Business

Η Google θα απαιτεί πλέον από όλα τα apps του Play Store πληρωμές μόνο μέσω Google Play

Τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται περισσότερο στην Apple για το πως χειρίζεται τις πληρωμές των εφαρμογών μέσω του App Store, αναγκάζοντας τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν μόνο τη δική της πλατφόρμα πληρωμής και να παίρνει το 30%. Όμως, αρκετοί αγνοούν ότι και η Google έχει ακριβώς την ίδια πολιτική.

Η διαφορά όμως είναι ότι μερικά μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας, όπως Amazon, Netflix και Spotify επέτρεπαν τις πληρωμές για περιεχόμενο των εφαρμογών τους σε ξεχωριστό περιβάλλον, δηλαδή όχι με το σύστημα της Google. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εταιρείες να μη χρειάζεται να πληρώνουν το 30% στη Google, παρά το ότι η ίδια η εταιρεία απαιτεί εδώ και καιρό οι χρεώσεις να γίνονται μέσω του συστήματος της, όπως φαίνεται παρακάτω.

Σύμφωνα όμως με την ιστοσελίδα Bloomberg, η Google θα γίνει πιο αυστηρή στο παραπάνω θέμα, με αλλαγές που έρχονται από την επόμενη κιόλας εβδομάδα. Εδώ και χρόνια είναι γνωστό ότι η Google κάνει αρκετές φορές τα “στραβά μάτια” στους μεγάλους προγραμματιστές, ενώ στους μικρότερους προγραμματιστές αντλεί όλη της την αυστηρότητα.

Οι προγραμματιστές θα έχουν λίγο χρόνο να συμμορφωθούν με τις οδηγίες που ήδη υπάρχουν, όμως η εταιρεία δε θα αφήνει καμία εταιρεία πλέον να παρακάμπτει το εν λόγω σύστημα πληρωμών. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι βέβαια, αυτό είναι και το σωστό και δίκαιο για όλους τους προγραμματιστές και όχι μόνο για τα μεγάλα ονόματα. Μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν οι υπόλοιπες εταιρείες, πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει ο οργανισμός Coalition for App Fairness.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 25 Σεπτεμβρίου 2020 23:35

Σχόλια

  • Γνώμη μου είναι πως οι χρήστες θα έπρεπε πρωτίστως να ξεσηκωθούν. Δε φτάνει που όλα έχουν γίνει συνδρομές και θες 100 ευρώ για να κάνεις τη δουλειά σου το μήνα θα το χρησιμοποιήσουν σαν λογική για αύξηση τιμών. Οι mobile εφαρμογές έπρεπε να είναι παροχές και όχι προϊόντα

  • Κοσμά είτε είναι παροχή, είτε προϊόν δεν είναι τσάμπα. Και θα το πληρώσεις με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο.
    Όπως οι developers θέλουν να βγάλουν λεφτά από τα apps τους, έτσι και η google θέλει να βγάλει λεφτά από το οικοσύστημα της και τις υπηρεσίες της.
    Έχουμε το Gmail τζάμπα, έχουμε τα maps τζάμπα, και στον αντίποδα πληρώνουμε άλλα.

    • Αγαπητέ Βασίλη. Θα διαφωνήσω με αυτά που λες. Ούτε το Gmail ούτε οι χάρτες είναι δωρεάν. Νομίζουμε ότι είναι. Το μεγάλο θέμα είναι ότι αυτές οι εταιρείες είναι προαγωγοί, νταβατζήδες δηλαδή. Πριν χρόνια αγόρασα ένα iPhone. Από την πρώτη μέρα κατάλαβα ότι το τηλέφωνο δεν ήταν δικό μου. Πλήρωσα 500+ € και δεν μπορούσα να κάνω τίποτε εκτός από αυτά που μου επέτρεπε η Apple. Ένιωσα μεγάλη απογοήτευση. Ουσιαστικά δεν είχα την κυριότητα της συσκευής. Τα χρήματα που έδωσα ήταν για την χρήση της, με τους όρους του νταβατζή. Με λίγα λόγια το Apple store είναι ένα μπουρδέλο με νταβατζή την Apple. Έχει τα κορίτσια του (προγραμματιστές που πληρώνουν συνδρομή για την παραμονή τους) και τους πελάτες (όλους εμάς). Για να μπει ένας πελάτης πρέπει να πληρώνει στον νταβατζή κάθε χρόνο (περίπου) εγγραφές (χιλιάρικο για κάθε συσκευή) και για κάθε υπηρεσία κοριτσιού. Επικερδές στήσιμο. Τώρα, το γιατί όλοι εμείς επιλέγουμε αυτή την συνδρομή και όχι κάποια άλλη που θα μας επέτρεπε να επισκεφθούμε και άλλα μπουρδέλα ή κορίτσια που δουλεύουν ανεξάρτητα και πιθανόν κάνουν εξαιρετική δουλειά είναι θέμα της ψυχιατρικής επιστήμης. Να είσαι καλά.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.