EcoFlow

H Microsoft αγοράζει την ομάδα που ανέπτυξε το λογισμικό του Surface Duo

, H Microsoft αγοράζει την ομάδα που ανέπτυξε το λογισμικό του Surface Duo

Με τη Microsoft να αφήνει την ιδέα το επερχόμενο smartphone της να τρέχει Windows Core OS και συγκεκριμένα το project Andromeda, η εταιρεία χρειάστηκε νέα ταλέντα που έχουν εμπειρία στο Android, ώστε να παραμετροποιήσει το λογισμικό στις ανάγκες του dual-screen.

Έτσι, η εταιρεία προσέλαβε ομάδα ανάπτυξης από την εταιρεία Movial, η οποία εξειδικεύεται στις φορητές και embedded συσκευές, για να τη βοηθήσει με την ανάπτυξη του Surface Duo. Η ομάδα κατάφερε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Microsoft και πλέον αποτελεί μέρος της ομάδας της, ώστε να συνεχίσει την ανάπτυξη του λογισμικού και την υποστήριξη του Surface Duo, αλλά και να δημιουργήσει το λογισμικό για τις επερχόμενες συσκευές της σειράς.

Σχετικά με την εν λόγω κίνηση, εκπρόσωπος της Movial δήλωσε:

Αυτή η συναλλαγή περιλαμβάνει άτομα από τις εγκαταστάσεις της Movial σε Ρουμανία, Ταϊβάν και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Movial θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία στο μέλλον, συνεχίζοντας να παρέχει υπηρεσίες λογισμικού και σχεδιασμού. Η συναλλαγή επιτρέπει στη Movial να εστιάσει τις προσπάθειες της σε ορισμένους βασικούς τομείς ικανοτήτων, όπως η ασφάλεια στο διαδίκτυο. Βραχυπρόθεσμα, το υπόλοιπο προσωπικό μας θα βρίσκεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, αλλά συνεχίζουμε τις προσλήψεις και σε άλλα μέρη.

Όπως προαναφέρθηκε, η ομάδα της Movial που ανέπτυξε το λογισμικό του Surface Duo πλέον ανήκει στις εσωτερικές ομάδες της Microsoft, στην προσπάθεια της εταιρείας να στηρίξει τους καταναλωτές και να συνεχίσει να τους προσφέρει βελτιώσεις και μετά το λανσάρισμα της συσκευής. Η Microsoft εντυπωσιάστηκε από την ομάδα, καθώς μέσα σε λίγο καιρό κατάφερε να αναπτύξει πλήρως τα χαρακτηριστικά που ήθελε η εταιρεία και να ολοκληρώσει την ανάπτυξη, ώστε η συσκευή να κυκλοφορήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nickolas

Έχω περιέργεια να δω πόσο θα κοστίζει αυτό το πράγμα. Αν πάντως έχει τα χαρακτηριστικά που λένε με τον 855, μια κάμερα και τιμή κανα χιλιαρικο, δε βλέπω να πουλάει απλά και μόνο επειδή έχει δυο οθόνες. Τσάμπα αγόρασαν την ομάδα ανάπτυξης, σε κανα χρόνο θα το έχουν παρατήσει κι αυτό όπως κάνουν συνήθως :p

Nickolas

Όπως το είπες, το θέμα είναι τι θα προσφέρει. Να πω την αλήθεια θα προτιμούσα να τρέχει windows όπως το Surface Neo, ώστε να παίζουν και desktop εφαρμογές, αλλά με κανα επεξεργαστή της προκοπής και όχι τους τελειωμένους Pentium Gold που βάζει στα Surface Go και με δέκα σελίδες και λίγο Office σέρνεται το σύμπαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Microsoft

Διέρρευσε το νέο email client “One Outlook” της Microsoft

Ορισμένοι χρήστες μπόρεσαν να κατεβάσουν τη νέα εφαρμογή, η οποία φαίνεται ότι τώρα λειτουργεί μόνο για λογαριασμούς εργασίας και εκπαίδευσης.

Internet Apple Google Microsoft

Apple, Google και Microsoft συνεργάζονται για login χωρίς password

Οι Apple, Google και Microsoft ανακοίνωσαν ότι εργάζονται προκειμένου δημιουργήσουν υποστήριξη για login χωρίς password την επόμενη χρονιά.

Games featured Microsoft Xbox

Microsoft: Έρχονται διαφημίσεις στα δωρεάν παιχνίδια του Xbox;

Σε ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει στα brands να προβάλλουν διαφημίσεις στα free-to-play παιχνίδια του Xbox εργάζεται η Microsoft, σύμφωνα με μια αναφορά του Insider.

Software featured Microsoft Microsoft Office

Office 2013: Τέλος οι αναβαθμίσεις, τι θα συμβεί;

Τίτλοι τέλους για τις αναβαθμίσεις ασφαλείας στο Office 2013. Τι κρύβει η επόμενη μέρα για τους χιλιάδες χρήστες που το χρησιμοποιούν;