Sony, Όλες οι ανακοινώσεις από την έκθεση E3 2009

Η τελευταία από τις παρουσιάσεις των τριών μεγάλων, αυτή της Sony, ολοκληρώθηκε και πλέον έχουμε μια εικόνα από τα σχέδια του ιαπωνικού κολοσσού για το άμεσο αλλά και το πιο μακρινό μέλλον. Η παρουσίαση ξεκίνησε με κουβέντα για το PS2, την αθάνατη αυτή κονσόλα, η οποία θα συνεχίσει να υποστηρίζεται με νέους τίτλους. Το PS2 του χρόνου συμπληρώνει 10 χρόνια στην αγορά και γι αυτό η Sony αξίζει συγχαρητήρια.

Μικρή αναφορά και στο PSN, που πλέον έχει φτάσει τα 25 εκατομμύρια λογαριασμούς.

Στην συνέχεια η Sony πέρασε στο… ψητό. Live gameplay demo του Uncharted 2. Tα λόγια είναι περιττά. Παρουσιάστηκε ένα επίπεδο που δεν είχαμε δει μέχρι προηγουμένως, γεμάτο δράση και πιστολίδι. Το Uncharted 2 είναι τρελό.

Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο και για το MAG, το οποίο με απογοήτευσε κάπως. Ναι, οι μάχες με πολλούς παίκτες θα έχουν ενδιαφέρον, αλλά το παιχνίδι δεν φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο. Τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση αποκόμισα από το gameplay demo…

Αφού έγινε κουβέντα για κάποια νέα bundles του PSP, ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση του Sony PSP Go, την υπάρξη του οποίου γνωρίζαμε εδώ και μέρες, αν όχι μήνες. Το νέο PSP διαθέτει μεταξύ άλλων 16GB εσωτερικής μνήμης, ενσωματωμένο Wi-Fi και Bluetooth. Και το σημαντικότερο: θα κυκλοφορήσει την 1η Οκτωβρίου, με κόστος… 249 ευρώ. Αν το PSP Go σας φαίνεται ακριβό, τότε θα μπορείτε άνετα να αγοράσετε το PSP-3000 όποτε θέλετε, καθώς τα δύο μοντέλα θα συνυπάρξουν στην αγορά.

Έπειτα η Sony ανακοίνωσε δύο προγραμματάκια: το Media Go, που κάνει την περιήγηση στο PlayStation Store από το PC πιο εύκολη, καθώς και το Sense Me, που “διαβάζει” το τί ακούτε και σας φτιάχνει ανάλογες playlists.

Μετά από πέντε χρόνια στην αφάνεια, το Gran Turismo PSP επανήλθε στο προσκήνιο και μάλιστα θα κυκλοφορήσει την ίδια μέρα με το PSP Go. To παιχνίδι τρέχει στα 60 frames το δευτερόλεπτο και περιέχει μεταξύ άλλων 800 αυτοκίνητα, 35 πίστες, multiplayer για έως τέσσερις παίκτες και τη δυνατότητα να ανταλλάζετε αμάξια.

Από το Gran Turismo PSP, περνάμε σε έναν άλλο πολύ σημαντικό τίτλο για το φορητό της Sony. Ο Hideo Kojima ανέβηκε στη σκηνή και ανακοίνωσε το Metal Gear Solid: Peace Walker, το οποίο διαδραματίζεται 10 χρόνια μετά το Metal Gear Solid 3 και αποτελεί κανονικό sequel. Ο ίδιος ο Kojima έχει ανάμιξη στο σενάριο και στην παραγωγή του παιχνιδιού.

Ακολούθησε ένα γενικό trailer με επερχόμενους τίτλους για το PSP, όπως το LittleBigPlanet PSP και ένα νέο Jak, ενώ μάθαμε ότι και η σειρά Resident Evil θα κάνει το ντεμπούτο της στο φορητό.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία: 50 παιχνίδια του PS1 θα προστεθούν στο PlayStation Store τους επόμενους μήνες, ενώ το Home πλέον αριθμεί 6.5 εκατομμύρια χρήστες.

Σειρά είχε ένα γενικό trailer με επερχόμενα παιχνίδια για το PS3.

Μετά το τέλος του η Sony ανακοίνωσε ότι η Rockstar ετοιμάζει έναν αποκλειστικό τίτλο στο PS3, ονόματι Agent. Δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν ξέρουμε κάτι περισσότερο.

