Business

Δύσκολες ώρες για την GoPro: Εγκατελείπει τα drones και αναζητάει πωλήτη

Η GoPro περνάει μια εκ των δυσκολότερων περιόδων της σύντομης ιστορίας της. Παρά το γεγονός πως εξακολουθεί να διαθέτει κορυφαίες action κάμερες στο καταναλωτικό κοινό, φαίνεται πως οι συνολικές πωλήσεις των προϊόντων της δεν είναι αρκετά ικανοποιητικές, ενώ επίσης η προσπάθεια της να εισέλθει στην αγορά drones στέφθηκε με… αποτυχία.

Τα νέα που προέρχονται από το στρατόπεδο της GoPro δεν είναι καλά. Αρχικά, η εταιρεία αναγκάστηκε να απολύσει 200 με 300 υπαλλήλους της, εκ των οποίων οι περισσότεροι δούλευαν στο τμήμα που αφορούσε τα drones. Πλέον ο κατασκευαστής επιβεβαίωσε επίσημα πως εγκαταλείπει την συγκεκριμένη αγορά, με το Karma να είναι το πρώτο και συνάμα το τελευταίο drone της. Να σημειωθεί πως το Karma ανακοινώθηκε στα τέλη του 2016 και παρά το γεγονός πως αρχικά “βγήκε” προβληματικό, αναγκάζοντας την GoPro να ανακαλέσει όλα τα κομμάτια που είχαν πουληθεί, εν τέλει σημείωσε μια σχετική επιτυχία μέσα στο 2017, αλλά δεν κατάφερε να εκθρονίσει την κυρίαρχο DJI.

Δυστυχώς, λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση της εγκατάλειψης της αγοράς drones, ο CEO της GoPro ονόματι Nick Woodman δήλωσε στο Αμερικάνικο κανάλι CNBC πως η εταιρεία του θα εξέταζε το ενδεχόμενο πώλησης σε / συνεργασίας με μια άλλη, παρόλο που το βασικό της πλάνο είναι να παραμείνει ανεξάρτητη. Σύμφωνα με αναφορές όμως, ο κατασκευαστής action καμερών έχει ήδη προσλάβει εκπροσώπους της J.P. Morgan Chase ώστε να την βοηθήσουν στην ανεύρεση του κατάλληλου αγοραστή.

Αναμφίβολα οι ώρες είναι δύσκολες για την GoPro. Στο μέλλον θα μάθουμε περισσότερα για το αν τελικά βρέθηκε κάποιος κολοσσός που να είναι σε θέση να εξαγοράσει την εταιρεία. Το σίγουρο είναι πως ο κατασκευαστής χρειάζεται ενίσχυση και αυτή δεν φαίνεται να έρχεται από τις πωλήσεις των προϊόντων του…

Πηγή 1, Πηγή 2

Επεξεργάστηκε την 8 Ιανουαρίου 2018 22:20

Σχόλια

  • Εγω παντως απο την καμερα της ειμαι ευχαριστημενος και μαλιστα την παλια την gopro3. Εξισου καλη ποιοτητα με την κανονικη μου καμερα που εχει το s7

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Νικολακόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.