Business

H Samsung κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο chips στο Τέξας

Η επένδυση της Samsung στην περιοχή του Taylor του Τέξας των ΗΠΑ ενδέχεται να αγγίξει τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια. Η γραμμή παραγωγής εκεί θα αναλάβει την κάλυψη της ζήτησης όχι μόνο της ίδιας της Samsung, αλλά και των εταιρειών που προμηθεύει με επεξεργαστές.

Συνολικά, η Samsung θέλει να επενδύσει 205 δισεκατομμύρια δολάρια για τους σκοπούς της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της, με τη δαπάνη των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων να αφορούν στην κατασκευή του νέου εργοστασίου. Η έναρξη της παραγωγής του εργοστασίου στο Τέξας είναι προγραμματισμένη για το 2024, ενώ υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 1.800 νέες θέσεις εργασίας εκεί.

Η Samsung έχει ήδη ένα εργοστάσιο στο Όστιν του Τέξας, με εκείνο στο Taylor να ενισχύει σημαντικά την παραγωγή, καθώς θα καλύπτει περίπου 1.200 εκτάρια γης. Η Samsung ενστερνίζεται την άποψη που λέει ότι η κρίση των επεξεργαστών μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο με επενδύσεις, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση της TSMC, η οποία θα επενδύσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή επεξεργαστών μέσα στα προσεχή 3 χρόνια.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.