Η Microsoft θέλει να αγοράσει το Αμερικάνικο τμήμα του TikTok

, Η Microsoft θέλει να αγοράσει το Αμερικάνικο τμήμα του TikTok

Το TikTok είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές social παγκοσμίως, με μεγάλη αναγνωρισιμότητα και αριθμό χρηστών που ξεπερνάει τους 800 εκατομμύρια. Ήδη η αξία της εφαρμογής βρίσκεται περίπου στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα για την Αμερικανική κυβέρνηση: είναι στα χέρια κινεζικής εταιρείας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Bloomberg, ο Πρόεδρος της Αμερικής, Donald Trump, σχεδιάζει να ανακοινώσει μία απόφαση με την οποία θα διατάξει την κινέζικη εταιρεία ByteDance Ltd. να εκποιήσει την κυριότητα της εφαρμογής TikTok στην αμερικανική αγορά σε κάποια άλλη εταιρεία. Οι ΗΠΑ ερευνούν πιθανούς κινδύνους εθνικής ασφάλειας λόγω του κινεζικού ελέγχου της εφαρμογής, με τον Trump να αναφέρει πως εξετάζουν ακόμα και την απαγόρευση της εφαρμογής στην Αμερική.

Βέβαια, υπάρχει και άλλο πλάνο. Όπως είπαμε παραπάνω ο πρώτος στόχος του Donald Trump είναι η εταιρεία να εκποιήσει την κυριότητα της εφαρμογής, ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο, τουλάχιστον στην Αμερική, κάποια αμερικανική εταιρεία. Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Fox Business, βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του TikTok είναι και η Microsoft, ενώ οι πηγές αναφέρουν πως είναι και η πλέον επικρατέστερη, αν βέβαια προχωρήσει το εν λόγω σχέδιο.

Η Microsoft δε δέχτηκε να κάνει κανένα σχόλιο στα παραπάνω, όμως είναι σχεδόν σίγουρο πως έστω βρίσκεται σε συζητήσεις. Το TikTok από μεριάς του, μετά τις αυξημένες ανησυχίες της Ουάσιγκτον, προσέλαβε το Μάιο ένα ανώτατο στέλεχος της Disney, τον Kevin Mayer, ως το νέο διευθυντή του αμερικανικού τμήματος. Επίσης, η εφαρμογή έχει δεσμευτεί να αποκαλύψει δημόσια τον αλγόριθμο που την τροφοδοτεί, όμως φαίνεται πως ότι και να κάνει θα παραμείνει στο μάτι του Donald Trump.

Πηγή
Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panagiotis

ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ….

Solon

@panagiotis
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ακόμα τι σημαίνει να μαζεύεις τα προσωπικά δεδομένα ενός ολόκληρου κράτους. O Τραμπ βγήκε για να κάνει την βρώμικη δουλειά για τις ΗΠΑ και μέχρι στιγμής την κάνει τέλεια. Με πρόεδρους τύπου Ομπάμα οι ΗΠΑ θα έχαναν σε 10 χρόνια την πρωτοκαθεδρία στην ηγεσία του κόσμου από τους Κινέζους και ούτε που θα το έπαιρναν χαμπάρι.

panagiotis

@Solon
αυτα που λες ειναι θεωριες… ο τραμπ ειναι οτι χειροτερο εχει περασει απ την γη(βλεπε κορονοιο, ανεργια, ), απ οταν βγηκε παει να ‘κοψει’ την τεχνολογικη ανοδο αν δεν τον συμφερει βλεπε. ΚΙνα
ειναι χαζο να λεμε οτι επειδη η κινα εχει παρει τα πανω της, πρεπει να πεσει. ειδικα σε σχολια τεχνολογικου site. εδω μιλαμε για το ‘μπροστα’ οχι για ρατσισμο και πολιτικη

Αλέξανδρος

Αφού το βλέπεις έτσι, σε λίγο θα είσαι υπάλληλος των κινέζων και λες….. εξέλιξη

panagiotis

γιατι; ποιια η διαφορα με το να ειμαι υπαλληλος των αμερικανων τοσα χρονια;
μπορει να ειναι για καλυτερα !!!!

Αλέξανδρος

Αν και σου απάντησα την ίδια μέρα αλλά το έκοψε ο αρθρογράφος.
Για να το πω πιο απλά, δες πως ζουν οι κινέζοι και αν σου αρέσει, απλά είμαι απέναντι σου.
Επίσης, καλό είναι να μην είμαστε υπάλληλοι κανενός, αλλά πάντα κάποιος θα είναι πιο δυνατός.
Όσο πιο δυνατοί είμαστε σαν έθνος, τόσο λιγότερο στηριζόμαστε από άλλους, αλλά εδώ οι πολιτικοί μας έχουν ξεπουλήσει όλη την Ελλάδα.

