Apple: Επίθεση στην PayPal με person-to-person σύστημα πληρωμών;

Οι φιλοδοξίες της Apple σχετικά με τις mobile πληρωμές φαίνεται ότι δεν περιορίζονται μόνο στο Apple Pay. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Wall Street Journal, η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλες τράπεζες προκειμένου να δημιουργήσει ένα person-to-person σύστημα πληρωμών, με το οποίο θα μπορέσει να επιτεθεί στην PayPal.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, αλλά οι αναφορές επισημαίνουν ότι η νέα υπηρεσία μπορεί να γίνει διαθέσιμη ακόμη και μέσα στο 2016. Όπως αναφέρει το CNBC, στο άκουσμα της είδησης οι μετοχές της PayPal έπεσαν κατά 2%.

Μέσω της υπηρεσίας αυτής, ουσιαστικά θα μπορείς να μεταφέρεις χρήματα απευθείας σε κάποιον άλλο χρήστη, κάτι ανάλογο με αυτό που κάνει το Venmo της PayPal αυτή τη στιγμή. Ακόμη δεν γνωρίζουμε την ακριβή λειτουργία της υπηρεσίας αυτής, αλλά φανταζόμαστε ότι θα προϋποθέτει την ύπαρξη Apple συσκευής ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες όπως Apple Pay, NFC και Touch ID.

Η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες όπως J.P. Morgan Chase, Capital One, Wells Fargo και U.S. Bancorp. Να πούμε ότι τα person-to-person συστήματα πληρωμών δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά η Apple έχει δείξει και στο παρελθόν την πολύ καλή της ικανότητα να πείθει τους χρήστες της να επιλέγουν την χρήση των δικών της τεχνολογιών. Ένα τελευταίο παράδειγμα είναι το Apple Music που μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να έχει 6.5 εκατ. συνδρομητές, παρά την ύπαρξη του ισχυρότατου Spotify. Το ίδιο έγινε και με το Apple Pay.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι το Venmo του PayPal έχει το 19% των mobile person-to-person πληρωμών και μέσα στο τρίτο τρίμηνο έγιναν πληρωμές αξίας 2.1 δισ. δολαρίων, σίγουρα είναι ένας τομέας που η Apple δεν θα ήθελε να αφήσει ανεκμετάλλευτο. Να πούμε ότι στο τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους το ποσό ήταν στα 700 εκατ. δολάρια, οπότε αντιλαμβανόμαστε την ταχύτατη ανάπτυξη στο κομμάτι των person-to-person πληρωμών.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 17:44

Σχόλια

  • Αυτά στην Αμερική.
    Στο όνομα της "άλλης μια αγοράς για αρπαχτή".
    Εκεί που ευδοκιμούν οι ουρές στα Apple stores όταν βγαίνει νέα συσκευή.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.