Εμπειρία χρήσης με την πιστωτική κάρτα Eurobank ανέπαφων συναλλαγών

Εδώ και μερικές εβδομάδες η Eurobank έχει εισάγει στην ελληνική αγορά την τεχνολογία Mastercard PayPass με πιστωτικές κάρτες που ενσωματώνουν τσιπ τεχνολογίας NFC (Near Field Communications) διαβάστε αναλυτικότερα εδώ. Με τις εν λόγο κάρτες ο κάτοχός τους μπορεί να πραγματοποιήσει συναλλαγές ακουμπώντας απλά την κάρτα του στο σχετικό τερματικό του καταστήματος και για ποσό έως 25 ευρώ δεν χρειάζεται καν να πληκτρολογήσει το PIN του.

Η Eurobank μου παραχώρησε μια δοκιμαστική κάρτα με 50 ευρώ και βγήκα στην αγορά για να ψωνίσω! Αυτή τη στιγμή καταστήματα που έχουν παραλάβει τα νέα τερματικά PayPass ανήκουν στις αλυσίδες Γερμανός, Cosmote, Jumbo, Zara, Bershka, Starbucks, Ster Cinema και Coffee Time με τη λίστα να ανανεώνεται διαρκώς (δείτε τα εδώ). Αλλά δεν θα έχετε πρόβλημα και με άλλα καταστήματα μιας και η κάρτα είναι μια κανονική πιστωτική με μαγνητική ταινία. Διαβάστε εδώ πως μπορείτε να προμηθευτείτε την κάρτα Eurobank Mastercard PayPass εδώ.

Για να μην μακρηγορώ, ρούχα από τον Zara και παιχνίδια από το Jumbo δεν χρειαζόμουνα οπότε πήγα καρφί σε ένα κατάστημα Γερμανός και τσίμπησα το παρακάτω USB stick για την κοπέλα μου (14.50 ευρώ). Η πληρωμή έγινε στο μπαμ-μπαμ, η κοπέλα στο ταμείο πληκτρολόγησε το ποσό στο ειδικό τερματικό, πέρασα την κάρτα από πάνω του και μετά το χαρακτηριστικό “μπιπ” βγήκε η απόδειξη πληρωμής, ούτε πληκτρολόγησα PIN, ούτε έφυγε η κάρτα από τα χέρια μου, ούτε υπέγραψα πουθενά. Πήρα και την επίσημη απόδειξη από το κατάστημα και έφυγα με το stickάκι.

, Εμπειρία χρήσης με την πιστωτική κάρτα Eurobank ανέπαφων συναλλαγών

Αργότερα πέρασα από ένα άλλο κατάστημα Γερμανός και πήρα για την αφεντιά μου ένα ασύρματο Bluetooth το Sony Ericsson VH700 με καλωδιάκι και υποστήριξη για δύο κινητά ταυτόχρονα (34.90 ευρώ) το οποίο και πλήρωσα με την Eurobank Mastercard PayPass κανονικά σαν πιστωτική κάρτα. Η κοπέλα την πέρασε από το τερματικό και πληκτρολόγησα το PIN.

Όλα πήγαν ρολόι, αρκεί βέβαια να έχεις λεφτά. Αρχικά θα υπάρχουν μόνο πιστωτικές κάρτες με PayPass και τους επόμενους μήνες θα διατεθούν και χρεωστικές. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Eurobank εδώ.

, Εμπειρία χρήσης με την πιστωτική κάρτα Eurobank ανέπαφων συναλλαγών

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
john john

δεν ξερω εμενα με τρομαζει πολυ η ασφαλεια του θεματος…
φαντασου απλα να ειναι καποιος τυπος μεσα στο αστικο που εισαι μεσα σαν την σαρδελα και να κλεβει 25 ευρα απο τους διπλα με καποιον ειδικο μηχανισμο…

Tzimakos

Η να σου αρπαξει την καρτα που μπορει να χεις μεσα 400 ευρω και να παει να παρει 20 μπλουζακια απ τα Ζαρα μεχρι να παρεις εσυ τηλεφωνο να την ακυρωσεις..

greeceandroid

Ευχαριστούμε Κώστα, πολύ ενδιαφέρον που το NFC μπαίνει σιγά σιγά στην ζωή μας.
Εγώ θα χρησιμοποιούσα κάποια τέτοια κάρτα.

