Apple Safari: Δεύτερος πιο δημοφιλής desktop browser – Ξεπέρασε τον Microsoft Edge

Apple Safari, Apple Safari: Δεύτερος πιο δημοφιλής desktop browser – Ξεπέρασε τον Microsoft Edge

Το Safari της Apple ξαναπήρε το προβάδισμα έναντι του Microsoft Edge και έγινε το δεύτερο πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης για desktop παγκοσμίως. Το αποτέλεσμα είναι με βάση τα δεδομένα που παρέχονται από την υπηρεσία ανάλυσης ιστού StatCounter.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Safari χρησιμοποιείται πλέον στο 11,87% των desktop παγκοσμίως, 0,87% μπροστά από τον Edge, που βρίσκεται στο 11%. Το Google Chrome παραμένει στην πρώτη θέση με κυρίαρχο μερίδιο 66,13% και ο Firefox της Mozilla βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 5,65%.

H πλήρης κατάταξη:

Chrome 66,13%
Safari 11,87%
Edge 11%
Firefox 5,65%
Opera 3,09%
IE 0,55%

Τα στατιστικά φαίνονται ευνοϊκά για την Apple σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν ο Edge ξεπέρασε το Safari για τη δεύτερη θέση με ένα μικρό περιθώριο κάτω του ενός τοις εκατό, λόγω της γενικά θετικής υποδοχής του επανασχεδιασμένου προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης της Microsoft για τα Windows 11.

Παρά την άνοδο τoυ Safari, δεν έχει σημειώσει ουσιαστικά καμία πρόοδο στο να φτάσει στην πρώτη θέση του Google Chrome, ο οποίος έχει θεμελιώδη θέση στην αγορά, με το μερίδιό του να έχει μειωθεί μόλις 0,51% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos

Εδώ Ευρώπη πάντως… ο Safari είναι πιο κάτω κι απ τον firefox

Δημητρης

Δε το λες και πολύ κάτω. Κοντοζυγώνει…
https://gs.statcounter.com/browser-market-share/desktop/europe

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Δείτε το επερχόμενο smartphone σε τέσσερα χρώματα

Η Samsung είναι έτοιμη για την κυκλοφορία του Galaxy S24 FE και τις τελευταίες εβδομάδες μαθαίνουμε πολλά γι’ αυτό.

Smartphones Apple iPhone iPhone 16

iPhone 16 Pro: Φήμες θέλουν να υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 4K/120 FPS

Τα επερχόμενα μοντέλα iPhone 16 Pro θα μπορούν να καταγράφουν βίντεο 4K με ταχύτητα έως και 120 FPS, σύμφωνα με “αξιόπιστες πηγές”.

Smartphones Apple iPhone 16 iPhone 16 Pro Max

iPhone 16: Πόσο θα κοστίζει το νέο iPhone;

Η σειρά iPhone 16 της Apple φημολογείται ότι θα έχει αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις που ίσως ανεβάσουν την τιμή των μοντέλων.

Smartphones Apple iPhone iPhone 16

iPhone 16 και iPhone 16 Pro: Αποκαλύφθηκαν τα νέα χρώματα πριν την επίσημη παρουσίαση

Η Apple διαφοροποιεί τη χρωματική της παλέτα για τη σειρά iPhone 16 φέτος, σύμφωνα με τον αξιόπιστο δημοσιογράφο του Bloomberg, Mark Gurman.