Η Huawei περιμένει το “Ok” για να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί και πάλι το Android

Huawei, Η Huawei περιμένει το “Ok” για να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί και πάλι το Android

Ο Πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε την άδεια στην εταιρείες να ξεκινήσουν πάλι να προμηθεύουν προϊόντα την Huawei, τα οποία είναι “ευρέως διαθέσιμα”. Και τώρα η Huawei αναμένει έγκριση από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ για να μπορέσει να ξεκινήσει πάλι να χρησιμοποιεί το Google Play Services του Android λειτουργικού.

Βέβαια δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν τα services αυτά ανήκουν στην κατηγορία των “ευρέως διαθέσιμων”. Βασικός παράγοντας για την απόφαση που θα πάρει το Υπουργείο Εμπορίου είναι η διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

Επιπλέον, η Huawei έχει για σχεδόν ενάμιση μήνα ακόμη την άδεια από τον Τραμπ να χρησιμοποιεί τα Google Play Services χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό το χρονικό διάστημα θα δώσει την “άνεση” στο Υπουργείο Εμπορίου να πάρει την σωστή τελική απόφαση.

Δυστυχώς όμως ο αποκλεισμός της Huawei από την Αμερική έχει επηρεάσει ήδη αρκετά την εταιρεία η οποία σκέφτεται να σταματήσει ακόμη και τις παραγγελίες των high-end smartphone και το τμήμα πωλήσεων αναμένει μία πτώση στις πωλήσεις της τάξεως του 40-60%. Επίσης, η Huawei έχει αποφασίσει την καθυστέρηση της κυκλοφορίας των νέων laptop της MateBook σειράς.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Μπορεί να κάνει μια έρευνα το techblog και να μας πει πόσα huawei έχουν πωληθεί στην Αμερική, Ευρώπη και Ασία? Για να δούμε και το μέγεθος της ζημιάς?

Αλέξανδρος

Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.