν να λειτουργούν σε Windows Phone, Windows ακόμα και στο Xbox. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει και οι τιμές να αλλάξουν και να είναι ίδιες σε όλα τα stores.