Cars

Samsung DRVLINE: Ντεμπούτο για την πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης [CES 2018]

Την εδραίωσή της στον χώρο των αυτόνομων οχημάτων προσπαθεί να επιτύχει η Samsung με την πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης DRVLINE, την οποία αποκάλυψε στη CES 2018. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που συνδυάζει hardware και software για αυτόνομα οχήματα.

Η DRVLINE συνδυάζει hardware και software και θα διανέμεται στους κατασκευαστές οχημάτων, οι οποίοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν για τη δημιουργία παραμετροποιήσιμων αυτόνομων οχημάτων.

Η διαφορά της DRVLINE από άλλες υπάρχουσες πλατφόρμες είναι ότι θα δίνουν στον κατασκευαστή ευελιξία. Έτσι δεν θα παρέχουν στον χρήστη απλά μια πλατφόρμα που θα την υιοθετεί όπως είναι χωρίς να επιδέχεται αλλαγές, αλλά θα μπορεί να συνεργάζεται μαζί του για να τροποποιεί διαφορετικά στοιχεία. Έτσι, οι κατασκευάστριες αυτοκινήτων θα μπορούν να φτιάχουν ένα όχημα όπως το θέλουν.

Η DRVLINE ενσωματώνει διάφορες τεχνολογίες οι οποίες αξιοποιούν την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία της Samsung στα ηλεκτρονικά, στο IoT και στα ενσωματωμένα συστήματα συμπεριλαμβανομένων υπολογιστών για αυτονομία επιπέδων 3, 4 και 5.

Να σημειωθεί ότι η Samsung σε συνεργασία με τη Harman έχουν επίσης δημιουργήσει ένα σύστημα προηγμένης υποβοήθησης οδηγού με κάμερα στραμμένη προς τα μπρος, η οποία παρέχει υποβοήθηση λωρίδας (προειδοποίηση όταν ο οδηγός πάει να βγει εκτός λωρίδας), προειδοποίηση για αποφυγή σύγκρουσης με το μπροστινό όχημα, ανίχνευση πεζού και φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης.

Η Samsung θα ξεκινήσει τις αποστολές της πλατφόρμας αργότερα μέσα στο έτος.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 9 Ιανουαρίου 2018 7:57

Σχόλια

  • Αυτο θα πει να σαι στο κοσμο σου. Περιμενω αναβαθμιση android στο s5 και ο κορεατης παει και φτιαχνει με τα λεφτα μας ΑΥΤΟ ! ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ !

  • Οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να δίνουν αναβαθμίσεις μέχρι 1.5-2 χρόνια. Το S5 έχει περάσει σε 5-ετία.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.