Business

Huawei: Κατέθεσε τις περισσότερες πατέντες από κάθε άλλη εταιρεία το 2019

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO) δημοσίευσε στατιστικά για τις πατέντες που κατατέθηκαν το 2019. Για πρώτη φορά, μετά από μία δεκαετία, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αφορούν τις ψηφιακές τεχνολογίες κατέκτησαν την κορυφή, και σίγουρα η Huawei βοήθησε σε αυτό.

Οι εταιρείες επενδύουν σε νέες ψηφιακές τεχνολογίες

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του EPO, το 2019 κατατέθηκαν συνολικά πάνω από 181.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, αριθμός που αντιστοιχεί σε ετήσια αύξηση της τάξεως του 4%. Κατά κύριο λόγο οι εταιρείες που καταθέτουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν ως έδρα τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Κίνα.

Σε επίπεδο εταιρειών, η Huawei κατέχει την πρώτη θέση με συνολικά 3.524 αιτήσεις. Στη δεύτερη θέση είναι η Samsung με 2.858, ενώ τρίτη έρχεται η LG με 2.817. Στη δεκάδα θα βρούμε γνωστές εταιρείες στον χώρο των smartphones όπως η Qualcomm και η Sony.

Ενδιαφέρει επίσης: Το πρόβλημα για τους φωτογράφους με τα νέα Huawei smartphones χωρίς Google Play

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Huawei επενδύει πολλά χρήματα σε R&D. Ενδεχομένως προσπαθεί να βρει την επόμενη καινοτομία που θα δημιουργήσει ένα ακόμα trend. Οι αναφορές θέλουν την κινέζικη κατασκευάστρια να έχει επενδύσει το 2018 περίπου $15,3 δισ. στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Η Huawei δεν ασχολείται μόνο με smartphones αλλά γενικότερα με ψηφιακές τεχνολογίες. Σύμφωνα με το EPO, ο τομέας ψηφιακών επικοινωνιών είδε ετήσια αύξηση 19,6%. Αύξηση παρατηρήθηκε και στον τομέα τεχνολογίας υπολογιστών με ποσοστό 10,2%. Η κινέζικη εταιρεία δραστηριοποιείται και στους δύο αυτούς τομείς.

Αναφορικά, από το 2006 ο κορυφαίος τομέας αιτήσεων για νέα διπλώματα ευρεσιτεχνίας ήταν ο ιατρικός. Ο συγκεκριμένος τομέας είδε φέτος αύξηση μόλις 0,9%. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα λογικό, διότι λόγω του 5G και του AI οι ψηφιακές επικοινωνίες και οι τεχνολογίες υπολογιστών καλύπτουν μεγάλο κομμάτι των R&D.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 19 Μαρτίου 2020 16:24

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.