OnePlus 6T: Προγραμματιστής εγκατέστησε και έτρεξε Windows 10

OnePlus 6T, OnePlus 6T: Προγραμματιστής εγκατέστησε και έτρεξε Windows 10

Ένας προγραμματιστής λογισμικού, ο οποίος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο NTAuthority, δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο που δείχνει την επιφάνεια εργασίας των Windows 10 στην οθόνη του OnePlus 6T.

Γενικότερα, υπάρχει μία ολόκληρη ομάδα προγραμματιστών η οποία προσπαθεί να φέρει τα Windows 10 ARM σε μικρά form factors, όπως το Lumia 950 / XL, το Google Pixel και τώρα το OnePlus 6T. Μετά από πειράματα με τα Windows 10 στο Pixel 3 XL, ο NTAuthority κατάφερε τελικά να εγκαταστήσει τα Windows 10 σε ένα OnePlus 6T.

Η φωτογραφία που μοιράστηκε ο προγραμματιστής δείχνει την “Επιφάνεια εργασίας” και τη “Διαχείριση Εργασιών” των Windows 10 στην οθόνη ενός OnePlus 6T. Ο NTAuthority ισχυρίζεται ότι η αφή λειτουργεί καλά και δεν υπάρχουν προβλήματα κατά την αλληλεπίδραση του χρήστη με τα Windows 10, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό λόγω της AMOLED οθόνης του OnePlus 6T η οποία χρησιμοποιεί έναν ελεγκτή αφής της Synaptics. Τα Windows υποστηρίζουν ήδη τις συσκευές της Synaptics, γι’ αυτό και οθόνη αφής του OnePlus 6T είναι συμβατή με τα Windows 10, αν και χρειάστηκαν μερικές προσαρμογές. Επίσης, ο driver της αφής είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποίησαν οι προγραμματιστές στο Lumia 950 XL.

https://twitter.com/imbushuo/status/1113126262615281664

Ένας άλλος προγραμματιστής, ο Ben, αποκάλυψε μέσω Twitter ότι τα Windows ARM λειτουργούν κανονικά με τη χρήση υλικού AArch64, χωρίς να απαιτούνται πρόσθετες επεκτάσεις HAL. Ο Ben υποστηρίζει ότι το υλικό Qualcomm είναι χαρακτηρίζεται ως γενικής χρήσης σε όλες τις πλατφόρμες και αυτό επιτρέπει στα Windows 10 να τρέχουν σε οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει Snapdragon, όπως το OnePlus 6T.

Προφανώς, αυτό η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι κάτι που θα έκανε ο μέσος χρήστης στο δικό του OnePlus 6T, ούτε και μία τέτοια συσκευή θα μπορούσε να αντικαταστήσει έναν υπολογιστή. Ωστόσο, οι προσπάθειες και οι επιτυχίες των παραπάνω προγραμματιστών αποδεικνύουν ότι με λίγη δουλειά τα Windows 10 ARM θα μπορούσαν να τρέξουν σε οποιαδήποτε συσκευή ARM χάρη στην ευελιξίας τους. Μήπως τελικά η Microsoft έκανε λάθος που εγκατέλειψε την προσπάθεια δημιουργίας ενός mobile λειτουργικού συστήματος;

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Το πιστεύω. Αν στο κινητό έτρεχε Πλήρης windows 10 και απλά είχε μια επιλογή για phone mode, πολλοί από μας θα τα είχαμε δοκιμάσει. Τώρα που οι arm επεξεργαστές έχουν δυναμώσει αρκετά, πρέπει να το δοκιμάσει. Το κινητό πλέον είναι κάτι περισσότερο από το να μπαίνεις στο internet και να κάνεις κλήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Smartphones OnePlus OnePlus Nord

OnePlus Nord CE4: Εκπληκτικά τα specs του mid-range – Tσιπ SD 7 Gen 3 και μπαταρία 5,500mAh

Οι συσκευές Nord CE είναι πολύ δημοφιλείς στην οικογένεια OnePlus αλλά οι αναβαθμίσεις που γίνονται από γενιά σε γενιά είναι περιορισμένες.

Smartphones OnePlus

OnePlus 13: Με ultrasonic fingerprint sensor, SD 8 Gen 4 και νέα σχεδίαση

To OnePlus 12, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την εταιρεία, έχει διατηρήσει τη σχεδιαστική γλώσσα του προκατόχου του, OnePlus 11.

Gear OnePlus Wear OS

OnePlus Watch 2: Υπόσχεται ότι θα λειτουργεί έως και 100 ώρες με μία μόνο φόρτιση

Μετά την αποτυχία του original OnePlus Watch, η εταιρεία είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην αγορά smartwatch με το OnePlus Watch 2.