Google ή Microsoft, Ποιος σας κέρδισε περισσότερο;

Ο Οκτώβριος κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Microsoft και Google μας ξεσήκωσαν με τις ανακοινώσεις τους και τα λανσαρίσματα τόσων νέων συσκευών! Με αλφαβητική σειρά για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, Android 4.2 Jelly Bean, LG Nexus 4, Nexus 10, Windows Phone 8, Nokia Lumia 920, Samsung ATIV S, HTC 8X, και ένα σωρό Windows 8 tablets και Windows 8 ultrabooks.

Από τα σχόλιά σας καταλαβαίνω ότι είστε ενθουσιασμένοι και με τις δύο εταιρείες. Ποια όμως σας κέρδισε περισσότερο με τις ανακοινώσεις της; Ποιες συσκευές θα θέλατε να αποκτήσετε;

Επεξεργάστηκε την 30 Οκτωβρίου 2012 19:09

Σχόλια

  • Η Microsoft... Ένα σωρό προϊόντα και υπηρεσίες παρουσίασε τα οποία τα περίμενα πως και πως, η Google μια αναβάθμιση η οποία δεν φέρνει κάτι τόσο το σπουδαίο ένα κινητό και ένα tablet. Ένα Windows Phone 8 για τα Χριστούγεννα είναι το καλύτερο δώρο!!

  • iOS> Windows Phone 8> Android
    αλλα απο αυτά τα δύο θα επελεγά το Windows καθώς έχουμε μοντέλα με τον S4 dual core, εκλπηκτικές κάμερες και αρκετα καλό ελκπιζω λογισμικο... (ναι για το Lumia 920 μιλάω)

  • Google, η τιμή του nexus 4 είναι απίστευτη!!! Αλλα περιμένω να δω τι τιμή θα έχει το smartphone surface από τη microsoft!!!

  • Αναμφισβήτητα νομίζω ότι η μάχη κερδήθηκε από τη google στα σημεία
    με την ανακοίνωση του lg nexus 4!!

  • Η microsoft μετα απο καιρο μας εδειξε στοιχεια πολυ καλης και προσεγμενης δουλειας.Ομως δυστυχως για την ιδια ερχεται η google και μας προτεινει ενα απο τα καλυτερα tablet στην αγορα με 200$ και το δυνατοτερο κινητο στην αγορα με 300/350$(οκ,δε θα ειναι αυτες οι ελληνικες τιμες αλλα και παλι θα ειναι σχεδον τα μισα απο τα προιοντα της ms).Οσο και να χαλβαδιαζαμε ενα surface tablet η ενα lumia 920 δε νομιζω πως θελει και πολυ σκεψη πλεον...

  • εμένα με τρώει η περιέργεια να δοκιμάσω και λίγο από windows phone και πώς συνεργάζονται με τα windows 8 που μόλις έβαλα στο pc :)

  • nexus 10, nexus 4 , lumia 920 , asus taichi τα καλύτερα προιόντα όσον αφορά και τις 2 εταιρίες (microsoft-google) αν κ παραμενω android funboy

  • εμένα μου εκανε εντύπωση το ΝΟΚΙΑ NEXUS 4 με windows 8 λειτουργικο με γυαλι πισω & πλαστικο μπροστα.Α, και με τους τεράστιους apple maps !

    Πέρα από την πλάκα,η Google απλά προσέγγισε τον κόσμο με συσκευές που κάνουν παπάδες και σε τιμή τραγικά χαμηλή..Η Microsoft το παλεύει αρκετό καιρό ίδιος στα κινητά..Το αν θα τα καταφέρει,το μέλλον θα δείξει.Εγώ πάντως είμαι έτοιμος να δεχτώ το ultrabook με windows 8 που θα μου κάνει δώρο το techblog..tablet και κινητά σας τα αφήνω..είμαι καλυμμένος ..!

  • Nexus 4 και Nexus 10

    Συσκευες high end,φτηνες και με support εγγυημενο.

    Τις παιρνεις και για τουλαχιστον 2 χρονια εισαι ΑΡΧΟΝΤΑΣ.

    Και ολα αυτα με κατω απο 600 ευρω....Ακουτε Apple,ΟΕΜ και Microsoft;;;;;;

  • έχω το Nokia Belle με το Nokia N8
    αλλά εδώ και καιρό ζηλεύω αφόρητα οτιδήποτε νέο σε Android κυκλοφορεί.
    Όντας πιστός χρήστης της google και των υπηρεσιών της, αυτό που μου λείπει είναι να τα έχω εύκολα στο κινητό μου :[

  • αν και ψηνόμουν για το htc 8s ...με την έλευση του nexus 4 άλλαξα γνώμη ...κορυφαία specs-υποστήριξη από google και καλή τιμή ,το μόνο που με χαλάει το fm radio αλλά ούτε τα windows phone.

