Huawei: Αναφέρει ότι είναι θύμα της Αμερικανικής διοίκησης και ψάχνει να βρει λύση με τη Google

Huawei, Huawei: Αναφέρει ότι είναι θύμα της Αμερικανικής διοίκησης και ψάχνει να βρει λύση με τη Google

Μετά την απαγόρευση που έθεσε η ΗΠΑ στην Huawei και σε όλες τις θυγατρικές της, o εκπρόσωπος της εταιρείας στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Abraham Liu, κάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ αναφέροντας ότι οι ενέργειές της είναι σαφείς εκφοβισμοί.

Μπορεί να δόθηκαν 90 ημέρες στην Huawei πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση, αλλά μετά το πέρας αυτής της περιόδου, τόσο η εταιρεία όσο και οι καταναλωτές θα αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα.

Ωστόσο, η Huawei δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια, συνεχίζει να εργάζεται στο δικό της κατάστημα εφαρμογών και ένα νέο λειτουργικό σύστημα το οποίο θα υποστηρίζει όλες τις Android εφαρμογές.

Επιπλέον, η Huawei προσπαθεί να βρει μία λύση στο θέμα με τη Google, διότι πιστεύει ότι η εταιρεία δεν είναι υπεύθυνη για την απαγόρευση και η διατήρηση της συνεργασίας τους συμφέρει και τις δύο πλευρές.

Ο Abraham Liu είπε ότι η Huawei έχει γίνει θύμα εκφοβισμού από τη διοίκηση των ΗΠΑ, και τόνισε ότι όλο αυτό δεν είναι απλώς μία επίθεση εναντίον της Huawei αλλά κατά της φιλελεύθερης τάξης. Από την άλλη η Google δεν έχει κάνει ακόμη κάποιο σχόλιο επί του θέματος.

Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πόσο μεγάλες θα είναι οι συνέπειες για τη Google και τη Huawei, αλλά ελπίζουμε ότι το θέμα θα επιλυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο για τις δύο εταιρείες όσο και για τους καταναλωτές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nolyc

Mάλλον άλλο άρθρο διαβάσαμε:

Meanwhile, the Chinese tech giant is trying to resolve the matter with Google as it believes the company isn’t responsible for the ban and it’s in its best interest to keep working with Huawei.

Google, on the other hand, declined to comment.

Το “declined to comment” μεταφράζεται «είναι στο πλευρό της»;

Το ότι η huawei “προσπαθεί να λύσει το θέμα” είναι σα να λέμε ότι το παιχνίδι έχει δύο ημίχρονα, η μπάλα είναι στρογγυλή και κάθε αγώνας για την ομάδα μας είναι ντέρμπι.

John Real

Αν διαβαζες λιγο πιο προσεκτικα αναφερεται και αυτο που λες:”Από την άλλη η Google δεν έχει κάνει ακόμη κάποιο σχόλιο επί του θέματος.”
Το ποδοσφαιρικο παραδειγμα που αναφερεις τελειως ασχετο.

Nolyc

Το έκαναν edit μετά το σχόλιό μου, δυστυχώς χωρίς κάποια σημείωση. Ορίστε η προηγούμενη έκδοση: https://imgur.com/a/7gbuU8z

keysmith

ό,τι και να πιστεύει η γοογλε και η χουαουέι το αποτέλεσμα είναι ένα. Αυτή τη στιγμή μία εταιρία καταστρέφεται (άμεσα) αλλά έμμεσα θα αντιδράσει και αντιδράσουν και άλλοι απέναντι στο μονοπώλιο της γοογλε ώστε αυτό να μην ξανασυμβεί (δημιουργία εναλλακτικών λειτουργικών και stores).
Και αν πετύχει η αντίδραση θα είναι πλήγμα και για την γοογλε που αυτόματα θα δει το πουλόβερ της παντοκρατορίας της να ξηλώνεται.
Προσωπικά ελπίζω να βγουν κινητά με ξεκλείδωτους μπουτλοαντερς να βάζεις όποιος λειτουργικό θέλεις αλα home pc ένα πράγμα (στο οποίο έχεις ότι θέλεις από linux, windows κ.α.)

