Microsoft: Θα γίνει η πρώτη εταιρεία με αξία 1 τρισ. δολάρια;

Τον Φεβρουάριο του 2015, η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε τα 710 δισεκατομμύρια δολάρια, επίδοση ρεκόρ αφού ήταν η πρώτη εταιρεία που είχε αποτίμηση πάνω από 700 δισεκατομμύρια. Η πορεία της δεν σταμάτησε εκεί, αφού συνεχίστηκε μέχρι τα 775 δισεκατομμύρια δολάρια, πριν ολισθήσει στην σημερινή της αξία των 617 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Michael Markowski, αναλυτή του Equities.com, η Microsoft θα είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο η οποία θα ξεπεράσει σε αξία το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Η δήλωση αυτή έρχεται την ώρα που η Microsoft βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από την Apple και Alphabet.

Η Apple έχει την πρώτη θέση με αξία 617 δισεκατομμύρια δολάρια, δεύτερη έρχεται η Alphabet με 548 δισεκατομμύρια και τρίτη η Microsoft με 492 δισεκατομμύρια. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται η Amazon και το Facebook, με αξία 359 και 333 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον Markowski, η Microsoft έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να σπάσει αυτό το ρεκόρ, σε σχέση με την Apple, αφού μια εταιρεία software έχει μεγαλύτερες δυνατότητες εξάπλωσης σε σχέση με μια εταιρεία hardware όπως η Apple. Επιπλέον, η απόκτηση του LinkedIn βοήθησε να αυξήσει την αποτίμηση της Microsoft, η οποία πλήρωσε μόλις 60 δολάρια για κάθε subscriber της υπηρεσίας, την ώρα που κάθε χρήστης του Facebook αποτιμάται στα 218 δολάρια με βάση την κεφαλαιοποίηση του.

Για να καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ του 1 τρισεκατομμυρίου, η Microsoft στην ουσία θα χρειαστεί να διπλασιάσει τη τιμής της μετοχής της. Ο μόνος ανταγωνισμός που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή, σύμφωνα με τον Markowitz, είναι η Alphabet. Ο ίδιος πιστεύει ότι αυτό ο άτυπος αγώνας, θα είναι για 2, με την Apple να μένει εκτός συναγωνισμού.

satya nadella Microsoft 570

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Παιχνίδια αγορών και χρηματιστηρίων κλπ. Βγήκε ένας και προέβλεψε τον διπαλσιασμό της μετοχής της MS (δεν έχει σημασία οτι είναι η ms) χτυπώντας ταυτόχρονα την apple (επίσης δεν έχει σημασία oτι είναι η apple) και με τον τρόπο τους χαλιναγωγουν, κυρίως, μικρομετόχους. Μιας και η apple προ 20 ετων ήταν κατ’ουσίαν χρεοκοπημένη κσι πλεόν είναι πρώτη σε κεφαιολοποίηση είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ότι δεν είναι δυνατόν να ξέρει πως θα κινηθούν οι μετοχές των εταιριών. Το ίδιο ισχύει και για την coca-cola αλλά και άλλες όπως οι big-three της αυτοκινητοβιομηχανίας, που είναι στην σχετική λίστα? Για τους πιο παλιούς τα ίδια έλεγαν για πολλές και ανάμεσα σε αυτές και την apple.

Παναγιώτης

“αφού μια εταιρεία software έχει μεγαλύτερες δυνατότητες εξάπλωσης σε σχέση με μια εταιρεία hardware όπως η Apple”

Από πότε η Apple εγινε εταιρία hardware???????

Σταύρος Χριστουλάκης

@Παναγιώτης Απο την στιγμη που μόνο τα προϊόντα με το μηλαρακι πάνω μπορούν και λειτουργούν το λογισμικό της εταιρίας,τοτε για να χρησιμοποιήσει κάποιο το λειτουργικό της πρέπει να πάρει μαζι και το hardware της… Πάει πακέτο δλδ, hardware software! Αντίθετα μπορείς να πάρεις ετήσια συνδρομή στο OneDrive και να το λειτουργείς σε android Windows,Linux κτλ, Όμοια με τα Office!

Haris

Αποκλείεται η Απλε είναι η μεγαλύτερη. Σε δύο χρόνια θα βγάλει το icar και το φάρμακο για τον καρκίνο.

Kostas

Αυτά γι αυτούς που νομίζουν ότι η τεχνολογία αρχίζει και τελειώνει σε ένα smartphone

edd

@Kostas +1

Ο τύπος μιλά για χρηματιστηριακή αξία, που δεν παίζει μεγάλο ρόλο στην πραγματική αξία της εταιρείας. (Γι’αυτό όποτε γίνεται εξαγορά, ποτέ δεν γίνεται με την χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής). Σε κεφάλαιο και πάγια υπάρχουν ήδη εταιρείες με 1+ τρις αξία (θεωρώ ότι λόγω πατεντών, πελατείας και λοιπών είναι και 2). Έπειτα συμπληρώνει ότι ένας σημαντικός δείκτης είναι η αποτίμηση των χρηστών σε $. Πολύ πιο αντικειμενικός δείκτης που περιέχεται στα πάγια.
Γι’αυτό προσωπικά θα έλεγα ότι είναι πάλι η alphabet και η ms οι μεγάλοι παίκτες.
Και πάλι όμως υπάρχουν προβλήματα σωστής αποτίμησης. Πρέπει να μετρηθεί η εξάρτηση που υπάρχει μεταξύ πελάτη και εταιρείας, η καινοτομία και πολλοί άλλοι πραγματικοί δείκτες (όπου πάλι το ίδιο αποτέλεσμα βγαίνει).

Εν τέλει, ο άνθρωπος είπε αυτό που προστάζει η κοινή λογική και το τεκμηρίωσε (απλουστευμένα) πολύ καλά σε τόσες λίγες γραμμές.

Πίστευε κανένας κάτι διαφορετικό;..

ΑΝΔΡΕΑΣ

MPLIAX!!!!!!!! Apple rules! Σιγά μην μπορέσουν οι άμπαλοι να ξεπεράσουν την λάμψη του φωτεινού μήλου που μαγνητίζει τους πιστούς !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SpaceX Science

SpaceX: Ιστορική αποστολή πολιτών στο Διάστημα

Ο διαστημικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά, με την SpaceX να εκτοξεύει την αποστολή Inspiration4.

Business European Commission

European Chips Act: Η Ευρώπη ζητά αυτονομία στους επεξεργαστές

Στην ομιλία της για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για την ανάγκη λήψης μέτρων στο θέμα των επεξεργαστών.

Business Google

Google: Πρόστιμο 177 εκ. δολάρια καλείται να πληρώσει στη Νότια Κορέα

Η Google καλείται να πληρώσει 177 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση των όρων της αγοράς smartphones στη Νότια Κορέα.

Business Samsung

THE GREEN CITY: Ενίσχυση της οικολογικής δράσης με προϊόντα τεχνολογίας

Η Samsung Electronics Hellas, πιστή στη δέσμευσή της για υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που προωθεί την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, στηρίζει έμπρακτα τη δράση «THE GREEN CITY».