H SpaceX καταφέρνει να προσγειώσει ασφαλώς το Starship

H ασφαλής προσγείωση του Starship από την SpaceX λογίζεται ως ένα βήμα πιο κοντά προς τον εποικισμό του Άρη. Το Starship θα είναι το διαστημικό σκάφος που θα μεταφέρει τον άνθρωπο προς το νέο ορόσημο της διαστημικής μας εξερεύνησης.

Όλες οι τελευταίες δοκιμές της SpaceX είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του Starship, αλλά ο Elon Musk δήλωνε ότι κάθε μία αποτυχημένη προσπάθεια ήταν καλοδεχούμενη αφού προσέφερε όλες εκείνες τις απαραίτητες πληροφορίες για να βελτιωθεί ο πύραυλος και να φτάσουμε έτσι στην τελευταία επιτυχημένη δοκιμή με το μοντέλο SN15, το οποίο είναι και το πρώτο που κατάφερε να προσγειωθεί και πάλι με ασφάλεια.

, H SpaceX καταφέρνει να προσγειώσει ασφαλώς το Starship

Το σκάφος εκτοξεύθηκε από το Τέξας, φέροντας ένα μεγάλο πλήθος βελτιώσεων σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, έφτασε σε μεγάλο ύψος και επέστρεψε με ασφάλεια στο σημείο εκτόξευσης. Το Starship είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει 100 τόνους φορτίου, μαζί με ανθρώπους, ενώ θεωρείται ότθ θα μπορέσει να γίνει το όχημα μεταφοράς των πρώτων εποίκων του Άρη σε μελλοντικές αποστολές που η SpaceX θεωρεί ότι θα έχουν ξεκινήσει πριν από το τέλος της δεκαετίας.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Business Elon Musk Neuralink

Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου μπορεί να ελέγξει το ποντίκι του υπολογιστή με τη σκέψη

Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου από τη Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.

Business Elon Musk

Tesla Optimus Gen 2: Αποκαλύφθηκε το νέο ανθρωποειδές ρομπότ

Η Tesla αποκάλυψε το «Optimus Gen 2», μια νέα γενιά του ανθρωποειδούς ρομπότ της που θα πρέπει να μπορεί να αναλαμβάνει εργασίες.