Business

H Apple κυριάρχησε στην αγορά των tablets το 2021

Η κυριαρχία του iPad της Apple θεωρείται πλέον κάτι δεδομένο, αλλά τα δεδομένα του 2021 επιβεβαιώνουν το τι συμβαίνει. Πάντως, τα προβλήματα στην τροφοδοσία των εργοστασίων φαίνεται ότι δεν ήταν ικανά να επηρεάσουν την κυριαρχία του iPad.

H Canalys αναφέρει ότι οι αποστολές iPad στην αγορά συνεχίζουν να κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος στις συνολικές αποστολές tablets, παρόλο που εμφανίζονται πολύ σημαντικές καθυστερήσεις στην παράδοση προϊόντων από τη στιγμή της παραγγελίας μέχρι και την απόκτηση του προϊόντος από τον αγοραστή, λόγω των γνωστών προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η ζήτηση tablets έχει πτωτική πορεία, αλλά και πάλι το iPad πρωταγωνίστησε σε 19 εκατομμύρια αποστολές, παρόλο που σε κάποιες περιπτώσεις οι παραδόσεις προϊόντων εμφανίζουν καθυστερήσεις έως και 9 εβδομάδων.

Στην περίπτωση των υπολογιστών, τώρα, η HP είχε ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 30%, με την Apple να βρίσκεται μέσα στο Top 5. Τα στοιχεία δείχνουν, πάντως, ένα ενδιαφέρον για την αγορά των PC, κάτι που δείχνει να συνεχίζεται από την έναρξη της πανδημίας και έπειτα, καθώς δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι.

Επεξεργάστηκε την 24 Φεβρουαρίου 2022 12:08

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.