H οθόνη της Royole αναδιπλώνεται και παίρνει όποιο σχήμα θες

, H οθόνη της Royole αναδιπλώνεται και παίρνει όποιο σχήμα θες

H concept οθόνη Micro-LED της Royole μας δίνει μία γεύση για το πώς μπορούν να γίνουν οι οθόνες του όχι και τόσο μακρινού μας μέλλοντος. Αυτή είναι η πρώτη οθόνη του είδους της που παρουσιάζει επεκτεινόμενα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη Royole, η οθόνη αυτή θέτει ένα νέο ορόσημο στην κατηγορία των εύκαμπτων ηλεκτρονικών, καθώς η τεχνολογία Micro-LED επιτρέπει την αναδίπλωση της οθόνης σε τρεις διαστάσεις, στοιχείο που κάνει την οθόνη να “τσαλακώνεται” και να επεκτείνεται, ανάλογα με τις ανάγκες προβολής, καταργώντας έτσι πολλούς περιορισμούς στην αναδίπλωση των οθονών.

, H οθόνη της Royole αναδιπλώνεται και παίρνει όποιο σχήμα θες

Νέες δυνατότητες προβολής ανοίγονται από μία τέτοια διάταξη, ενώ το εμφανές όφελος είναι ότι θα μπορούσαν να αποκτήσουν πολύ μεγαλύτερο χώρο προβολής ακόμα και οι μικρές συσκευές, χωρίς να χάνουν τον πρακτικό τους χαρακτήρα. Η συγκεκριμένη οθόνη της Royole μπορεί να επεκταθεί έως και 130%, ενώ η ανάλυσή της φτάνει τα 96×60 pixels, σε μία οθόνη διαγωνίου 2.7 ιντσών που αποτελεί το πειραματικό μοντέλο που παρουσιάστηκε.

, H οθόνη της Royole αναδιπλώνεται και παίρνει όποιο σχήμα θες

Η ευελιξία της οθόνης είναι χαρακτηριστική και επιτρέπει την αναδίπλωση σε σχήματα που δεν μπορεί κανείς να περιμένει ότι θα επιτρέπουν την λειτουργία μίας οθόνης, αλλά το πρωτότυπο της Royole το έχει καταφέρει. Αυτή είναι μία καλή γεύση του μέλλοντος των οπτικών τεχνολογιών που θα μας περιβάλλουν.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.