Business

Counterpoint: Η TSMC έλεγχε το 70% των αποστολών chipset το Q1

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) ανακηρύχθηκε ο κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής ημιαγωγών για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Counterpoint Research.

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να έλεγχε το 70% του επεξεργαστή εφαρμογών (AP), του συστήματος σε τσιπ (SoC) και των κινητών μόντεμ που εισέρχονται σε chipset smartphone. Δεύτερη ήρθε η Samsung Foundry με μερίδιο αγοράς 30%.

Η παγκόσμια αγορά chipset smartphone σημείωσε πτώση 5% σε αποστολές συγκριτικά με το 1ο τρίμηνο του 2021, παρόλο που τα έσοδα για την ίδια περίοδο ήταν 23% υψηλότερα τώρα. Aκόμα, τα chipset που προέρχονται από την TSMC μειώθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση. Η Samsung ήταν ο ηγέτης στα node των chipset για smartphone για το 1ο τρίμηνο του 2022 με μερίδιο 60% χάρη στο Snapdragon 8 Gen 1 της Qualcomm.

Το TSMC αναμένεται να κυριαρχήσει τον υπόλοιπο χρόνο με το node 4nm που χρησιμοποιείται στο SoC Snapdragon 8+ Gen 1. Η Qualcomm, η MediaTek και η Apple αναμένεται να χρησιμοποιούν το node 4nm της TSMC.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.