Black Friday 2020: Η χειρότερη εκπτωτική περίοδος μέχρι σήμερα στην Ελλάδα

Black Friday, Black Friday 2020: Η χειρότερη εκπτωτική περίοδος μέχρι σήμερα στην Ελλάδα

Η Black Friday 2020 ήταν η χειρότερη εκπτωτική περίοδος που έχουμε δει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα για πολλούς λόγους, αν και υπήρχαν κάποιες προσφορές. Όπως είδαμε, τα περισσότερα προϊόντα τεχνολογίας δεν ήταν σε τιμές που θα περιμέναμε, ακόμα και αν είχαν κάποιες εικονικές εκπτώσεις. Η ομάδα του Techblog συγκέντρωνε διαρκώς τις καλύτερες προσφορές για εσάς, όμως σίγουρα δεν ήταν σε ποικιλία αυτό που περιμέναμε.

Τρανταχτό παράδειγμα το PlayStation 4 Slim 500GB, το οποίο μαζί με ένα παιχνίδι ήταν σε τιμή προσφοράς 299 ευρώ. Το 2019 υπήρχε προσφορά για το πρώτο PlayStation 4 500GB στα 199 ευρώ, το ίδιο μοντέλο 1TB στα 249 ευρώ και το PlayStation 4 Pro στα 299 ευρώ. Από την άλλη, είδαμε προσφορές σε physical και digital παιχνίδια.

Οι πραγματικές προσφορές

Επίσης, είδαμε και κάποιες καλές προσφορές από τη Dell σε monitor και laptop, όμως εξαντλήθηκαν σχετικά γρήγορα. Το ίδιο άφαντο έγινε και το Nintendo Switch Lite στα 169 ευρώ αλλά και το Curved gaming monitor της Xiaomi στα 299 ευρώ, όπως επίσης και μερικά laptop που ήταν σε προσφορά, όμως μιλάμε για 2-3 μοντέλα.

Από κινητά ξεχώρισε το Galaxy Z Flip, το οποίο έπεσε στα 799 ευρώ, αλλά και το καινούργιο Xperia 5 II στα 699 ευρώ. Το τελευταίο όμως μόλις πριν μερικές εβδομάδες είχε 643,30 ευρώ από τον Κωτσόβολο και μάλιστα με δώρο τα ακουστικά WF-1000XM3 των 200 ευρώ. Τέλος, υπήρξαν τίμιες προσφορές στα Xiaomi Mi 10T και Mi 10T Pro, με άμεσο όφελος στο καλάθι.

Οι λόγοι

Όμως, πέραν των παραπάνω, οι πραγματικές προσφορές Black Friday 2020 στην Ελλάδα ήταν πραγματικά ελάχιστες. Οι λόγοι μπορεί να είναι αρκετοί, όμως για εμάς υπάρχουν τρία μεγάλα προβλήματα:

1. Η καραντίνα ώθησε πολλούς να ψωνίζουν ηλεκτρονικά. Έχουμε αρκετές αναφορές και από καταστήματα πως με την έναρξη της δεύτερης καραντίνας όλοι ξεκίνησαν τις ηλεκτρονικές αγορές, ακόμα και σε πράγματα που δεν ήταν άμεσης ανάγκης, με τρελή αύξηση των πωλήσεων. Επίσης, από την προηγούμενη καραντίνα είδαμε laptop και τηλεοράσεις να εξαφανίζονται.

2. Ένας λόγος είναι και το πρόβλημα της διαθεσιμότητας λόγω COVID-19. Ήδη υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην τροφοδοσία των καταστημάτων, με τις αποθήκες να έχουν ελάχιστα τεμάχια χωρίς να γνωρίζουν πότε θα υπάρξει νέα τροφοδοσία. Οπότε, υπάρχει ένας μεγάλος φόβος από τις εταιρείες για το πότε θα έχουν stock, οπότε δεν ήθελαν να ξεστοκάρουν πολλά προϊόντα και να έχουν ελλείψεις μελλοντικά.

