Microsoft: Θα γίνει η πρώτη εταιρεία με αξία 1 τρισ. δολάρια;

Τον Φεβρουάριο του 2015, η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε τα 710 δισεκατομμύρια δολάρια, επίδοση ρεκόρ αφού ήταν η πρώτη εταιρεία που είχε αποτίμηση πάνω από 700 δισεκατομμύρια. Η πορεία της δεν σταμάτησε εκεί, αφού συνεχίστηκε μέχρι τα 775 δισεκατομμύρια δολάρια, πριν ολισθήσει στην σημερινή της αξία των 617 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Michael Markowski, αναλυτή του Equities.com, η Microsoft θα είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο η οποία θα ξεπεράσει σε αξία το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Η δήλωση αυτή έρχεται την ώρα που η Microsoft βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από την Apple και Alphabet.

Η Apple έχει την πρώτη θέση με αξία 617 δισεκατομμύρια δολάρια, δεύτερη έρχεται η Alphabet με 548 δισεκατομμύρια και τρίτη η Microsoft με 492 δισεκατομμύρια. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται η Amazon και το Facebook, με αξία 359 και 333 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον Markowski, η Microsoft έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να σπάσει αυτό το ρεκόρ, σε σχέση με την Apple, αφού μια εταιρεία software έχει μεγαλύτερες δυνατότητες εξάπλωσης σε σχέση με μια εταιρεία hardware όπως η Apple. Επιπλέον, η απόκτηση του LinkedIn βοήθησε να αυξήσει την αποτίμηση της Microsoft, η οποία πλήρωσε μόλις 60 δολάρια για κάθε subscriber της υπηρεσίας, την ώρα που κάθε χρήστης του Facebook αποτιμάται στα 218 δολάρια με βάση την κεφαλαιοποίηση του.

Για να καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ του 1 τρισεκατομμυρίου, η Microsoft στην ουσία θα χρειαστεί να διπλασιάσει τη τιμής της μετοχής της. Ο μόνος ανταγωνισμός που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή, σύμφωνα με τον Markowitz, είναι η Alphabet. Ο ίδιος πιστεύει ότι αυτό ο άτυπος αγώνας, θα είναι για 2, με την Apple να μένει εκτός συναγωνισμού.

Microsoft 1 trillion worth equities analyst Michael Markowski record Apple Alphabet, Microsoft: Θα γίνει η πρώτη εταιρεία με αξία 1 τρισ. δολάρια;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Παιχνίδια αγορών και χρηματιστηρίων κλπ. Βγήκε ένας και προέβλεψε τον διπαλσιασμό της μετοχής της MS (δεν έχει σημασία οτι είναι η ms) χτυπώντας ταυτόχρονα την apple (επίσης δεν έχει σημασία oτι είναι η apple) και με τον τρόπο τους χαλιναγωγουν, κυρίως, μικρομετόχους. Μιας και η apple προ 20 ετων ήταν κατ’ουσίαν χρεοκοπημένη κσι πλεόν είναι πρώτη σε κεφαιολοποίηση είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ότι δεν είναι δυνατόν να ξέρει πως θα κινηθούν οι μετοχές των εταιριών. Το ίδιο ισχύει και για την coca-cola αλλά και άλλες όπως οι big-three της αυτοκινητοβιομηχανίας, που είναι στην σχετική λίστα? Για τους πιο παλιούς τα ίδια έλεγαν για πολλές και ανάμεσα σε αυτές και την apple.

Παναγιώτης

“αφού μια εταιρεία software έχει μεγαλύτερες δυνατότητες εξάπλωσης σε σχέση με μια εταιρεία hardware όπως η Apple”

Από πότε η Apple εγινε εταιρία hardware???????

Σταύρος Χριστουλάκης

@Παναγιώτης Απο την στιγμη που μόνο τα προϊόντα με το μηλαρακι πάνω μπορούν και λειτουργούν το λογισμικό της εταιρίας,τοτε για να χρησιμοποιήσει κάποιο το λειτουργικό της πρέπει να πάρει μαζι και το hardware της… Πάει πακέτο δλδ, hardware software! Αντίθετα μπορείς να πάρεις ετήσια συνδρομή στο OneDrive και να το λειτουργείς σε android Windows,Linux κτλ, Όμοια με τα Office!

Haris

Αποκλείεται η Απλε είναι η μεγαλύτερη. Σε δύο χρόνια θα βγάλει το icar και το φάρμακο για τον καρκίνο.

Kostas

Αυτά γι αυτούς που νομίζουν ότι η τεχνολογία αρχίζει και τελειώνει σε ένα smartphone

edd

@Kostas +1

Ο τύπος μιλά για χρηματιστηριακή αξία, που δεν παίζει μεγάλο ρόλο στην πραγματική αξία της εταιρείας. (Γι’αυτό όποτε γίνεται εξαγορά, ποτέ δεν γίνεται με την χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής). Σε κεφάλαιο και πάγια υπάρχουν ήδη εταιρείες με 1+ τρις αξία (θεωρώ ότι λόγω πατεντών, πελατείας και λοιπών είναι και 2). Έπειτα συμπληρώνει ότι ένας σημαντικός δείκτης είναι η αποτίμηση των χρηστών σε $. Πολύ πιο αντικειμενικός δείκτης που περιέχεται στα πάγια.
Γι’αυτό προσωπικά θα έλεγα ότι είναι πάλι η alphabet και η ms οι μεγάλοι παίκτες.
Και πάλι όμως υπάρχουν προβλήματα σωστής αποτίμησης. Πρέπει να μετρηθεί η εξάρτηση που υπάρχει μεταξύ πελάτη και εταιρείας, η καινοτομία και πολλοί άλλοι πραγματικοί δείκτες (όπου πάλι το ίδιο αποτέλεσμα βγαίνει).

Εν τέλει, ο άνθρωπος είπε αυτό που προστάζει η κοινή λογική και το τεκμηρίωσε (απλουστευμένα) πολύ καλά σε τόσες λίγες γραμμές.

Πίστευε κανένας κάτι διαφορετικό;..

ΑΝΔΡΕΑΣ

MPLIAX!!!!!!!! Apple rules! Σιγά μην μπορέσουν οι άμπαλοι να ξεπεράσουν την λάμψη του φωτεινού μήλου που μαγνητίζει τους πιστούς !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.