Business

H Γαλλία προετοιμάζεται για το πραγματικό… Star Wars

Μπορεί η φράση Star Wars να παραπέμπει απευθείας στον κινηματογράφο, αλλά φαίνεται πως περνά σταδιακά και στην πραγματική ζωή. Η Γαλλία πραγματοποιεί ήδη δοκιμαστικές ασκήσεις στρατιωτικής επέμβασης στο διάστημα.

Η Γαλλία έχει τη δική της διαστημική υπηρεσία, η οποία έχει και τον στρατιωτικό της βραχίονα, όπως συμβαίνει με τη διαστημική διοίκηση της Γερμανίας και φυσικά με την αντίστοιχη υπηρεσία των ΗΠΑ. Αρκετές χώρες βλέπουν ότι το διάστημα αποκτά στρατιωτικό ενδιαφέρον και κινούνται αναλόγως, επομένως δεν θα αποτελούσε υπερβολή να θεωρήσει κανείς ότι η έννοια του Star Wars ξεφεύγει από τη σφαίρα της φαντασίας.

Οι Γάλλοι κάνουν προσομοίωση μίας κρίσης που αφορά στους δορυφόρους τους και την αντίστοιχη ανάληψη πρωτοβουλίας από την πλευρά τους, προκειμένου να απαντήσουν στη διαστημική απειλή. Εύλογο είναι πως δεν αποκαλύπτονται πάρα πολλά στοιχεία για αυτό, λόγω της εμπλοκής του γαλλικού στρατού.

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται ότι υπάρχουν αρκετές μελέτες και προετοιμασία στις ισχυρές χώρες του κόσμου για τη δημιουργία ενός τμήματος του στρατού τους που θα μπορεί να αναλάβει δράση στο διάστημα.

Επεξεργάστηκε την 11 Μαρτίου 2021 9:34

Σχόλια

  • Δικοπο μαχαιρι η συγκεκριμενη ειδηση. Θα 'ταν οτι καλυτερο να μεταφερθουν στο διαστημα ολες οι επικειμενες συγκρουσεις. Να γλυτωσουμε και μεις ο απλος αμαχος πληθυσμος να γλυτωσει και ο πλανητης μας. Να πανε στο εξω απο 'δω. Θες κυριε να πουλησεις τσαμπουκα;;; Πανε ψηλα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.