Business

Ο Trump θεωρεί “επικίνδυνη” την Huawei αλλά εξετάζει το ενδεχόμενο εμπορικής συνεργασίας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε εχθές στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου, ότι η Huawei θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος μιας μελλοντικής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος ήταν η εξής: “Αν καταφέρναμε να κάνουμε μια συμφωνία, θα μπορούσα να φανταστώ ότι η Huawei ενδεχομένως θα συμπεριλαμβανόταν με κάποια μορφή ή σε κάποιο μέρος της”.

Ωστόσο, ο Trump συνέχισε ισχυριζόμενος ότι η Huawei αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ δηλώνοντας: “Βλέπετε τι έχει κάνει η Huawei από άποψη ασφάλειας και από στρατιωτική σκοπιά, είναι πολύ επικίνδυνη.”

Οι ΗΠΑ και ο πρόεδρος τους υπαινίσσονται ότι η Huawei και οι δεσμοί της με την κινέζικη κυβέρνηση ενέχουν κίνδυνο εθνικής ασφάλειας για τη χώρα. Ενδιαφέρον όμως είναι ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο ότι η Huawei έχει οποιαδήποτε ανάμειξη με όλα αυτά. Μάλιστα η Huawei στο παρελθόν είχε αρνηθεί ότι κατασκοπεύει για λογαριασμό της Κίνας.

Με βάση όλα αυτά, δημιουργείται το ερώτημα: Τελικά η Huawei αποτελεί σημαντική απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ ή οι ενέργειες της κυβέρνησης κατά της Huawei σχετίζονται κυρίως με την ευρύτερη εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας;

Αν αναλογιστούμε ότι ο Trump έχει θέσει υψηλούς δασμούς σε προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα, και ότι τα προϊόντα της Huawei δεν πωλούνται καν στην Αμερική, τότε πιο είναι το πρόβλημα αν η Huawei συνεργάζεται με Αμερικάνικες εταιρείες για τα προϊόντα που πουλάει στην Ευρώπη;

Πέραν των παραπάνω, αν όντως το πρόβλημα είναι η Κίνα και λάβουμε ως δεδομένο ότι έχει ιστορικό παραβιάσεων πνευματικής ιδιοκτησίας και κλοπής εμπορικών μυστικών, τότε οι ίδιοι αποκλεισμοί θα πρέπει να ισχύσουν και για άλλες κινέζικες εταιρείες;

Ο Trump λέει ότι η Huawei είναι επικίνδυνη, αλλά συνεχίζει δηλώνοντας ότι η εταιρεία θα μπορούσε να είναι μέρος μιας μελλοντικής επιχειρηματικής συμφωνίας, κάτι που αποδυναμώνει τον αρχικό του ισχυρισμό. Τα λεγόμενα του πλανητάρχη δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα, από όσα απαντούν. Πείτε μας στα σχόλια, εσείς τι πιστεύετε για όλα αυτά;

Μην ξεχάσετε να κάνε κλικ στο tag της Huawei και να διαβάσετε όλες τις ειδήσεις που αφορούν το θέμα, γιατί κανείς δεν πρέπει να σας πιάνει αδιάβαστους.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 25 Μαΐου 2019 7:43

Σχόλια

  • Με απλά λόγια, είναι κακιά και μας κατασκοπεύει, αλλά με μια καλή συμφωνιουλα με την Κίνα όλα θα σιάξουν. Οκ...

