Η Microsoft πιστεύει ότι η πανδημία θα αλλάξει πλήρως τον τρόπο που εργαζόμαστε και διαβάζουμε

Η Microsoft προβλέπει ότι η πανδημία που έχει χτυπήσει τον πλανήτη τους τελευταίους μήνες θα αλλάξει τον τρόπο που εργαζόμαστε και διαβάζουμε. Τον τελευταίο μήνα, το Microsoft Teams παρουσίασε σημαντική αύξηση στους ενεργούς χρήστες όπου από τους 32 εκατομμύρια έφτασε στους 44 εκατομμύρια σε μία μόλις εβδομάδα, ενώ ταυτόχρονα με το πέρας των ημερών η χρήση της πλατφόρμας αυξάνεται.

Όπως είναι λογικό, οι άνθρωποι αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να εργαστούν. Τα πανεπιστήμια της χώρας μας για παράδειγμα έχουν αναγκαστεί να κάνουν τα μαθήματα ηλεκτρονικά και μέσα από τις διαθέσιμες πλατφόρμες. Η Microsoft έκανε ένα νέο ρεκόρ όπου σε μία μόλις ημέρα κατέγραψε 2.7 δισεκατομμύρια λεπτά σε meeting. Ταυτόχρονα με τα πανεπιστήμια, στο διαδίκτυο και τις υπηρεσίες του κατέφυγαν και οι εταιρείες, των οποίων οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν κλήσεις βίντεο ενώ τα meeting με τους πελάτες γίνονται και αυτά online.

Οι μηχανικοί της Microsoft προσπαθούν με κάθε τρόπο να υποστηρίξουν τον αυξανόμενο αριθμό χρηστών ενώ όπως δηλώνουν υπάλληλοι, η εταιρεία δεν περίμενε να συναντήσει τέτοια μεγάλη αύξηση στους χρήστες τόσο γρήγορα. Το Teams προσφέρει πλέον custom background καθώς και ένα χαρακτηριστικό παρόμοιο με αυτό που “σηκώνουμε το χέρι μας” σε μία αίθουσα για να πάρουμε τον λόγο. Ο Αμερικανικός κολοσσός εργάζεται ταυτόχρονα και στην βελτίωση των κλήσεων βίντεο στο Teams ώστε η πλατφόρμα να μπορεί να υποστηρίζει περισσότερους χρήστες.

Ο Jared Spataro, head στο Microsoft 365 δήλωσε:

Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θα υπάρχει κάτι άλλο ως κανονικό. Κοιτάξτε τι συμβαίνει στην Κίνα και την Σιγκαπούρη, ουσιαστικά βρίσκονται στην εποχή της μηχανής. Δεν βλέπουμε ανθρώπους να επιστρέφουν στις δουλειές τους. Υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί στην κοινωνία, υπάρχουν νέα πρότυπα στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι άνθρωποι. Υπάρχουν κοινωνίες όπου ορισμένες μέρες οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στο γραφείο ενώ κάποιες άλλες εργάζονται από το σπίτι.

Μετά την άρση των μέτρων από την Κίνα, η Microsoft παρατηρεί στο Teams υψηλά ποσοστά χρήσης σε σχέση με τον Ιανουάριο και ταυτόχρονα παρατηρείτε αύξηση στους χρήστες μέρα με την μέρα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Δυστυχώς πολλά θα αλλάξουν με την πανδημία αυτή…. Κυρίως ο τρόπος ζωής μας….

forneverarrow

Από τα όποια θετικά που μπορεί να προκύψουν από αυτή την ιστορία είναι αυτή η ώθηση που δόθηκε στην υιοθέτηση της τεχνολογίας στη δημόσια διοίκηση (επιτέλους)! Πράγματα αυτονόητα που μπορούσαν εδώ και μια δεκαετία να διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά μας ανάγκαζαν να στεκόμαστε σε ουρές έξω από υπηρεσίες… χαμένος χρόνος. Η τεχνολογία έχει και καλό πρόσωπο και επιτέλους το βλέπουμε! Κρίμα έπρεπε να υποστούμε αυτό το σοκ πρώτα…

I am

Πολύ ενδιαφέρουσα πλατφόρμα αλλά και ότι να ναι ταυτόχρονα. Γράφει κάποιος στην ροή και σου πετάει 2 ειδοποιήσεις. τις βγάζεις τελείως συνεχίζει και σου πετάει αυτό πατάς πάνω στην ειδοποίηση και δεν σε πάει στο μήνυμα σου κάνει ελαχιστοποίηση της παρουσίασης και το πιο σημαντικό στο full screen Δεν γίνεται να έχεις εικόνα του παρουσιαστή…
Ναι για μικρές ομάδες καλό είναι αλλά μέχρι εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Twitter

O Jack Dorsey εγκαταλείπει τη θέση του CEO του Twitter

Θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει και ως τέλος εποχής, καθώς ο Jack Dorsey αναμένεται να εγκαταλείψει τη θέση του CEO στο Twitter.

Business featured

Σούπερ ανθεκτικό γυαλί ανοίγει το δρόμο για άθραυστες οθόνες κινητού

Πρόκειται για τον δεύτερο πιο ισχυρό τύπο γυαλιού μετά από ένα που δημιουργήθηκε πρόσφατα και έφτασε τα 113 GPa.

Business AirPods Apple Apple Watch

Apple: Δωροκάρτα στις ΗΠΑ με την αγορά smartphone, tablet, υπολογιστή ή ακουστικών

Αυτή τη φορά, αντί για μείωση τιμής σε οποιοδήποτε από τα iPhone, iPad, Apple Watch, Mac ή AirPods της, η Apple προσφέρει μια δωροκάρτα προκειμένου να μπορείτε να αποκτήσετε κάποια αξεσουάρ αργότερα.

Business European Commission

Ψηφιακή Ευρώπη: Κοινή ηλεκτρονική κάρτα κοινωνικής ασφάλισης

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιταχύνει τα σχέδιά της για ένα ψηφιακό ευρωπαϊκό διαβατήριο κοινωνικής ασφάλισης.