Business

31 εκ. δολάρια οφείλει η Apple στην Qualcomm για παραβίαση πατέντας

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τρεις  παραβιάσεις πατέντας της Qualcomm έκανε η Apple με αποτέλεσμα να της οφείλει 31 εκ. δολάρια Αμερικής. Οι ένορκοι στην πολιτεία του Σαν Ντιέγκο δικαίωσαν την Qualcomm με το ποσό που η ίδια ζήτησε στην αρχή της δίκης πριν από δύο βδομάδες.

Η Apple παραβίασε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Qualcomm το οποίο επιτρέπει στα smartphone να συνδεθούν στο διαδίκτυο μόλις ενεργοποιηθούν. Ένα άλλο έχει να κάνει με την επεξεργασία των γραφικών αλλά και την διάρκεια της μπαταρίας ενώ το τρίτο και τελευταίο επιτρέπει στα smartphone να κατεβάζουν δεδομένα πιο εύκολα.

Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε δυσαρεστημένος από την απόφαση και ανέφερε πως η τρέχουσα εκστρατεία της Qualcomm δεν είναι παρά μία προσπάθεια αποσπάσεως της προσοχής από μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια με έρευνες για τις επιχειρηματικές πρακτικές που χρησιμοποιεί στην Αμερική αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Apple και Qualcomm εμπλέκονται εδώ και χρόνια σε νομικές διαμάχες και θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη σε μία μεγαλύτερη δίκη που αναμένεται να διεξαχθεί τον Απρίλιο και πάλι στο Σαν Ντιέγκο.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 16 Μαρτίου 2019 21:13

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.