  • ωραιο ερωτημα, διαβασα αυτον τον προβληματισμο/αρθρο και στο theverge, λογικη συνοχη στα λεγομενα του ουτε εγω παρατηρω. Συμφωνα με αυτα που ξερω, θα μπορουσε να συνεχισει τον αποκλεισμο των προιοντων της Huawei στις ΗΠΑ και ταυτοχρονα να επενδυσουν την φαια ουσια των εταιριων τους στο να καλυτερεψουν την ασφαλεια τους. Μη λογικα μπορω να δωσω την εξηγηση της παθητικης επιθετικοτητας, δεν μπορει να αποδεχτει την αδυναμια του και ταυτοχρονα την επιτυχια του γειτονα (που στην τελικη ποιος χεστηκε, ποιος ειναι τελειος; ) Οποιος δεν εχει μαθει βασικες θετικες για το συνολο εννοιες/αξιες, οπως η αποδοχη, η συνεργασια κ.α. συνδυαζει στο μυαλο του την αμαθεια με την μεγαλομανια φτανει λογικα στα ακρα και συνδυαζει τα ασυνδυαστα, λεει εισαι επικινδυνος αλλα αμα κανουμε ΕΜΠΟΡΙΚΗ συμφωνια δεν θα εισαι. Η γιαγια μου ελεγε, "οποιος δεν θελει να ζυμωσει, 10 μερες κοσκυνιζει". Σηκωνω τα χερια μου ψηλα πριν φαω τα μυαλα μου

  • εγώ περιμένω την ώρα που θα κανει το ιδιο η κινα στην αμερικη.
    πολυ αερα εχει παρει ο αμερικανος

    • Το κανει ηδη εδω και καιρο.Η Google εκλεισε εδω και 2 χρονια τα γραφεια της στη Κίνα.
      Instagram, Gmail, Whats app δεν επιτρεπονται στη Κινα. Αρα λογικο δεν ειναι απο καποιο σημειο και μετα να υποστηριξει και αυτος τις εταιρείες του?
      Εσυ αν ησουν στη θεση του δε θα αντιδρούσες?

  • Η πολύ βαφή μαλλιών του έχει ποτίσει τον εγκέφαλο και δεν ξέρει τι λέει και τι κάνει.

  • Αγαπητοί φίλοι, ο Trump είναι επιχειρηματίας και ως τέτοιος λειτουργεί. Αυτό τον καιρό μανατζάρει την μόνη υπερδύναμη του πλανήτη. Ρίχνει την αξία του αντιπάλου και μην μείνετε με ανοιχτό το στόμα αν η google ή κάποια άλλη εταιρεία αγοράσει μέρος της huawei, μετοχές κλπ. That's business, thats life. Όλα τα άλλα για κινέζικες αυτοκρατορίες, αμερικανάκια, apple, διαστημικό λειτουργικό κακιάς Huawei* είναι του καφενείου.

    *Που ποιος ξέρει αν η Ε.Ε. με τους ισχυρότατους κανονισμούς περί προσωπικών δεδομένων GDPR, αφήσει κάτι τέτοιο να κυκλοφορήσει στην αγορά της. Και που ποιος θα εγγυάται για την ασφάλεια οικονομικών συναλλαγών από υποκλοπές τρίτων ( τα 2/3 υποκλοπών, spyware, ransomware προέρχονται από Ρωσία Κίνα Ινδία - γιαυτό και ένα μέρος της πρακτικής για την προστασία από ransomware είναι να μπλοκάρεις inbound ip από εκείνες της χώρες).

    Και εκτός όλου αυτού, διαβάζω τα σχόλια πολλών εδώ μέσα, που ουδέποτε ασχολήθηκαν με την γεωπολιτική και ούτε καν ξέρουν ποιος είναι ο Πρόεδρος της Κίνας (οκ ίσως ξέρουν της huawei), να έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα ανάλογα με το τι κινητό έχουν, σε κινέζους, ιάπωνες και αμερικανούς. Να λένε σχεδόν πως η huawei θα κατακτήσει το σύμπαν. Λίγο ηρεμία παιδιά. Αν ονειρεύεστε μια Κίνα αφεντικό του πλανήτη για να αναφωνήσετε: ΑΑΑ το κινήτο μου κέρδισε, λυπάμε για το επίπεδό ορισμένων. Πρίν από αυτά αναλογιστείτε πως στην Κίνα υπάρχει σε σχέση με τον πλυθησμό της, μια πάμπλουτη ελίτ - ολιγαρχία κάτω από το κατά τα άλλα Λαϊκό Κόμμα CPC.