Nickolas

Πραγματικά θα το ήθελα όσο τίποτα να έβγαινε στο προσκήνιο άλλο ένα λειτουργικό (όπως το meego που χάσαμε από τη Nokia), αλλά το android είναι τόσο μπροστά αυτή τη στιγμή που το βλέπω τρομερά δύσκολο έως αδύνατο. Το πιο πιθανό να υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και να επανέλθουν τα πράγματα, με τη Huawei όμως να χάνει ένα μεγάλο ποσοστό των πωλήσεων στο δυτικό κόσμο.
Αν τα πράγματα μείνουν όπως έχουν, η Huawei μπορεί να βγάλει δική της έκδοση Android όπως έχει ακουστεί, αλλά χωρίς υπηρεσίες της Google, έξω από την Κίνα δεν έχει καμιά ελπίδα.
Φυσικά όλα αυτά αν μπορέσει να λύσει το θέμα με τους επεξεργαστές, τώρα που και η Arm διακόπτει τη συνεργασία μαζί της.

Pavlos

Εγώ θέλω να δω ανοιχτούς bootloader πάλι , όπως λέει και ο φίλος παραπάνω και ένα λειτουργικό Android ανοιχτού κώδικα και ένα νέο φόρουμ στο οποίο θα μπορούμε ενεργά να συμμετέχουμε. Πάρε παράδειγμα OnePlus. Δηλαδή θέλω να δω ποιος θα βγει νικητής από αυτό τον οικονομικό πόλεμο που ξεκίνησε η Apple (US) εναντίον Huawei (China). Θέλω να δω τις πωλήσεις της Huawei ξαφνικά να εκτοξεύονται ακόμα περισσότερο και μετά να τρέχουν όλοι να κλείσουν συμφωνίες μαζί τους. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ξεκινούν ένα πόλεμο που δε θα κερδίσουν ποτέ. Τους είχα για πιο διπλωμάτες…. Με το που ανέβηκαν οι πωλήσεις έπεσαν να τους φάνε. Δυστυχώς φοβούνται τη Huawei γιατί έκανε μεγάλα βήματα πολύ γρήγορα. 1. Νίκησαν iPhone και πούλαγαν power banks έξω από Apple store. Πόσο μπροστά ήταν ο Κινέζος; Πριν λίγους μήνες είδαμε αναφορά πως τα iPhone XR, οι μπαταρίες τους δεν κρατάνε όσο υποσχέθηκαν , μάλιστα ήταν τουλάχιστον στο μισό η ζωή της μπαταρίας τους. 2. Αναφορες για λειτουργικό σύστημα που αντικαθιστά τα Windows. 3. Ανάπτυξη δικού τους λογισμικού από το 2012 (ή 2015 δε θυμάμαι καλά) γτ είχαν προβλέψει την επίθεση αυτή. Μάλιστα το είχαν ανακοινώσει ότι κάνουν δικό τους λογισμικό και μαγαζί με εφαρμογές. Και… Συνέχεια »

Vendetta

Επίσης, η Huawei βρήκε τρόπο να ταξιδεύει στο μέλλον. Είναι έτοιμη να τηλεμεταφέρει αντικείμενα από αυτό τον κόσμο στον παράλληλο. Θα αντικαταστήσει όλα τα 20ευρα που έχουμε με 50ευρα. Τέλος, σύντομα, θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος. Πίσω από αυτόν θα είναι οι ΗΠΑ που θα υποκινούνται από την Apple και η Κίνα με το νέο σουπερόπλο δορυφόρο της Huawei.
Μερικοί εδώ μέσα πρέπει να κόψετε τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και να προσγειωθείτε απότομα στην πραγματικότητα. Αυτό που κάνει ο Τραμπ είναι να ασκεί πίεση με τα χαρτιά που έχει στην Κίνα προκειμένου να επιτύχει μία καλή εμπορική συμφωνία υπέρ του. Ούτε μασόνοι κρύβονται πίσω από αυτό ούτε η Apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.