Business

Εκτοξεύτηκε ο ελληνοκυπριακός δορυφόρος HELLAS SAT 3 (HS3)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση του ελληνοκυπριακού δορυφόρου HELLAS SAT 3 από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Βάση Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, με τον ευρωπαϊκό εκτοξευτήρα ARIANE 5. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτά της Πέμπτης 29 Ιουνίου.

Ο δορυφόρος HELLAS SAT 3 θα διαθέτει 47 ισχυρούς αναμεταδότες και είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός δορυφόρος. Χρησιμοποιεί την πλατφόρμα 4000C4 της THALES ALENIA SPACE και ζύγιζε κατά την εκτόξευση 5780 κιλά. Μετά την επιτυχή τοποθέτησή του σε τροχιά από την ARIANESPACE, άνοιξαν εν μέρει οι ηλιοσυλλέκτες του και έστειλε τηλεμετρία στα κεραιοσυστήματα λήψης στην Αυστραλία.

Κατασκευάστηκε από τη Γαλλική κατασκευάστρια εταιρεία THALES ALENIA SPACE και έχει ως κύρια αποστολή την επέκταση των εμπορικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και υποσαχάρια Αφρική, αφού θα έχει 47 αναμεταδότες μέσω των οποίων θα προσφέρει καινοτόμες και αξιόπιστες δορυφορικές υπηρεσίες σε τηλεπικοινωνιακούς και τηλεοπτικούς οργανισμούς.

Έλληνες και Κύπριοι μηχανικοί θα βρίσκονται επί ποδός τις επόμενες μέρες για την τοποθέτηση πρώτα του δορυφόρου σε κυκλική τροχιά με τρεις διαδοχικές πυροδοτήσεις του γεωστατικού κινητήρα όταν θα βρίσκεται ο δορυφόρος στο απόγειό της ελλειπτικής τροχιάς ώστε να ξεκινήσουν, μετά την τοποθέτησή του σε κυκλική τροχιά στην τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου στις 39 μοίρες Ανατολικά οι δοκιμές παραλαβής. Αναμένεται να ξεκινήσουν οι υπηρεσίες στο νέο δορυφόρο τις πρώτες δύο εβδομάδες του Αυγούστου.

Σχόλια

  • Εκτόξευση 5.7 τόνων ..... γελάνε και οι πέτρες... αν υπολογίσει κανεις τα καύσιμα που χρειάζονται.... bollocks

  • Μπραβο σε όλους που βοηθησαν για να πετυχει η εκτοξευση!!

    Εσεις που κράζετε θα ήθελα πολύ να δω το πυροτέχνημα πύραυλο που θα φτιάχνατε. Δεν έχετε γνώσεις ούτε για το 1/300000 απ πυραύλους αλλά μιλάτε.

  • @gtas γελαμε γιατι στην ελλαδα πλεον δεν γινεται τπτ και αν εχει γινει κατι τοτε καποιος ξενος εβαλε χερι..

  • @Darth δλδ καλύτερα να μην γινόταν ούτε αυτό..?? σορι αλλα δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σας.

  • @gtas οχι βεβαία απλά μην ονομάζουμε ελληνικά πράγματα που δεν είναι ελληνικά
    πχ τρόπος παρασκευής frappe είναι ελληνικός και πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτο

  • Τι μίζα έπεσε; δεν ξέρω τα οικονομικά των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων. Για να καταλάβω πληρώσαμε για να κάνουμε τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δορυφόρο για να κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία επέκταση των υπηρεσιών της σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους;

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.