Business

Apple: Για δέκατη έκτη φορά Most Admired Company σε Fortune και Forbes

Η Apple συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο δημοφιλών εταιρειών σε Fortune και Forbes. Είναι ένα φοβερό κατόρθωμα μετά από ένα ταραχώδες 2022, ειδικά για τις εταιρείες τεχνολογίας.

Το Κουπερτίνο στέφθηκε νικητής για δέκατη έκτη συνεχόμενη χρονιά και στις δύο αυτές λίστες. Στην περίπτωση της λίστας του Fortune, η εταιρεία καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη συνολική κατάταξη και στην κατηγορία της βιομηχανίας υπολογιστών.

Η λίστα είναι αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ της Fortune και της Korn Ferry, παγκόσμιας εταιρείας συμβούλων. Συνολικά 3.760 ανώτεροι υπάλληλοι και αναλυτές από όλο τον κλάδο κλήθηκαν να απαριθμήσουν τις δέκα κορυφαίες εταιρείες που θαύμαζαν περισσότερο με εννέα διαφορετικά κριτήρια, όπως η επενδυτική αξία, η ποιότητα διαχείρισης και η κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Αυτές είναι οι δέκα κορυφαίες εταιρείες του 2023 σύμφωνα με το Fortune:

1.Apple
2.Αmazon
3.Microsoft
4.Berkshire Hathaway
5.JPMorgan Chase
6.Walt Disney
7.Costco Wholesale
8.Pfizer
9.Alphabet
10.American Express

Mια αξιοσημείωτη διαφορά στη λίστα είναι η εξαφάνιση του Netflix, το οποίο έχει πλέον πέσει πολύ στη θέση 29. Στη θέση της βρίσκεται τώρα η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, η οποία προηγουμένως κατείχε την επτά θέση.

Συνολικά, οι τρεις πρώτες θέσεις δεν έχουν αλλάξει από πέρυσι, αλλά το κάτω μισό της λίστας έχει αλλάξει.

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.