    Ο κόσμος έξω από τις μεγαλουπόλεις πεινάει, ειδικά όσο απομακρύνεσε από τις ανεπτυγμένες ακτές η διαβίωση είναι δύσκολη και η εργασία πολύ μα πολύ σκληρή. Εκεί, στην επαρχία, καταλήγουν τα σκουπίδια και πάσης φύσεως επικίνδυνα υλικα - απόβλητα που μολύνουν ασύστολα και χωρίς να ενδιαφέρει κανέναν πλην του δύστυχου εκεί λαού. Τα υλικά αυτά είναι ότι μένει από τα τεχνολογικά αριστουργήματα που πιάνουμε εμείς οι δυτικοί στα χέρια μας και χαιρόμαστε (καλώς μεν, αλλά χωρίς να μας ενδιαφέρουν οι συνέπειες σε μια χώρα που μόλις τώρα σταμάτησε να δέχεται τα σκουπίδια μας και ανοίγει επιχειρήσεις ανακύλωσης σε άλλες φτωχές χώρες της ΝΑ Ασίας όπου τα τοξικά σύννεφα σε συνδιασμό με το υγρό κλίμα είναι φονικός συνδυασμός). Τα υλικά αυτά είναι από όλων μας τα κινητά, και αμερικάνικα και ιαπωνικά και κινέζικα. Για να μην πω για τα υλικά που χρειάζονται οι μπαταρίες των κινητών μας ώστε να κατασκευαστούν.

    Αγαπώ την τεχνολογία, είναι η δουλειά μου, αλλά πρέπει να υπάρχουν πρότυπα. Ο πλανήτης είναι ένας και δεν έχουμε άλλον (ακόμα). Αγαπώ τον αρχαίο πολιτισμό της Κίνας, αλλά αυτή τη στιγμή είναι μακριά από την δυτική δημοκρατία και ως εκ τούτου δεν μπορω να σκεφτώ πως κάποιοι την δοξάζετε. Κάτι τελευταίο που δεν μπορώ να κρατηθώ και να μην το πω, η χώρα μας, μετά τον Β ΠΠ, ξαναστάθηκε στα πόδια της και έγινε το αναπτυξιακό θαύμα τότε, λόγω του σχεδίου Μάρσαλ... πόσοι άραγε ξέρετε τι είναι.

    Πριν βγάλετε τα μαχαίρια άλλη φορά για να την πείτε οι huawei στους apple ή ανάποδα και οι samsung σε όλους και πριν δοξάσετε την Κίνα ξανασκεφτείτε το αν αξίζει. Θα ήθελα σε αυτά τα comment sector να υπάρχει δίψα για μάθηση, πληροφόρηση μεταξύ ημών για θέματα τεχνολογίας και ανταλλαγή απόψεων που να αρμόζει σε ανθρώπους που θέλουν να λένε πως οι πρόγονοί τους ήταν οι σπουδαίοι φιλόσοφοι.

    Συγγνώμη αν κούρασα και ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    • Τι ωραία που τα λες... Ενημερωτικά, οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη υπερδύναμη του πλανήτη. Είτε οικονομικά είτε στρατιωτικά. Ειδικά στρατιωτικά, υπάρχουν χώρες με πολύ πιο αξιόμαχο στράτευμα.

      Πρόσφατα επίσης, επειδή βλέπω ότι ζεις καμιά 50αρια χρόνια πίσω που όντως οι ΗΠΑ γενικά έκαναν ο, τι γούσταραν, ο Κινέζος πρόεδρος επισκέφτηκε τα ορυχεία όπου γίνεται η εξόρυξη των σπάνιων γαιων. Ξέρεις τώρα, κάτι ασήμαντα πραγματάκια που αν η Κίνα απαγορεύσει την εξαγωγή στις ΗΠΑ, θα κλάψει κόσμος και κοσμάκης! Η επίσκεψη αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν.

      Γι'αυτό και ο Τραμπ(αριφας) ναι μεν έβαλε δασμούς σε Κινέζικα προϊόντα, όμως οι σπάνιες γαιες εξαιρεθηκαν!!!

      Κάτι που διαφεύγει του Τραμπ(αριφα), είναι ότι η Apple για παράδειγμα, μπορεί να καταρρεύσει σε μια ημέρα! Πως; Με το να απαγορεύσει η Κινεζική κυβέρνηση σε καμιά 200αρια φίρμες (Κινεζικές) που παράγουν εξαρτήματα για τα iphone, να προμηθευουν την Apple!!!

