ALEX: Το wearable που σε βοηθά να διορθώσεις τη στάση του σώματος

“Sitting is the new smoking” λένε οι ειδικοί και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στην υγεία μας. Υπολογιστές, smartphones, telet και άλλα καθημερινά gadget δεν βοηθούν στην σωστή στάση του σώματος και προκαλούνται πόνοι σε διάφορα σημεία.

Αν θέλετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να βελτιώσει τη στάση του σώματος και να ξεφορτωθείτε τους αυχενικούς πόνους, έρχεται ένα νέο project στο Kickstarter. Πρόκειται για ένα wearable, διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

Ονομάζεται ALEX, σχεδιάστηκε από μια startup στη Σεούλ. Φοριέται γύρω από τον αυχένα και έχει ενσωματωμένους αισθητήρες οι οποίοι εντοπίζουν πότε βρίσκεστε σε κακή στάση και δημιουργείται μια μικρή δόνηση που σας υπενθυμίζει να καθίσετε σωστά.

Το wearable συνοδεύεται από smartphone app όπου ρυθμίζεις εσύ κάθε πότε θέλεις να σε ειδοποιεί, μπορείς να βάλεις ανά ένα ή ανά 5 λεπτά για παράδειγμα. Επίσης μέσα από το app ρυθμίζεις και την ένταση των δονήσεων.

Το project ανέβηκε για χρηματοδότηση στο Kickstarter όπου ζητά να μαζέψει 50.000 δολ., έχει φτάσει στα 23.609 δολ. και απομένουν ακόμη 27 μέρες μέχρι να λήξει.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 22:35

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.