Apple: H αξία της ανέρχεται όσο αυτή της Google x2

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η Apple καθώς η αξία της μετοχής της ανήλθε στα 122.02 δολάρια στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Σ’ αυτή την τιμή, η αξία της εταιρείας έχει ξεπεράσει τα 700 δισ. δολάρια την ίδια στιγμή που η αξία της Google βρίσκεται στα 367 δισ. δολάρια.

Η αξία των μετοχών της Apple κινείται με ακατάπαυστους ανοδικούς ρυθμούς από τότε που ανακοινώθηκαν τα κέρδη πρώτου τριμήνου (Q1 2015) στα 18 δισ. δολάρια και ο αριθμός πωλήσεων 74,5 εκατομμυρίων iPhone κατά το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.

Η Wall Street Journal φτάνει στο σημείο να αναφέρει ότι η Apple, αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, θα μπορούσε να γίνει “the first trillion dollar company”. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η αξία της μετοχής της εταιρείας στο χρηματιστήριο, έχει ανέβει κατά 64% σε σχέση με πέρυσι, ενώ από το θάνατο του Steve Job και μετά ο αριθμός των μετοχών έχει διπλασιασθεί.

Πηγή

Δώρα Θεοχάρη

Επεξεργάστηκε την 11 Φεβρουαρίου 2015 15:03

Σχόλια

  • Αν μας χαρίσει ολόκληρο το χρέος της Ελλάδος ύψους 320 δισεκατομμυρίων, και πάλι θα έχει κεφαλαιοποίηση 390 δις που και πάλι θα την κατατάσει πρώτη στον κόσμο (η δεύτερη ExxonMobil έχει κεφαλαιοποίηση 382 δις)

  • Λάθος. Η αξία της μετοχής είναι x2. Δεν έχει assets όταν άλλοι έχουν 2 και 3 τρις. Η τιμή της μετοχής όπως έχει διδάξει η ιστορία και στην Ελλάδα, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τζόγος είναι με όμορφο κουστούμι, για πιο πλούσια παιδάκια και με κοινωνική αποδοχή.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.