Ένα από τα highlights της παρουσίασης ήταν το live gameplay demo του Assassin’s Creed II. Το παιχνίδι φαίνεται απλά εκπληκτικό, η Βενετία είναι σχεδιασμένη με τρελή λεπτομέρεια, ο ήρωας έχει νέες εντυπωσιακές κινήσεις και χρησιμοποιεί κατασκευές φτιαγμένες από τον Leonardo Da Vinci (!). Μάλιστα, το Assassin’s Creed 2 θα είναι συμβατό με το επερχόμενο Assassin’s Creed PSP, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ξεκλειδώσετε νέο περιεχόμενο.

Στην παρουσίαση της Microsoft είδαμε το Final Fantasy XIII να παίζεται. Στην παρουσίαση της Sony, όμως, είδαμε το νέο trailer του παιχνιδιού, το οποίο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Ισοπαλία;

Εντωμεταξύ, πριν καν καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός του κοινού για το FFXIII, η Sony ανακοίνωσε τo… Final Fantasy XIV. Το Final Fantasy XIV αποτελεί αποκλειστικότητα του PS3 όσον αφορά τις κονσόλες (έρχεται και στο PC), αλλά μην τρελαίνεστε. Το παιχνίδι είναι ΜΜΟ και αναμένεται το 2010…

Και περνάμε στην ώρα του παιδιού. Η Sony αποκάλυψε το δικό της “Wiimote”, ένα ραβδί που αναγνωρίζει κίνηση, έχει απόκριση ένα προς ένα και είναι συμβατό με το PlayStation Eye. Δείξανε διάφορα tech demos, τα οποία ήταν μεν εντυπωσιακά, αλλά δεν παύουν να αποτελούν tech demos και τίποτα περισσότερο. Έστω και καθυστερημένα, η Sony αντιγράφει τη Nintendo ακόμα μια φορά. Από τη μία η Microsoft με το Project Natal, από την άλλη η Sony με το δικό της ραβδί. Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω. Προτιμώ το παραδοσιακό χειριστήριο. Θέλω να πατάω κουμπάκια και να μην το κουνάω πέρα δώθε! Πολλά ζητάω;

Συνεχίζουμε. Νέο DLC για το LittleBigPlanet είναι καθοδόν, συμπεριλαμβανομένου και περιεχομένου που είναι βασισμένο στους Πειρατές της Καραϊβικής.

Αφού εξήρε τα κατορθώματα του LBP, η Sony ανακοίνωσε το Modnation Racers. To Modnation Racers είναι κάτι σαν το LittleBigPlanet των παιχνιδιών racing. Πρόκειται για ένα kart racing, στο οποίο μπορείτε να διαμορφώσετε τα πάντα και να φτιάξετε τις δικές σας πίστες άμεσα και εύκολα. Φαίνεται πολύ καλό και έξυπνο.

Θυμάστε το video του Trico που διέρρευσε στο internet πριν λίγο καιρό – εκείνο με το παιδάκι και τον αρουραίο με φτερά. Μια βελτιωμένη έκδοσή του είδαμε στην παρουσίαση της Sony, όπου ανακοινώθηκε πως το παιχνίδι ονομάζεται The Last Guardian. Από αυτό το πρώτο δείγμα φαίνεται πως διατηρεί την μαγεία των Ico και Shadow of the Colossus.

Aφού μας έδειξε το Gran Turismo PSP, η Sony αποφάσισε να μας δώσει μια πρώτη γεύση και από το Gran Turismo 5, έτσι για να μην έχουμε παράπονο. Σύμφωνα με το teaser trailer του παιχνιδιού, το Gran Turismo 5 θα διαθέτει επίσημες άδειες πρωταθλημάτων όπως το WRC και το NASCAR, ενώ τα αμάξια επιτέλους θα παθαίνουν ζημιές! Όπως φαίνεται, θα κυκλοφορήσει του χρόνου…

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με το gameplay demo του God of War III. Το παιχνίδι δείχνει φανταστικό και η κλίμακά του είναι τεράστια. Αίμα, βία, αποκεφαλισμοί, διαμελισμοί και ότι άλλο θέλετε. Ναι, μιλάμε για ένα γνήσιο God of War. O Κratos πετσοκόβει ότι βρει στο διάβα του και είναι πιο εξαγριωμένος από ποτέ. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν το God of War III να κυκλοφορεί τον Μάρτιο του 2010. Οπλιστείτε με υπομονή!

Η φετινή press conference της Sony ήταν ικανοποιητική, αλλά όχι κάτι το φοβερό. Όπως και να ‘χει, το σημαντικό είναι ότι τόσο το PS3, όσο και το PSP, έχουν ένα λαμπρό μέλλον. Αναφέρομαι στα παιχνίδια φυσικά. Η τιμή του PSP Go είναι άλλο καπέλο…

Σπύρος Κλαουδάτος
Πηγή: Game 2.0

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.