Η Microsoft κατηγορεί Ρώσους hackers για επιθέσεις στις ενδιάμεσες εκλογές των Η.Π.Α

midterm elections usa 2018

Η Microsoft κατηγορεί Ρώσους hackers, οι οποίοι έχουν άμεση σύνδεση με την Κυβέρνηση της Ρωσίας, για επιθέσεις στις ενδιάμεσες εκλογές των Η.Π.Α με τη δημιουργία ψεύτικων domain στοχεύοντας τους Συντηρητικούς και τους Ρώσους να δηλώνουν πως δε γνωρίζουν το παραμικρό.

Οι ενδιάμεσες εκλογές στις Η.Π.Α θα γίνουν στις 6 Νοεμβρίου και η Microsoft δήλωσε πως απέτρεψε επιθέσεις Ρώσων hackers με το να δημιουργήσουν ψεύτικα domain που θα μιμούνται τους οργανισμούς “The International Republican Institute” και “The Hudson Institute”. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι Ρώσοι hackers, που διαθέτουν πολλαπλές ονομασίες όπως “Strontium”, “Fancy Bear” και “APT28”, είχαν δημιουργήσει ιστοσελίδες, τις οποίες πήρε στον έλεγχό της η Microsoft, οι οποίες μιμούνται ότι πρόκειται για τις αληθινές των οργανισμών των Συντηρητικών, στις οποίες οι χρήστες θα πληκτρολογούσαν το όνομα και τον κωδικό χρήστη.

Στη συνέχεια, οι χρήστες θα νομίζουν ότι έχουν μπει στις σωστές ιστοσελίδες ενώ στην πραγματικότητα θα έχουν δώσει στους hackers τα στοιχεία των λογαριασμών τους, με τη Microsoft να εκφράζει την ανησυχία της για το συμβάν μιας και έχει να κάνει με την ασφάλεια ομάδων ανθρώπων που συνδέονται με τα δύο Αμερικανικά πολιτικά κόμματα στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Brad Smith, Πρόεδρος και κύριος νομικός λειτουργός της Microsoft, δήλωσε πως οι επιθέσεις αυτές έχουν στόχο στη διατάραξη της δημοκρατίας στις Η.Π.Α και ότι δεν κατάφεραν να κάνουν κανένα χρήστη να μπει στις ψεύτικες ιστοσελίδες που θα έδιναν το δικαίωμα στους hackers να τον παρακολουθούν και να του κλέψουν τα προσωπικά του δεδομένα.

Ο οργανισμός “The International Republican Institute” διαθέτει αρκετά μέλη των Ρεπουμπλικάνων οι οποίοι είναι αντίθετοι με τις επαφές του Προέδρου Donald Trump με τη Ρωσία, ενω το “The Hudson Institute” φιλοξενεί θέματα όπως η κυβερνοασφάλεια και κατακρίνει τη Ρωσική κυβέρνηση. Οι Ρώσοι, όπως είναι λογικό, αρνούνται τα πάντα και δηλώνουν άγνοια για το συμβάν ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν πως η Microsoft παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Τέλος, η Microsoft ανακοίνωσε πως προσφέρει δωρεάν κυβερνοπροστασία σε όλους όσοι είναι υποψήφιοι στις ενδιάμεσες εκλογές το Νοέμβριο στις Η.Π.Α, ενώ ανάλογα μέτρα έχουν λάβει Facebook και Google έτσι ώστε να προστατεύσουν τις εκλογές από οποίαδήποτε ξένη παρέμβαση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Kotsovolos

Οι Apple Masters Plus στα καταστήματα Κωτσόβολος

Οι 24 εξειδικευμένοι Apple Masters Plus θα βρίσκονται σε 18 καταστήματα του δικτύου Κωτσόβολος και θα φέρουν τη διακριτική σήμανση με pin της Apple.

Business Facebook

To Facebook αρνείται την πρόσληψη σε μαύρους υποψηφίους

Την άρνησή του Facebook να προσλάβει μαύρους υποψήφιους κατέδειξε πρόσφατο δημοσίευμα, λόγω “πολιτισμικής διαφοροποίησης”.

Business Bitcoin China

Η εξόρυξη Bitcoin στην Κίνα μπορεί να έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον

Η Κίνα είναι το… βασίλειο του Bitcoin mining, αλλά αυτό μπορεί να απομακρύνει τη χώρα από τους περιβαλλοντικούς της στόχους.

Business Sony

Η Sony κυριαρχεί στους αισθητήρες κάμερας για smartphones

Η ζήτηση για αισθητήρες καμερών για τα smartphones είναι μεγάλη και η Sony φαίνεται πως επωφελείται από αυτό.