Google: Αφαίρεσε το Mate X και το P30 Pro από το Android.com, μετά τον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ

Huawei, Google: Αφαίρεσε το Mate X και το P30 Pro από το Android.com, μετά τον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ

Την τελευταία εβδομάδα η Αμερική απαίτησε τη διακοπή της συνεργασίας των αμερικανικών εταιρειών με τη Huawei. Όλα ξεκίνησαν με την Google η οποία έχει περιθώριο τριών μηνών να βρει μία άκρη με τη Huawei, μέχρι να διακοπή οριστικά η συνεργασία της με την κινέζικη κατασκευάστρια, τόσο για την κυκλοφορία νέων συσκευών όσο και την αναβάθμιση των υφιστάμενων. Η τελευταία εξέλιξη στο θέμα θέλει τη Google να αφαιρεί εξ ολοκλήρου τα Huawei Mate X και P30 Pro από το Android.com.

Η επίσημη ιστοσελίδα της Google για το Android διαθέτει μία λίστα με συσκευές που χρησιμεύουν το λογισμικό, ώστε η εταιρεία να επισημάνει ότι το λειτουργικό της σύστημα τρέχει σε ποικίλα hardware. Επιπλέον, η Google χρησιμοποιεί τη σελίδα για να αναδείξει τις τελευταίες Android συσκευές από OEM, όπως τα Pixel, τα Nokia, και τα LG.

Huawei, Google: Αφαίρεσε το Mate X και το P30 Pro από το Android.com, μετά τον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ

Εχθές στη σελίδα του Android.com

Η Google γράφει στη σελίδα αυτή ότι πάνω από 24.000 συσκευές τρέχουν Android και αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να βρούμε ένα τηλέφωνο ή tablet που έχει φτιαχτεί ειδικά για εμάς.

Huawei, Google: Αφαίρεσε το Mate X και το P30 Pro από το Android.com, μετά τον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ

Σήμερα στη σελίδα του Android.com

Ωστόσο, η εταιρεία προχώρησε στην αφαίρεση του Huawei Mate X από την πρώτη ενότητα της σελίδας, η οποία περιέχει τα πιο νέα και πιο εντυπωσιακά τηλέφωνα με Android. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται συσκευές όπως το Samsung Galaxy S10 5G, το LG V50 ThinQ 5G και το Xiaomi Mi Mix 5G. Όμως, το μόνο foldable smartphone της λίστα ήταν το Huawei Mate X.

Huawei, Google: Αφαίρεσε το Mate X και το P30 Pro από το Android.com, μετά τον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ

Εχθές στη σελίδα του Android.com

Η κυκλοφορία του Huawei Mate X αναμένεται για τον επόμενο μήνα. Με δεδομένο ότι η κυκλοφορία του βρίσκεται εν μέσω της περίοδος των 90 ημερών, δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η μοίρα της foldable συσκευής.

Huawei, Google: Αφαίρεσε το Mate X και το P30 Pro από το Android.com, μετά τον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ

Σήμερα στη σελίδα του Android.com

Εκτός από το Mate X, αφαιρέθηκε από το Android.com και το Huawei P30 Pro, το οποίο βρίσκονταν στη λίστα των smartphones με “κάμερες που τραβούν τα βλέμματα”. Επιπλέον, κάποιοι διεθνείς πάροχοι έχουν ακυρώσει ή καθυστερούν την κυκλοφορία του Huawei P30 Pro, ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που υπάρχει για το μέλλον των συσκευών Huawei.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Ήταν πολύ επιθετική η πολιτική της Χαβάη και καλά έκανε… Αλλά δυστυχώς για αυτήν θα μάθει με τον χειρότερο τρόπο πως δεν γινεται να μπαίνεις στο ρουθούνι οποιουδήποτε χωρίς επιπτώσεις… Δε πιστεύω τίποτα περί κατασκοπίας κτλ. Αλλά δεν λυπάμαι καθόλου για το τέλος τους μιας και μπήκαν στο χώρο με μότο φανερά “Πάμε να τους διαλύσουμε” περαστικά!

Τακης

Με την ιδια λογικη ακολουθει και η xiaomi , αρα να περιμενουμε και αυτην να διαλυθει.

Darth

αυτο ακριβος οποιος τα βαζε με αμερικα αυτα παθαινει

Δημητρης

Εγώ πραγματικά δεν πιστεύω ότι δεν μπορεί να βρεθεί μια λύση..και από την άλλη ένας ολόκληρος κολοσσός σαν τη google δεν μπορεί να βρει μια λύση!!στο κάτω κάτω από ότι αντιλαμβανομαι και η google είναι χαμένη από αυτή την κόντρα.δεν υπάρχουν συμβόλαια,ριτρες κ.λ.π…?και στην τελική ας την αποκλείσει από τις ΗΠΑ…

ΚώσταςD.

Το 5G σημαίνει παρακολούθηση ακόμη και όταν “χ€ζ£!$”. Θα διασυνδέεται με όλες τις συσκευές. Και το κολοχαρτο αν είχε τσιπ θα συνδέονταν μαζί του. Δεν υπάρχει περίπτωση οι ΗΠΑ να αφήσουν τους Κινέζους να το κάνουν αυτό. Τον έλεγχο τον θέλουν για την πάρτη τους. Η θα τη σβήσουν την Huawei ή θα τον “πιουν” μελλοντικά… Ξέρουν τι κάνουν… Και λογικά θα τη σβήσουν… Γιατί δεν βλέπω την Κίνα να κάτι κάτι το ιδιαίτερο προς το παρόν. Και πως να κάνει όταν την έχει κάνει την “λαμογιά” της… Και πόσο μάλλον όταν η ΗΠΑ κάνουν κουμάντο και στο ΝΑΤΟ… Μπαμ μπουμ… Χιχιχι….😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Αλεξ

Για ακόμα μια φορά η Ευρωπαϊκή Αγορά πιάστηκε να κοιμάται του καλού καιρού. Έπρεπε να τρέχει λειτουργικό ανεξάρτητο από τους Αμερικανούς. Από την στιγμή που ο τρελός Τραμπ ξεκίνησε πόλεμο με την Κίνα σίγουρα σειρά θα πάρει και η xiaomi για τους ίδιους ευφάνταστους λόγους περί κατασκοπίας. Μόνο που μετά σειρά θα έχει και η Samsung η οποία έχει χρόνιο μέτωπο με την apple. Από την στιγμή που ο τρελός απασφαλισε οι εξελίξεις θα είναι αναμενόμενες. Καλό θα ήταν όλοι να δρουν νέες πλατφόρμες και να διαγράψουν οριστικά τον μεγάλο αδελφό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.