      Επίσης, επειδή έχεις μείνει στο 1970,η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής χρέους των ΗΠΑ. Στην ουσία μόνο η Κίνα αγοράζει ομόλογα του Αμερικανού δημοσίου. Αρκεί ένα σελ οφ για να βουλιάξει η Αμερικανική οικονομία.

      Οι ΗΠΑ το 2021,θα χρειάζονται πάνω από 1,1 τρις $ σε ετήσια βάση μόνο για τους τόκους!!! Στην ουσία είναι ένα πτωχευμενο μαγαζί. Μα θα μου πεις, πως στέκονται ακόμα;;; Στέκονται με το δολάριο που θεωρούνταν μέχρι πριν την περίοδο Τραμπ(αριφα) το ασφαλές καταφύγιο. Το παγκόσμιο νόμισμα συναλλαγών! Όμως οι κυρώσεις αριστερά και δεξιά, έχουν σπρώξει ένα σκασμό χώρες να αναζητούν άλλους τρόπους συναλλαγής.

      Μέχρι και το ΔΝΤ και η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ μίλησαν πριν λίγο καιρό για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου παγκόσμιου νομισματικής συναλλαγών!

      Όσο για τη "Δημοκρατία της Δύσης", είναι λίγο βαμμένη με αίμα. Εκτός και αν δημοκρατία είναι οι χιλιάδες επιθέσεις σε χώρες για τους φυσικούς τους πόρους (Ιράκ, Λιβύη, Συρία κλπ), οι άπειρες προσπάθειες ανατροπής κυβερνήσεων (άλλοτε επιτυχημένα, άλλοτε αποτυχημένα) για να εξυπηρετήσουν τα γεωστρατηγικα τους συμφέροντα (μιλάμε ότι οι ΗΠΑ έχουν κάνει επέμβαση μέχρι και στη Γρανάδα!!!!!!!).

      Συνήθως δε, οι μη αρεστες κυβερνήσεις, βαφτιζονται καθεστώτα. Βέβαια σε ένα αποδεδειγμενο καθεστώς όπως αυτό της Σαουδικής Αραβίας (όπου γίνονται δημόσιες εκτελέσεις και τα δικαιώματα των πολιτών είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας), οι δημοκρατικές ΗΠΑ (και όλη η υπόλοιπη πολιτισμένη Δύση) κάνουν το παγώνι....

      Όμορφος πλανήτης αγγελικά πλασμένος με αγαθούς και ανυποψιαστους πολίτες...

      • Υπερδύναμη χαρακτηρίζεται μια χώρα η οποία έχει ερείσματα και ευρύτατες συμμαχίες - υποτέλειες αλλά και την δύναμη να παρέμβει σε κάθε γωνιά του πλανήτη είτε με διπλωματία είτε με την δύναμη των όπλων. Για να γίνει αυτό πρέπει να κυριαρχεί στο "Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος". Έτσι ενημερωτικά σου απαντώ η Αμερική διαθέτει 20 αεροπλανοφόρα, 2 σε παραγγελία και 2 υπό κατασκευή (περίπου 1,5 εκ τόνοι διπλωματία). Η Ρωσία έχει 1 αρκετά παρωχημένο που βρίσκεται τώρα για επισκευές, άρα δεν έχει κανένα στο νερό αυτή τη στιγμή. Η Κίνα έριξε το πρώτο της για δοκιμές και σκέφτεται για δεύτερο. Άρα την δύναμη να επέμβει κυκλωτικά, σαρωτικά και σε πολλαπλά σημεία ταυτόχρονα μόνο η Αμερική την έχει. Αυτό ενημερωτικά γιατί δεν ζω εγώ 50 χρόνια πίσω αλλά εσύ στην προπαγάνδα. Άλλο ο πολυπολικός πλανήτης με τις περιφερειακές δυνάμεις (Ινδία, Πακιστάν, Κίνα, Ρωσία, Τουρκία, Αίγυπτος,Βραζιλία,Ν. Αφρική,Ιαπωνία,Ν.Κορέα, Γαλλία, Αγγλία,Γερμανία) και άλλο η παγκόσμια κυριαρχία.

