Business

H Ευρώπη επιβάλλει πρόστιμο ύψους 2.4 δισ. ευρώ στην Google

Η Google έχασε τη δίκη απέναντι στην Κομισιόν, η οποία θέλει να της επιβάλλει υψηλό πρόστιμο για τη δημιουργία τραστ. Το πρόστιμο το οποίο θα κληθεί να καταβάλλει η Google αγγίζει σε ύψος το αστρονομικό ποσό των 2.4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Ευρώπη κατηγορεί την Google ότι χρησιμοποιεί την μηχανή αναζήτησης για να εκμεταλλευτεί τη δεδομένη θέση ισχύος της στο διαδικτυακό γίγνεσθαι, αναφορικά με την προτροπή των χρηστών στα online καταστήματα που διαφημίζονται στην Google έναντι άλλων επιλογών. Για την Ευρώπη, η λειτουργία της Google αντίκειται στους όρους του υγιούς ανταγωνισμού δημιουργώντας επί της ουσίας ένα τραστ.

Η ποινή για τις πρακτικές της Google είναι ιδιαιτέρως υψηλή και φτάνει σε ύψος τα 2.4 δισεκατομμύρια ευρώ και είχε επιβληθεί το 2017. Η Google έκανε έφεση εναντίον της απόφασης της Κομισιόν, αλλά το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε την έφεση της Google, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρωθεί αυτό το ποσό, παρόλο που υπήρξε καθυστέρηση στην καταβολή του.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.