Business

Huawei: Μηνύει τη Samsung για παραβίαση πατεντών

H Huawei έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η επόμενη Samsung, καθώς ο Κινέζος έχει καταφέρει μέσα στα τελευταία χρόνια να εντυπωσιάσει με την σταθερά ανοδική πορεία του. Όπως φαίνεται αποφάσισε να τα βάλει με τους Κορεάτες καταθέτοντας μην΄θσεις για παραβίαση πατεντών.

Αν και έχουμε συνηθίσει η Κινέζοι να είναι αυτοί που κατηγορούνται ότι αντιγράφουν τα μεγάλα ονόματα, η Huawei κατηγορεί τη Samsung για την μη αδειοδοτημένη χρήση 4G τεχνολογίας, λειτουργικών συστημάτων και user interface software στα smartphones της.

Η μήνυση της Huawei κατατέθηκε σε ΗΠΑ και Κίνα, και απαιτεί αποζημίωση από τη Samsung. “We hope Samsung will . . . stop infringing our patents and get the necessary license from Huawei, and work together with Huawei to jointly drive the industry forward”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Τμήματος Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Ding Jianxing.

Η Huawei έχει στο portfolio της πάνω από 50.000 πατέντες και ένα τεράστιο κομμάτι των εσόδων της προέρχεται από το τμήμα των τηλεπικοινωνιών. Η ίδια αναφέρει ότι το 2015 επένδυσε το 15% των ετήσιων κερδών της (9.2 δισ. δολάρια) σε προϊόντα και wireless communications standards, αλλά και στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D).

Η Samsung από την πλευρά της δεν έχει δώσει κάποια επίσημη απάντηση και αναμένουμε να δούμε αν θα δεχτεί να πληρώσει ή αν θα ξεκινήσει έναν πόλεμο πατεντών με την Huiawei, ανάλογο με εκείνο που έχουμε δει με την Apple.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 25 Μαΐου 2016 9:48

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.