Η Google αναπτύσσει τεχνολογία για ANC ακουστικά με ανίχνευση καρδιακών παλμών

Google, Η Google αναπτύσσει τεχνολογία για ANC ακουστικά με ανίχνευση καρδιακών παλμών

Η παρακολούθηση της υγείας μέσω της τεχνολογίας αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας για πολλούς ανθρώπους σήμερα. Τα smartwatches μπορούν πλέον να μετρούν τον καρδιακό ρυθμό αλλά, πώς θα σας φαινόταν να φορούσατε απλώς τα ακουστικά σας για να παίρνετε τις πληροφορίες;

Σύμφωνα με το Android Headlines, η Google εξετάζει τρόπους να μετατρέψει ακουστικά με ενεργό ακύρωση θορύβου (ANC) σε ανιχνευτές καρδιακών παλμών μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού.

Η εταιρεία ερευνά την τεχνολογία ακουστικής πληθυσμογραφίας (APG). Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί σήματα υπερήχων χαμηλής έντασης που εκπέμπονται από τα ηχεία των ακουστικών. Τα ενσωματωμένα μικρόφωνα των ANC θα πρέπει να είναι σε θέση να τα καταγράφουν, επιτρέποντας στα ακουστικά να ανιχνεύουν αλλαγές στο δέρμα και τον καρδιακό παλμό από τα αγγεία του ακουστικού πόρου.

Αυτή η τεχνολογία θα πρέπει να είναι συμβατή με διάφορα μεγέθη αυτιών, τόνους δέρματος και να λειτουργεί και κατά την αναπαραγωγή μουσικής.

Google, Η Google αναπτύσσει τεχνολογία για ANC ακουστικά με ανίχνευση καρδιακών παλμών

H Google αντιμετώπισε ορισμένες προκλήσεις με αυτήν την τεχνολογία, με τη μεγαλύτερη να είναι να αντιμετωπίσει τα θορυβώδη περιβάλλοντα.

Η Google εξέτασε 153 άτομα μέχρι στιγμής και η έρευνα έδωσε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, με ποσοστό σφάλματος 3,21% για τον καρδιακό ρυθμό και 2,70% για τις μετρήσεις μεταβλητότητας του καρδιακού ρυθμού σε διάφορα σενάρια.

Η έρευνα βρίσκεται σε αρχικά στάδια ανάπτυξης και δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Google σχεδιάζει να ενσωματώσει αυτήν την τεχνολογία σε καταναλωτικά προϊόντα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 9: Επίσημα wallpapers αποκαλύπτουν τα χρώματα της σειράς

Λίγα πράγματα αγνοούμε πλέον για την επερχόμενη σειρά Google Pixel 9, καθώς αποκαλύφθηκαν και τα πιθανά χρώματα μέσα από μια παρτίδα επίσημων ταπετσαριών συσκευών.

Software Apple Chrome Google

Το Circle to Search έρχεται στα iPhone;

Η λειτουργία “Circle to Search” της Google επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αντικείμενα κάνοντας κύκλους γύρω τους μέσα σε εικόνες.

Software Google Google Search

Google Search: Αλλάζει η αναζήτηση όπως την ξέραμε χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

H Google δε συνηθίζει να κάνει αλλαγές στη μηχανή αναζήτησής της που αποδεικνύεται σχεδόν παγκοσμίως δημοφιλής, αλλά τώρα φέρνει ένα νέο φίλτρου Ιστού.

Software Android featured Google

Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.