iOS 17.1 Beta 3: Αποτρέπει την τυχαία ενεργοποίηση λειτουργιών μέσω Action Button

iOS 17.1, iOS 17.1 Beta 3: Αποτρέπει την τυχαία ενεργοποίηση λειτουργιών μέσω Action Button

Τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max έχουν το νέο Action Button πάνω από τον διακόπτη έντασης ήχου που αντικατέστησε το διακόπτη Σίγασης. Με τα νέα μοντέλα Pro, το Action Button μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να λαμβάνει χώρα μια συγκεκριμένη ενέργεια όταν πατηθεί το κουμπί.

Η Apple στην τρίτη beta του iOS 17.1 προσάρμοσε τη λειτουργικότητα του Action Button για να αποτρέψει την ενεργοποίηση ορισμένων ενεργειών ενώ το iPhone βρίσκεται σε μια τσέπη ή μια τσάντα. Πιο συγκεκριμένα, δεν θα ενεργοποιούνται πλέον οι λειτουργίες Κάμερα, Φακός, Φωνητικό Σημείωμα, Εστίαση και Μεγεθυντικός φακός.

Κάποιες ενέργειες που έχει νόημα να ενεργοποιούνται σε μια τσέπη, όπως η λειτουργία σίγασης και μια συντόμευση, μπορούν ακόμα να ενεργοποιηθούν πατώντας παρατεταμένα το Action Button.

Όταν το τηλέφωνο, χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες εγγύτητας, ανιχνεύσει ότι βρίσκεται στην τσέπη σας, το Action Button θα χρειαστεί περισσότερο πάτημα για να ενεργοποιηθεί.

Σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS 17 μπορούσαν να ενεργοποιηθούν όλες οι λειτουργίες του Action Button σε μια τσέπη ή τσάντα, με αποτέλεσμα να εξαντλείται η μπαταρία αλλά και να γίνεται λήψη ανεπιθύμητων εικόνων, βίντεο, ηχογραφήσεων.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στις εφαρμογές Ημερολόγιο, Ειδοποιήσεις κ.α.

Η Apple είναι έτοιμη να αποκαλύψει μια λειτουργία αυτόματης σύνοψης για ειδοποιήσεις ως μέρος μιας σειράς νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που θα ενσωματωθούν στο iOS 18.

Smartphones Apple featured iPad Pro

iPad Pro 13″ & Apple Pencil Pro γίνονται φύλλο και φτερό από το iFixit

Ο δημοφιλής ιστότοπος επισκευών iFixit μοιράστηκε ένα βίντεο με τα teardown του νέου iPad Pro 13 ιντσών και του Apple Pencil Pro.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Σε αυτά τα χρώματα θα είναι – μάλλον – διαθέσιμη η σειρά

Ο έγκυρος αναλυτής Apple της TF International, Ming-Chi Kuo, προέβλεψε σε tweet σε ποια χρώματα θα είναι διαθέσιμη η επερχόμενη σειρά iPhone 16.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Διέρρευσε φωτογραφία που μοιάζει πραγματική – Αλλαγές στη διάταξη της κάμερας

Οι διαρροές σχετικά με τις ακυκλοφόρητες συσκευές iPhone είναι πολύ σπάνιες και οι όποιες πληροφορίες προέρχονται από προμηθευτές ή ειδικούς της βιομηχανίας.