Το θεωρώ δύσκολο (αδύνατο?), το NFC να “πιάνει” ενώ έχουμε την κάρτα μέσα σε πορτοφόλι, και το πορτοφόλι μέσα σε κάποια τσέπη, οπότε τουλάχιστον από το θέμα Μ.Μ.Μ (πιστεύω) είμαστε “καλυμμένοι” στο θέμα ασφάλεια.

(Κώστα να αναφέρω ότι είμαι περήφανος για σένα, εγώ μία φορά είχα πάρει ένα usb stick σε μία κοπέλα μου αλλά δεν μπορώ να πω ότι το είχε εκτιμήσει.)

Γιάννης

Οι τεχνολογία τρέχει..!
Όταν θα βγει σε χρεωστική (+με το πρέγραμμα “Επιστροφή”) θα κάνω τη κίνηση.

Το θέμα το οποίο θα λύσει και πολλά προβλήματα της καθημερινότητας και της οικονομίας είναι τα περίπτερα, τα καφέ,bar κλπ να προμηθευτούν από αυτά τα μηχανάκια (βλέπε Αγγλία, Γερρμανία κ.α.).

Γρήγορες και εύκολες συναλλαγές.

vasilis

δηλαδης λεω ωρα…αν εχεις το Google wallet μπαρεις να καταχωρισεις την καρτα και να περνας το κινητο απο το μηχανημα;;;

vasilis

το θεμα ειναι ΛΕΦΤΑ θα εχουμε;;

manuxgr@gmail.com

παιδία αυτές οι κάρτες είναι σχεδιασμένες για να δουλεύουν και μέσα απο το πορτοφόλι σας όσο χρόντρο και αν είνα αυτό. και κάτι εκτός θέματος: Η Eurobank έχει τα μεγαλύτερα επιτόκια κτλ…

Γιάννης

Το χρησιμοποιώ στην Αγγλία απροβλημάτιστα, βολεύει πολύ!

Κωνσταντίνος Αθ.

Κώστα, όταν είπες πως θα πληρώσεις με contactless, η κοπέλα σου πήρε την κάρτα και ζήτησε ταυτότητα; Ειδικά στο μεγάλο ποσό που ήθελε PIN? Είναι ένα από τα πράγματα που με εκνευρίζει στις συναλλαγές με κάρτες (πράγμα που κάνω συνέχεια).

Το 2ο που με εκνευρίζει είναι ότι πρέπει να περιμένω να υπογράψω και να βγουν 2 αποδείξεις από το τερματικό της κάρτας. Στο τερματικό αυτό βγήκε χαρτάκι που έπρεπε να υπογράψεις;

Και για να μην υποτιμάμε οποιαδήποτε τράπεζα, μόνο αν δεν πληρώσεις το λογαριασμό στην ώρα του θα τοκιστεί το πόσο που έχεις χρεώσει την κάρτα. Και πότε δεν πληρώνουμε μόνο την ελάχιστη καταβολή. Από την άλλη αν δεν έχεις λεφτά σε λογαριασμό δεν ψωνίζεις αν δεν θέλεις να έχεις τόκους. Ειδάλλως, ας πρόσεχες (δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα).

mafiasx

και είχε αρχίσει να μου φαίνεται περίεργο που έβλεπα τέτοια μηχανήματα και νόμιζα πως είναι για τους ξένους…. θα ήθελα να σας ενημερώσω πως μιας και είμαι κάτοχος μιας nfc android συσκευής χρησιμοποίησα πρόσφατα το google wallet σε ένα τέτοιο μηχάνημα για ρούχα στην έρμου… η συναλλαγή έγινε άμεσος το μονο κακό είναι πως αν χρησιμοποιήσει την κάρτα τις google σε χρεώνει σε δολάρια ενώ όταν επέλεξα την κάρτα μου η συναλλαγή έγινε κανονικά…

Mill

Εγω δεν αισθανομαι οκ στο θεμα της ασφαλειας των προσωπικων δεδομενων και της παρακολουθησης με το NFC παντως και ολα τα παρομοια που θα βγαλουν.