        Δεν θα σου κάνω άλλη ανάλυση στις συμβατικές δυνάμεις και για το f22 και το f35 (αεροσκάφη 5ης γενιάς) που οι άλλοι ακόμα προσπαθούν (su-57 & j20 είναι ακόμα στις δοκιμές και είναι αμφίβολο πέραν του design αν οι τεχνολογίες που διαθέτουν, ολοκληρώνουν ένα σκάφος 5ης γενιάς - άρα για τι όπλα μου μιλάς; όταν η δύση έχει απάντηση σε όλα και σύντομα θα έχει και στην νέα σειρά πολυηχητικών πυραύλων της Ρωσίας ) ούτε θα μιλήσω για πυρηνικά οπλοστάσια καθώς εκεί το θέμα πάει αλλού και σε ένα σενάριο που δεν θα σε ενδιαφέρει ποιος ήταν τελικά η υπερδύναμη πριν ο κόσμος καταστραφεί. Απλά όσο αφορά την Δύση, όχι δεν είναι αγία αλλά είναι το καλύτερο μέρος να ζει κάποιος από όλες τις απόψεις. Οι επιθέσεις που λες και που έγιναν τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, αν δεν τις έκαναν οι Αμερικανοί θα τις έκαναν οι Σοβιετικοί, και εσύ σήμερα θα με έλεγες σύντροφο και το comment σου για να δημοσιευτεί θα έπρεπε να περάσει από την τοπική επιτροπή του κόμματος. Αλλά όχι, τώρα είσαι ελεύθερος γιατί έτσι γεννήθηκες και νομίζεις είναι αυτονόητο. Η ακόμα χειρότερο ξεχνάς ποιοι νίκησαν τον ναζισμό στην Ευρώπη ανοίγοντας δεύτερο μέτωπο στην Δύση, αλλιώς τώρα θα έλεγες hail με υψωμένη την παλάμη. Αν και κάποια κράτη (ονόματα δεν λέμε) συνεχίζουν να ζουν με τον φασισμό απαγορέυοντας εφαρμογές κοινωνικών δικτυών ώστε να μην δικτυώνονται οι πολίτες με αποτέλεσμα να μην αντιδρούν οργανωμένα για δικαιώματα ή αλλαγές που αιτούντα.

        Σπάνιες γαίες υπάρχουν και αλλού ( Λατινική Αμερική, Αφρική) οπότε και διεξάγεται αγώνας για το ποιος θα προλάβει τι. Ακόμα και στην Ελλάδα έχουμε σπάνιες γαίες αλλά δεν είναι εύκολη σε ένα κράτος της ΕΕ να γίνει εξόρυξη καθώς θα υπάρουν αντιδράσεις για το περιβάλλον, στην Κίνα τέτοιες αντιδράσεις τις κόβει μαχαίρι το κόμμα. Αν αυτό είναι το όραμά σου για τον πλανήτη σεβαστό. Επίσης η επιστήμη τρέχει και υπάρχουν οργανισμοί στην δύση για εναλλακτικές πρώτες ύλες που δημιουργούνται εντός εργαστηρίου ή με παρέμβαση στην φύση, σχιστολιθικό αέριο κλπ.

        Ναι φίλε οι ΗΠΑ κάνουν το παγώνι στην Σαουδική Αραβία πχ για να έχεις εσύ και εγώ πρόσβαση σε καύσιμα, γιατί αν η Σ.Αραβία ήταν στο κλάμπ Ρωσία Ιράν, θα πήγαινες στην δουλειά με το γαϊδουράκι. Η Κίνα δεν μπορεί έτσι απλά να πει στην apple τέλος και άντε γεια γιατί θα δημιουργήσει προηγούμενο και δεν θα υπάρχει εμπιστοσύνη από τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις που ήδη έχουν την γραμμή παραγωγής τους εκεί. Έτσι θα μπορούσαν πολύ άνετα να αναζητήσουν παραγωγή και φθηνά εργατικά χέρια στην Ινδία πχ ή στο Βιετναμ. Δεν είναι χαζοί οι Κινέζοι, από αυτά ζούσαν μέχρι τώρα. Και αν και η Ευρώπη ακολουθήσει τον Τραμπ; αν βγει η Λεπέν στην Γαλλία; που θα πουλάει μετά η Κίνα τα νέα και πολύ αξιόλογα προϊόντα της; Στο Πακιστάν; Στην Ρωσία (που αν δεν έχεις Iphone είσαι παρακατιανός);

