Business

Η Apple δέχεται μήνυση για τα “Animoji”

Πριν από έναν περίπου μήνα, η Apple παρουσίασε το νέο iPhone X με την “πιο εξελιγμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου” (όπως δήλωσε χαρακτηριστικά) και αυτό χάρη στην Face ID camera. Αλλά δεν είναι το μόνο που μπορεί να κάνει.

Πέρα από την αναγνώριση προσώπου για να ξεκλειδώσει το κινητό και τα portrait selfies, είδαμε και τα Animoji. Ουσιαστικά είναι κινούμενα emoji που ανταποκρίνονται στις γκριμάτσες του προσώπου.

Όπως φαίνεται όμως, υπάρχει ήδη ένα Animoji app, το οποίο διατίθεται μάλιστα στο iOS App Store. H Apple φέρεται να γνώριζε την ύπαρξή του και να επιχείρησε την εξαγορά της ονομασίας.

Οι ιδιοκτήτες και developers της εφαρμογής, Enrique Bonansea και η εταιρεία emonster k.k., με βάση την Ιαπωνία, κατέθεσαν καταγγελία κατά της Apple, στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ.

Οι ενάγοντες συμπεραίνουν ότι Apple δεν αγνοούσε την ύπαρξη μιας εφαρμογής Animoji. Σύμφωνα με τους ίδιους, μια εταιρεία ονόματι The Emoji Law Group LLC, επιχείρησε να εξαγοράσει την ονομασία το καλοκαίρι, λίγο πριν την ανακοίνωση του iPhone X. θεωρούν ότι πίσω από την εταιρεία αυτή ήταν η Apple, μιας και δεν θέλει να φαίνεται μπροστά έτσι ώστε να αποτρέψει τις διαρροές των μελλοντικών iPhones.

Τελικά η emonster k.k. αρνήθηκε να πουλήσει την ονομασία, αλλά αυτό δεν φαίνεται να εμπόδισε την Apple από το να την χρησιμοποιήσει. Μια ημέρα πριν την ανακοίνωση του iPhone X, η Apple είχε υποβάλει αίτηση για ακύρωση της κατοχύρωσης της ονομασίας “Animoji” και η αιτιολογία της ήταν ότι έχει κατοχυρωθεί από την “emonster Inc.”, Washington, εταιρεία που διαλύθηκε από τότε. Η emonster k.k. έκανε ξανά αίτηση για την κατοχύρωση της ονομασίας και ζητά την απαγόρευση χρήσης της ονομασίας από την Apple και φυσικά αποζημίωση.

Animoji Complaint by Mikey Campbell on Scribd

Πηγή: 1,2

Σχόλια

  • Άσχετα με την κάθε Apple αυτά τα ονόματα θα έπρεπε να μην «δέχονται» πατέντα κατοχύρωση.
    Θα επρεπε να είναι ελεύθερα...

  • @Efkairiakos έχει δίκαιο σε αυτό. Ας πουμε και γω θα ήθελα να κυκλοφορήσω ένα κινητό που λέγεται apple. Πόσο μάλλον δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να επιτρέπεται πατέντα κατοχύρωση σε κάτι όπως το "μήλο", κάτι της φύσης.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.