3. Με το κλείσιμο του λιανικού εμπορίου πλέον μιλάμε για ένα “μονοπώλιο” των μεγάλων καταστημάτων. Δεν υπάρχει πλέον η απειλή των μικρότερων καταστημάτων της γειτονιάς που μπορεί να ρίξουν παραπάνω τις τιμές ή να κάνουν συμφέρουσες δόσεις. Πλέον έχουν μείνει μόνο οι μεγάλοι παίκτες στην αγορά, εκτός από μερικά μικρά καταστήματα που όντως έχουν φροντίσει να έχουν κάποιο eshop για να εξυπηρετούν.

Το πρόβλημα είναι ότι κάτι τέτοιο βλέπουμε να συμβαίνει γενικά σε όλη την Ευρώπη, εκτός από την Ελλάδα. Ακόμα και οι προσφορές που είχε το Amazon δε θύμιζαν σε τίποτα περασμένα έτη, για αυτό και δεν ανεβάσαμε κάποιο αντίστοιχο άρθρο. Οπότε, η Black Friday 2020 ήταν η χειρότερη εκπτωτική περίοδος που έχουμε δει στην Ελλάδα μεν, αλλά ίσως το πρόβλημα υπήρχε σε όλη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τακης

επισης εκπτωτική απάτη ηταν και μεγάλη εταιρία αθλητικών απο Γερμανία, που ντύνει ομάδες..μειώσεις κοροϊδίας…
laptop-PC απλησίαστα..ουτε με black friday αγοράζονται.
Μας κορόιδεψαν κανονικά φέτος.

KnightRider

Η χειρότερη Black Friday ever !!

Σπύρος

Αν έχετε λοιπόν τα “κάκαλα” όταν έρχονται οι μεγάλες αλυσίδες για να διαφημίσουν τις “τρελές” προσφορές τους,στείλτε τους από κει που ήρθαν.
Μπορείτε?
Προφανώς και όχι γιατί θα χάσετε και σεις τα “προνόμια”

Bart

καλά τα λες

Koukoz

Υπομονή τα Χριστούγεννα θα παίξουν πολύ καλές προσφορές

Bart

Πάλι τα κονόμησαν οι μεγάλες εταιρείες βγάζοντας το μισό προσωπικό σε αναστολή και γονάτισαν τα μικρά μαγαζιά που περιμένουν αυτή την περίοδο για να βγάλουν τη χασούρα του υπόλοιπου χρόνου. ΑΦΤΑ!

Kosmas

Μου φαίνετε έχετε καλομάθει. Νόμιζα πως στην Ελλάδα ποτέ δεν υπήρχε blackfriday αλλά είχατε καλύτερες περιόδους. Εδώ Αγγλία, είχαν καλές αλλά δεν μπορώ να σας καταλάβω. Κάνετε λες και θα αγοράζετε ότι χρήσιμο/άχρηστο ανεξαρτήτως αν το θέλατε μόνο και μόνο επειδή είναι σε προσφορά.

Λες και νομίζετε πως πιάνετε κορόιδο τον πωλητή.
Έστω και 1 ευρώ έκπτωση πραγματική και όχι εικονική για κάτι που χρειαζόμαστε είναι αρκετό

KnightRider

Το θέμα είναι ότι το Black Friday στην Ελλάδα είναι σκέτη κοροϊδία και δεν γουστάρουμε να μας κάνουν 100 διαφημίζεις και να πρήζουν τον κόσμο στο ότι και καλά κάνουν φοβερές εκπτώσεις.
Μας πουλάνε το PS4 Slim στα 300€ με δήθεν αρχική τιμή 370€ ενώ το καλοκαίρι φέτος το είχε στα ~270€ – δεν μπορούμε άλλο να ανεχτούμε τέτοια κοροϊδία μπροστά στα μούτρα μας. Αν δεν είναι ικανοί για Black Friday καλύτερα να μην το κάνουν.

zoume anamesa tous

η μονη καλη με bonus alpha στο κωτσοβολο 1euro 40 bonus μονο για μια ημερα 27/11 ,και χωρις καμμια ενημερωση την εχασα οχι μονο εγω και πολλοi αλλοi που ξερω,120,000 bonus που εχω χωρις ουσια πια,ξενερωσα τοσο που εφυγα απο την alpha bank.

Last edited 3 years πριν by zoume anamesa tous
Chris

Προσωπικά πάντως, με την εφαρμογή bonus μου ηρθε notification στο κινητό. Επίσης στο site του Κωτσόβολου υπήρχε promo…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.