Foxconn: Προσφορά 5.1 δισ. δολαρίων για τη Sharp

H Sharp τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα με τα οικονομικά της, όμως το πιο σημαντικό για την Foxconn είναι η τεχνολογία οθονών που έχει στην κατοχή της και την οποία παρέχει στην Apple και άλλους.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Foxconn, ένας από τους μεγαλύτερους συνεργάτες της Apple, φέρεται να έχει κάνει προσφορά 5.1 δισ. δολαρίων για να εξαγοράσει την Sharp. O Πρόεδρος της Foxconn, Terry Gou το 2012 εξαγόρασε το 38% του τμήματος LCD της Sharp.

Ωστόσο οι Κινέζοι δεν “παίζουν” μόνοι τους καθώς και η Innovation Network Corporation of Japan (υπό κρατικό έλεγχο) φαίνεται να έχει κάνει τη δική της προσφορά για την Sharp. Το ποσό της προσφοράς δεν έχει ανακοινωθεί, όμως αυτό που θέλει η INCJ είναι να κρατήσει την ιδιοκτησία της Sharp σε ιαπωνικά χέρια. Η INCJ έχει ήδη επενδύσει στην Japan Display Inc που απαρτίζεται από Sony, Toshiba και Hitachi.

To 2013 η Samsung είχε κάνει επένδυση 111 εκατ. δολαρίων στην Sharp (αγοράζοντας το 3%), αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αναφορά ότι συμμετέχει στον “πόλεμο των προσφορών”.

Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.