H Microsoft αγοράζει την ομάδα που ανέπτυξε το λογισμικό του Surface Duo

Με τη Microsoft να αφήνει την ιδέα το επερχόμενο smartphone της να τρέχει Windows Core OS και συγκεκριμένα το project Andromeda, η εταιρεία χρειάστηκε νέα ταλέντα που έχουν εμπειρία στο Android, ώστε να παραμετροποιήσει το λογισμικό στις ανάγκες του dual-screen.

Έτσι, η εταιρεία προσέλαβε ομάδα ανάπτυξης από την εταιρεία Movial, η οποία εξειδικεύεται στις φορητές και embedded συσκευές, για να τη βοηθήσει με την ανάπτυξη του Surface Duo. Η ομάδα κατάφερε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Microsoft και πλέον αποτελεί μέρος της ομάδας της, ώστε να συνεχίσει την ανάπτυξη του λογισμικού και την υποστήριξη του Surface Duo, αλλά και να δημιουργήσει το λογισμικό για τις επερχόμενες συσκευές της σειράς.

Σχετικά με την εν λόγω κίνηση, εκπρόσωπος της Movial δήλωσε:

Αυτή η συναλλαγή περιλαμβάνει άτομα από τις εγκαταστάσεις της Movial σε Ρουμανία, Ταϊβάν και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Movial θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία στο μέλλον, συνεχίζοντας να παρέχει υπηρεσίες λογισμικού και σχεδιασμού. Η συναλλαγή επιτρέπει στη Movial να εστιάσει τις προσπάθειες της σε ορισμένους βασικούς τομείς ικανοτήτων, όπως η ασφάλεια στο διαδίκτυο. Βραχυπρόθεσμα, το υπόλοιπο προσωπικό μας θα βρίσκεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, αλλά συνεχίζουμε τις προσλήψεις και σε άλλα μέρη.

Όπως προαναφέρθηκε, η ομάδα της Movial που ανέπτυξε το λογισμικό του Surface Duo πλέον ανήκει στις εσωτερικές ομάδες της Microsoft, στην προσπάθεια της εταιρείας να στηρίξει τους καταναλωτές και να συνεχίσει να τους προσφέρει βελτιώσεις και μετά το λανσάρισμα της συσκευής. Η Microsoft εντυπωσιάστηκε από την ομάδα, καθώς μέσα σε λίγο καιρό κατάφερε να αναπτύξει πλήρως τα χαρακτηριστικά που ήθελε η εταιρεία και να ολοκληρώσει την ανάπτυξη, ώστε η συσκευή να κυκλοφορήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nickolas

Έχω περιέργεια να δω πόσο θα κοστίζει αυτό το πράγμα. Αν πάντως έχει τα χαρακτηριστικά που λένε με τον 855, μια κάμερα και τιμή κανα χιλιαρικο, δε βλέπω να πουλάει απλά και μόνο επειδή έχει δυο οθόνες. Τσάμπα αγόρασαν την ομάδα ανάπτυξης, σε κανα χρόνο θα το έχουν παρατήσει κι αυτό όπως κάνουν συνήθως :p

Nickolas

Όπως το είπες, το θέμα είναι τι θα προσφέρει. Να πω την αλήθεια θα προτιμούσα να τρέχει windows όπως το Surface Neo, ώστε να παίζουν και desktop εφαρμογές, αλλά με κανα επεξεργαστή της προκοπής και όχι τους τελειωμένους Pentium Gold που βάζει στα Surface Go και με δέκα σελίδες και λίγο Office σέρνεται το σύμπαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

H Huawei μπορούσε να παρακολουθεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της KPN στην Ολλανδία

Μία αναφορά από την Ολλανδία ισχυρίζεται ότι η Huawei είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί συνομιλίες στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της KPN.

Business Science

Άνθρωπος και πίθηκος έρχονται εις σάρκαν μίαν…

Το πρώτο υβρίδιο μεταξύ ανθρώπου και πιθήκου είναι πλέον γεγονός στο πλαίσιο εμβρυϊκής μελέτης από τους ερευνητές.

Business Neuralink Elon Musk Science

To πείραμα της Neuralink με τον πίθηκο ξεκινά μια μεγάλη συζήτηση

Η παρουσίαση του συστήματος της Neuralink με έναν πίθηκο να παίζει games με τη σκέψη εγείρει πολλά ερωτήματα.

Business featured

Το “δικαίωμα στην αποσύνδεση” από την εργασία

Θεμελιώδες το δικαίωμα των εργαζομένων να αποσυνδέονται από την εργασία τους και να μην είναι διαθέσιμοι πέραν του εργασιακού τους ωραρίου.