Windows 10 version 1809: Άλλαξε ο τρόπος ασφαλούς κατάργησης εξωτερικών συσκευών αποθήκευσης

Windows 10 version 1809, Windows 10 version 1809: Άλλαξε ο τρόπος ασφαλούς κατάργησης εξωτερικών συσκευών αποθήκευσης

Η Microsoft άλλαξε την προεπιλεγμένη πολιτική κατάργησης για συσκευές εξωτερικής αποθήκευσης στα Windows 10 Version 1809, όσον αφορά τη γρήγορη κατάργηση. Πλέον, υπάρχουν δύο πολιτικές κατάργησης των εξωτερικών συσκευών αποθήκευσης στο λειτουργικό σύστημα των Windows η “Γρήγορη κατάργηση” και η “Καλύτερες επιδόσεις”, όπως τις ονομάζει η Microsoft.

Η “Γρήγορη κατάργηση” είναι η ασφαλέστερη επιλογή, καθώς διασφαλίζει ότι οι συσκευές μπορούν να αποσυνδεθούν απευθείας από τον υπολογιστή. Από την άλλη, η “Καλύτερες επιδόσεις” βελτιώνει τις επιδόσεις της συσκευής, αν και ενδέχεται να επιβαρύνει την απόδοση του συστήματος. Επίσης, στην περίπτωση των καλύτερων επιδόσεων απαιτεί οι χρήστες να χρησιμοποιούν πάντα την επιλογή “Ασφαλής κατάργηση υλικού” πριν αποσυνδέσουν τις εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης. Εάν δεν κάνουμε ασφαλή κατάργηση τότε μπορεί να χάσουμε τα δεδομένα που περιέχονται στο αποθηκευτικό μέσο.

Στο παρελθόν, η προεπιλεγμένη πολιτική κατάργησης ήταν οι “Καλύτερες επιδόσεις”, αλλά στα Windows 10 Version 1809 η Microsoft την αντικατέστησε με τη “Γρήγορη κατάργηση”. Η αλλαγή αυτή δεν είχε γίνει αισθητή από πολλούς χρήστες, και η εταιρεία αποφάσισε να δημοσιεύσει σχετικό άρθρο στη σελίδα της υποστήριξης των Windows μόλις πριν λίγες ημέρας, δηλαδή έξι μήνες μετά την κυκλοφορίας των Windows 10 Version 1809.

Windows 10 version 1809, Windows 10 version 1809: Άλλαξε ο τρόπος ασφαλούς κατάργησης εξωτερικών συσκευών αποθήκευσης

Όπως και να έχει, ας δούμε πώς μπορούμε να αλλάξουμε την προεπιλεγμένη πολιτική κατάργησης της κάθε συσκευής αποθήκευσης στα Windows 10 Version 1809.

  1. Αρχικά, συνδέουμε τη συσκευή στον υπολογιστή μας
  2. Μετά πατάμε τον συνδυασμό “Windows + X” για να εμφανίσουμε το μενού διαχείρισης των Windows
  3. Επιλέγουμε τη “Διαχείριση Συσκευών”
  4. Κάνουμε δεξί κλικ στη συσκευή που μας ενδιαφέρει και επιλέγουμε τις “Ιδιότητες”
  5. Πηγαίνουμε στην καρτέλα “Πολιτικές”
  6. Επιλέγουμε τη “Γρήγορη κατάργηση” ή τις “Καλύτερες Επιδόσεις”, ανάλογα ποια ρύθμιση προτιμούμε, και κάνουμε κλικ στο “ΟΚ” για να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές.

Τα Windows θυμούνται την πολιτική κατάργησης που έχουμε επιλέξει για κάθε συσκευή ξεχωριστά και τη χρησιμοποιούν αυτόματα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Christz

Από τα windows 98 έχω να κάνω ασφαλή κατάργηση και κανένα πρόβλημα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Software featured Microsoft Windows 10

Η Microsoft θα αρχίσει να χρεώνει για ενημερώσεις ασφαλείας των Windows 10

Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, στις 29 Ιουλίου 2015, και ο κύκλος ζωής τους φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του.

Software Microsoft Windows 10 Windows 11

Microsoft: Επιβεβαιώνει bug που εμποδίζει το άνοιγμα του Outlook στα Windows

Oι χρήστες των Windows 10 και 11 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα σφάλμα που εμποδίζει την εκκίνηση του Outlook και άλλων εφαρμογών.

Software Android Windows 10

Google Play Games beta: Τα Android games έρχονται στο PC

H υπηρεσία Google Play Games για τα Windows βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία σε επιλεγμένες αγορές στον κόσμο.