Dimip

@mafiasx

Από ότι βλέπω στο μάρκετ δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για Ελλάδα. Πως το έκανες;

Sent from my Nexus 7 🙂

MIT-SOS

Το nfc βασίζεται στην τεχνολογία RFID.
Ο φόβος για χρέωση σε ένα συνωστισμένο λεωφορείο είναι υπαρκτός, αλλά δύσκολος.
Θα μπορούσαμε να προμηθευτούμε πορτοφόλια που μπλοκάρουν το
σήμα του αναγνώστη, οπότε το RFID στην κάρτα δε θα ενεργοποιείται
για να ανταλλάξει δεδομένα. Αρκετοί υποστρίζουν ότι αν καλύψεις την κάρτα
με αλουμινόχαρτο δεν έχεις φόβο. Νομίζω όμως ότι σε λίγο καιρό θα περάσουμε
από την εποχή που ρωτάγαμε: “Το πορτοφόλι είναι από γνήσιο δέρμα?” στην
εποχή “είναι σχεδιασμένο σαν κλωβός Faraday?”
https://www.thinkgeek.com/product/8cdd/

Silver

Εφαρμογή για το S3 για χρεώσεις με NFC πότε? :/

Georgiozyg

Πολύ ενδιαφέρον το όλο θέμα με την NFC τεχνολογία στην Ελλάδα και άμα το προχωρήσουν και σε προπληρωμένες θα είναι όλα όμορφα.
Υ.Γ.: Επιλογή στικάκι αγελαδίτσα για την κοπέλα σου? Είσαι ριψοκίνδυνος άντρας!

GiannisWST

Για αυτο το κινητο με nfc ειναι καλυτερο σε αυτη την περιπτωση. Μπορεις και το κλεινεις συνεπως και δεν υπαρχει θεμα αν καποιος ψαγμενος ερθει κοντα. Αλλα ρε παιδια, οταν λεει ο βλαχακης για 8 εκατοστα, εννοει το θεωρητικο οριο. Στην πραγματικοτητα ειναι πολυ λιγοτερο και πρεπει η συσκευη/καρτα να μεινει για καποια δευτερολεπτα ωστε να τραβηξει ρευμα-αναμεταδωθουν πληροφοριες. Πρεπει να χρησιμοποιησει καποιος την τεχνολογια αυτη για να βγαλει συμπερασμα για τους κινδυνους. Νομιζω οτι μερικα σχολια δεν ειναι τοσο αντικειμενικα… Εδω υπαρχουν μερικοι που επεσαν θυματα με τις ηδη πιστωτικες/χρεωστικες επειδη τους πηραν τα στοιχεια ή τους αδειασαν λογαριασμους απο στημενα ατμ. Τι να λεμε τωρα? υπαρχει καποιος που νομιζει δηλαδη οτι αν παρει καποιος αγνωστος το πορτοφολι του ή την πιστωτικη του μπορει να κοιμαται ησυχος μετα. Αν στη πιστωτικη δεν εχει ενεργοποιησει δικλιδα ασφαλειας απο την εταιρια, τοτε μονο με τα γραμμενα στοιχεια πανω στη πιστωτικη ανετα σου τραβανε παραπανω και απο 25 ευρω…

Stavros

Παρα πολυ ενδιαφερον μολις βγει για χρεωστικη θα παρω και γω μια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.