        Η Κίνα χρειάζεται την δύση για να πουλάει, η δύση χρειάζεται την κίνα για να κατασκευάζει μαζικά και φθηνά. Το δεύτερο όμως πλέον μπορεί να γίνει και στην Ινδία όπου ήδη αρκετές εταιρείες μετακομίζουν (μην ξεχνάτε ότι η apple έχει ήδη γραμμή παραγωγής στην Ινδία). Μου γράφεις πόσα χρωστάνε οι ΗΠΑ. Δυστυχώς δεν καταλαβαίνεις πως λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το αντιλαμβάνεσαι με την οικονομική διαχείριση του σπιτιού, που αν δεν πληρώσεις πχ την ΔΕΗ θα σου κόψουν το ρεύμα. Αν η αμερική πτωχεύσει, θα καταρρεύσουν όλοι χωρίς εξαίρεση γιατί όλα είναι δομημένα πάνω της και στην υπερκαταναλωτική αγορά της. το 2008 που η αμερική έβηξε απλώς, η Ευρώπη μπήκε στην κρίση και η Ελλάδα βλέπουμε ακόμα τι τραβάει. Βλέπεις άρα ότι ο πλανήτης δεν ανήκει σε κυβερνήσης αλλά σε mega επιχειρήσεις - τράπεζες που διεξάγουν οικονομικές καταδρομές - συρράξεις. Ακόμα και εκεί η ΗΠΑ είναι υπερδύναμη χωρίς να συνυπολογίζω την ευρώπη.

        Αμερική: Alphabet google, microsoft, apple, amazon,Berkshire Hathaway,Johnson & Johnson,JPMorgan , mosanto ,Exxon mobile
        Ευρώπη: Bayer, BP,Shell,Total,BNP Paribas,Volkswagen ,Daimler,Allianz .
        Κίνα: Tencent,Alibaba ,Sinopec,huawei.
        Ρωσία: Gazprom.

        Η να μιλήσω για καινοτομία και οραματισμο: Tesla, spaceX.

        Υγ.: είπες ότι ζω στο 1970 επειδή είπα ότι σήμερα η μόνη υπερδύναμη είναι οι ΗΠΑ (και ευτυχώς, γιατί θα ζούσαμε έναν νέο ψυχρό πόλεμο), εκτός του ότι είμαι γεννημένος το 1985, το 1970 υπήρχαν δυο υπερδυνάμεις. ενημερωτικά πάντα. Όμορφος πλανήτης ναι, αγγελικά πλασμένος ναι, αγαθοί άνθρωποι και κυβερνήσεις ΟΧΙ.

        Νομίζω σε κάλυψα. Δεν θα απαντησω άλλο σχόλιο, έχουμε ξεφύγει πολύ από το αντικείμενο του techblog (Sorry Κώστα). Καλή μέρα σε όλους.

        • καλα εσεις το πηγατε ποολυ περα,παιδια τεχνολογικο σαιτ ειναι το αν μαλλονουν τα πιτσιρικια για τα κινητα δεν λεει κατι για το προφιλ,οι υπολοιποικαταλαβαινουν πραγματα και ενημερωνονται

          • Οκ, αλλά να υποθέσω δεν έχεις σχέση με Coudenhove-Kalergi;;;; Δεν θα διαφωνώ με τις απόψεις σου αλλά τα "παιχνίδια" είναι πολλά...

          • Μόνο ακουστά αγαπητε, αν και οι οικογένειες μας έχουν κοινή ρίζα από τους Φωκάδες. :D Συμφώνω. Κάνουμε σενάρια με τα δεδομένα που γνωρίζουμε. Τα άλλα είναι under the desk.