  • επιτελους η Microsoft φερθηκε σαν εταιρεια ... προχωρησε ενα βημα μπροστα..
    Μαλλον αρκετοι θα την προτιμησουν... οπως και εγω ..
    Για μενα δημιουργησε ενα απο τα καλυτερα λειτουργικα συστηματα...

  • Εμενα με κερδισαν και τα 2, τα w8 μου αρεσουν γιατι μπορουν να τρεξουν παντου, tablet η pc, και παντα ηθελα να εχω ενα laptop που να εχει μονο οθονη αφης, ακριβως οπως το surface pro.
    Το android μου αρεσει γιατι παντα μου αρεσε να φτιαχνω τα κινητα μου ακριβως οπως θελω εγω. Παντος απο το android 4.1 δεν πιστευω να υπαρχει πιο αξιοπιστο λειτουργικο, και δεν πιστευω να υπαρχουν καλυτερα κινητα απο τα nexus.
    Τωρα ποια συσκευη θα ηθελα να εχω δεν ξερω ακομα, αλλα λογικα θα παρω το nexus 7 οταν ερθει Ελλαδα. Η θα αγοραζα το nexus 4 αν ερχοταν στα 16GB με 300 ευρω. Με τον καιρο θα πεσει αλλα δεν μπορω να περιμενω...

  • Εμένα φέτος με εντυπωσίασε η Apple με το μη-πρωτοποριακό iPad Mini...Περίμενα κάτι πιο ποιοτικό και πιο φθηνό!
    Ούτε η google , ούτε η ms δεν με εντυπωσίασαν αφού περίμενα ακριβώς αυτά από αυτές!
    (Φθηνές google συσκευές τούμπανα χωρίς sd , Nokia με wp8 + πολλοί πυρήνες + gaming , μόνο που δεν περίμενα τιμές Apple στα wp...)
    Υ.Γ. Οι fusion drive ή όπως λέγονται οι νοι σκληροί δίσκοι της Apple είναι όντως κάτι καινοτόμο!
    Οι Nexus συσκευές για μένα (ή γενικά android) είναι μονόδρομος για τουλάχιστον 1 ακόμα χρόνο μέχρι να αναπτυχθούν τα wp και να παρουσιάσει το project buttery(,android style) η Apple στο iOS ...
    Μετά βλέπουμε!
    Φέτος καθαρή κυριαρχία της Google , αφού έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της σχέσης τιμής-απόδοσης!

  • Xθες η Google χωρίς καν παρουσίαση έριξε ταφόπλακα στα wp8 πριν καν κυκλοφορήσουν! Όλα τ άλλα είναι λόγια για μεταξωτές κορδέλες!

  • microsoft και από εμένα , πολύ μου αρέσει αυτό το κάτι διαφορετικό, και γενικά ότι προσφέρει και όπως το προσφέρει, γι τα win 8 και wp 8 πάντα.

  • microsoft wp8 λογω του οτι ειναι κατι νεο και θα ειναι σουπερ εφοοσον συνεργαζεται αρμονικα με tablets & pcs

  • μονο android έχω δουλέψει αλλα οι περιορισμοί που ξέρω ότι έχουν τα wp και ios με κάνουν να μην τα επιλέξω ποτέ. Δεν με ενδιαφέρει το υλικό αν το λειτουργικό δεν με αφήνει να δουλεύω όπως ξέρω. Οπότε Android. Και επειδή είμαι πρακτικός τύπος σήμερα Galaxy S duos για τις 2 sim, και ας μην εχει τον καλύτερο επεξεργαστή άλλωστε οι επεξεργαστές στα κινητά είναι δευτερεύον θέμα για μένα. Δεν θα τρέξω autocad.

    Ελπίζω τα wp κάποτε να ξαναπιάσουν το (ελεύθερο) πνεύμα των WM 6.X που είχαν και ΧΑΣΑΝΕ εκεί στην MS και κληρονόμησε/αντέγραψε/ξεπέρασε το android.

  • @Kostas K. από που και ως που ρε αδελφέ ?
    Το ότι έχουμε μια άποψη δεν σημαίνει ότι την έχει και όλος ο πλανήτης!

  • Εντυπωσιακό μπασιμο της Microsoft που προσωπικά δεν περίμενα σε τέτοιο βαθμό.
    Αν και προτιμώ android και google, θα πω πως με εντυπωσίασε περισσότερο.
    Τις επόμενες μέρες θα περάσω τα 8 στο laptop μου να δω τι παίζει. Μπράβο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.