Mpeeee

Να είσαι Ευρωπαίος και να λες στον Ευρωπαίο ότι αν γίνει υπάλληλος των Κινέζων αντί των Αμερικάνων δεν θα υπάρξει εξέλιξη. και σε λίγο καιρό θα χρησιμοποιήσει το φορτιστή των 125watt που εφευρέθηκε και κατασκευάστηκε από Κινέζους και θα πωλείται 200 ευρώ από την Apple

Αλέξανδρος

Να καταλαβαίνεις τι δια-βάζεις.
Επίσης, την τεχνογνωσία από που την πήραν οι κινέζοι;

Mpeeee

Μια χαρά καταλαβαίνω τι δια-βάζω. Προτείνω να διαβάσεις άρθρα περί τεχνογνωσίας των Κινέζων και επίσης για παγκοσμιοποίηση. Ίσως και για συμμετοχή κεφαλαίων σε πολυεθνικές για να καταλάβεις τι σημαίνει ότι πλέον η τεχνογνωσία δεν είναι κτήμα κανενός. Επίσης, δεν καταλαβαίνω πως βγάζεις συμπεράσματα για τους Κινέζους με τη φράση “δες πως ζουν οι Κινεζοι”. Για πες μας λοιπόν πως ζουν οι Κινέζοι και πως οι Αμερικανοί που έχουν καταστρέψει τον κόσμο με το πρόσχημα της Δημοκρατίας και της Ειρήνης? Είναι καλύτεροι οι Αμερικανοί με το να κάνουν πολέμους με μοναδικό Θεό το χρήμα? Η σημαία τους μάρανε έξω από κάθε σπίτι και το “God bless America”.

John

Οταν η Apple εχει ολα τα προσωπικα σου δεδομενα συμπεριλαμβανομενου του δακτυλικου αποτυπωματος και του προσωπου δεν τρεχει τιποτα. Οι Κινεζοι μας πειραξαν.

Solon

@panagiotis Όσο εσύ και οι υπόλοιποι τρώτε σανό από τα μέσα Μ.Μ.Ε. σχετικά με το πόσο κακός πρόεδρος είναι ο Τραμπ, ο καλύτερος πρόεδρος για τις ΗΠΑ μετά τον Ρήγκαν έχει κλείσει συμφωνίες και συνεχίζει να διαμορφώνει την παγκόσμιο οικονομική σκηνή προς όφελος των ΗΠΑ για τα επόμενα 30 χρόνια. Αλλά προφανώς έχεις μαύρα μεσάνυχτα για αυτά τα πράγματα. Τεσπα δεν περιμένω από όλους να τα γνωρίζουν αυτά και δεν έχεις και καμιά υποχρέωση. Πριν όμως γράψεις αυτά που γράφεις θα έπρεπε να βουτήξεις λίγο την πένα σου στο νιονιό σου και να σκεφτείς μερικά πραγματάκια. Όπως ότι τον Τραμπ τον βρίζουν ελεύθερα οι μισές ΗΠΑ και δεν μπαίνει κανένας φυλακή για αυτό. Πήγαινε σε παρακαλώ να κάνεις το ίδιο στην Κίνα. Θα σε φάει η μαρμάγκα και δεν θα σε βρίσκουν πουθενά. Μπορεί εσύ να ήσουν μικρός αλλά εμείς οι μεγαλύτεροι ακόμα θυμόμαστε την σφαγή στην πλατεία Τιενανμεν σε απευθείας μετάδοση. Θα πρέπει να αρχίσεις να αναρωτιέσαι σοβαρά ποιος προτιμάς να μαζεύει τα δεδομένα σου, ένα ολοκληρωτικό καθεστώς που έχει λογοκρίνει όλες τις αναφορές στο παγκόσμιο διαδίκτυο για την δημοκρατία ή ένα σύστημα που σου επιτρέπει να βρίζει ελεύθερα ακόμα και τον αρχηγό του; Ωστόσο το ποιο εκνευριστικό σε… Συνέχεια »

Στελιος

Για τους Κινέζους έχεις δίκιο αλλά αυτά που λες για σχέσεις Τραμπ Ελλάδας Τουρκίας γελάει ο κόσμος. Μιλάμε για τον πιο φιλότουρκο πρόεδρο των ΗΠΑ ever! Και ναι ο Τραμπ ειναι ότι χειρότερο έχει περάσει για τον πλανήτη ανεξάρτητα αν στο θέμα των Κινέζων έχει δίκιο.

John

Είναι τόσο μορφωμένος που αν δεις ομιλίες του δεν έχει λεξιλόγιο πάνω από 20 λέξεις. Το μεγαλύτερο του επίτευγμα είναι το 30% πτώση στην οικονομία όταν άλλες χώρες όπως η Γερμανία έχουν 10% και ότι κοντεύει να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε εμφύλιο πόλεμο. Κατά τ’ άλλα εμείς τρώμε σανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.