  • Το φτωχό μου μυαλό πιστεύει ότι όλο αυτό είναι ένα μεγαλοφυες σχέδιο από την πλευρά των ΗΠΑ να συνεχίζουν να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος τη αγοράς. Αν δεν έκανε κάτι ο τραμπ ίσως η Αμερική να μην υπήρχε μετά από 3 4 χρόνια στα ηλεκτρονικά

    • Άλλος ένας που πίσω από αυτό σκέφτεται πως κρύβεται η Apple με τις μειωμένες πωλήσεις ...

      Πραγματικά λυπάμαι για το επίπεδο μόρφωσης και ενημέρωσης του λαού μας ..

      • Υ.Γ Διάβασε το από πάνω σχόλιο από το δικό σου να πάρεις μια ιδέα τι περίπου παίζει ...

      • Δεν αναφέρομαι στην Apple και το επίπεδο μου είναι να σπουδάζω πληροφορική στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών μάλιστα με καλές επιδόσεις μέχρι στιγμής. Έκανα μια υπόθεση και τόνισα ότι δεν είμαι ο ειδικός στις πολιτικές επιστήμες και την οικονομία. Δεν χρειάζεται να χαρακτηρίζεις το επίπεδο μου από ένα επιφυλακτικο σχόλιο που αναφέρεται στην δύναμη της Αμερικής στα τεχνολογικά προϊόντα. Όλοι οι ειδικοί στην Ελλάδα με τις έγκυρες αναλύσεις μας φάγατε τόσα χρόνια. Η ιδιότητα σας ποια είναι συνονόματε?

        • Γιατί το παίρνεις επι προσωπικού !;
          Μιλάω γενικά και πιάστηκα απλά από το σχόλιο σου το οποίο συνεχίζω να χαρακτηρίζω «αφελές»

          Η όλη ιστορία έχει πολύ περισσότερο «βάθος» από ότι μοιάζει σε κάποιον που απλά το διαβάζει σαν είδηση σε ένα τεχνολογικό σάιτ και οι σκέψεις του περιτριγυρίζονται -λογικά μεν- γύρω από τον τεχνολογικό κόσμο και τις εξελίξεις του .

          Σταματήστε επιτέλους να παίρνετε το μέρος του Κινέζου γιατί στην περίπτωση αυτήν αισθάνεστε ότι αδικείται και θιγεται από τους «κακούς» δυτικούς ..Δεν είναι αθώοι .. Ένα σορό κινεζικές εταιρίες έχει γιατί αυτές δεν επηρεάζονται;;Τροφή για σκέψη απλά ..
          Μπράβο σου για τις σπουδές σου και εύχομαι ο,τι καλύτερο για σένα σαν ένα νέο παιδί με το μέλλον μπροστά του ..

          35 χρόνων Οικογενειάρχης με επίσης πανεπιστημιακή μόρφωση.

          • Δεν παίρνω το μέρος κανενός κύριε. Ευτυχώς έχω μάθει ότι όπου παίζονται χρήματα και συμφέροντα εξουσίας δεν υπάρχει καλός και κακός προσπαθούν να γίνουν όλοι μεγαλύτερα λαμογια μπας και κερδίσουν. Χαίρομαι τουλάχιστον που υπάρχουν ακόμα οικογενειαρχες στην Ελλάδα (χαχα).

  • Καλο πριν παρουμε μερος και φανατιστουμε να δεχτουμε οτι υπαρχει και η αλλη πλευρά.
    Αν εχετε χρονο διαβαστε το παρακάτω απο το Bloomberg.

    https://www.bloomberg.com/news/features/2019-02-04/huawei-sting-offers-rare-glimpse-of-u-s-targeting-chinese-giant

    Αν σκεφτουμε δε οτι η Κινα εχει προ πολλου απαγορευσει αμερικανικες εταιριες στην Κίνα πχ Google, Instagram, Whats app κτλ θα καταλαβει οτι ο πολεμος δε ξεκινησε τωρα αλλα εδω και πολυ καιρο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.